Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Wednesday, 17 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

GIGI BECALI, eliberat din inchisoare pentru cinci zile

  • Published in Monden

GIGI BECALI a fost eliberat în secret din închisoare pentru cinci zile. Finanțatorul echipei STEAUA se află alături de familie, în locuința sa din Pipera.

Potrivit Romania TV, comisia de specialitate a penitenciarului i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Acesta ar trebui să se întoarcă, sâmbătă, la Penitenciarul Poarta Albă.

Patronul "ros-albaștrilor" e închis din luna mai a anului trecut și are de ispășit o pedeapsa de 3 ani și 6 luni.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o bună conduită și au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii școlare şi al formării profesionale pot primi recompense, printre care şi permisiunea de ieşire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.

Read more...

Scumpirea gazelor, amanata cu doi ani si jumatate

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, amânarea calendarului de liberalizare a gazelor cu doi ani și jumătate.
"Am schimbat calendarul de liberalizare la gaze, era vorba să tot creștem prețurile la gaze, nu înteleg de ce PNL și PDL au votat împotrivă, trebuie să facem un calendar suportabil", a susținut premierul Victor Ponta.
De asemenea, el a precizat, în cadrul ședinței de guvern, că negocierile purtate de fostul prim-ministru Emil Boc pe această temă prevedeau niște scumpiri greu de suportat pentru populație.

"Departamentul pentru Energie a demarat, începând cu 1 septembrie, o dezbatere publică privind oportunitatea amânării calendarului de liberalizare în contextul în care, în ultimii doi ani, salariile au scăzut cu 1% iar preţul final al gazelor a crescut cu 16%.
Astfel că noi am considerat că este nevoie de o perioadă de pauză în scumpirea gazelor pentru ca preţurile să se echilibreze cu veniturile", a declarat ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de România în 2012 în faţa Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, preţul gazelor pentru populaţie ar fi trebuit să se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014. Preţul pentru consumatorii casnici ar fi urmat să fie complet liberalizat la 31 decembrie 2018, potrivit aceluiaşi calendar.

Read more...

Motiunea simpla impotriva ministrului Finantelor, respinsa de Camera Deputatilor

Moțiunea simplă "Ministerul MTO - minciună, taxare, oprirea economiei", inițiată de liberali și democrat-liberali, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaților.

Decizia a fost luată cu 217 voturi "împotrivă", 103 voturi "pentru" și cinci abțineri.

Moțiunea parlamentarilor PNL și PDL a fost îndreptată împotriva Ministerului de Finanțe și reprezenta "un semnal de alarmă în privința direcției economice greșite spre care se îndreaptă România sub conducerea Guvernului Ponta".

Prezentă marți, la dezbaterile din plen, ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, a precizat că moțiunea simplă este "o sinteză de metafore" fără nicio legătură cu realitatea.

La rândul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu i-a spus ministrului de Finanțe că este "un tehnocrat din laboratorul PSD al tehnocraților".

Deputatul PSD Mircea Dobre a subliniat că moțiunea are "un iz predominant de invidie și teamă" și a explicat că România nu se află în recesiune economică, așa cum susțin semnatarii textului.

La rândul său, deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu le-a solicitat deputaților PSD să voteze moțiunea simplă și a acuzat faptul că ministrul de Finanțe face parte din "cel mai mincinos Guvern de după 1989".

Potrivit textului moțiunii, dezbătute marți în plenul Camerei Deputaților, lucrurile în România ar fi arătat cu totul altfel dacă măsura reducerii CAS și alte măsuri economice propuse de Opoziție ar fi fost aplicate în urmă cu câteva luni.

 

Read more...

Traseismul alesilor a picat in Camera Deputatilor

Ordonanța de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali nu a trecut la vot în plenul Camerei Deputaţilor. OUG 55/2014 a fost supusă votului final, în şedinţa de miercuri, însă nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.

Astfel, s-au înregistrat 195 de voturi ”pentru”, 109 voturi ”împotrivă” şi 21 de abţineri.

UDMR s-a abţinut de la vot, iar PSD a avut o prezenta foarte slaba pe fondul unei bune mobilizări a ACL.

”Ordonanţa nu a trecut”, a constatat preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată cu acest act normativ, Senatul fiind forul decizional.

Read more...

Prunele uscate, recomandate in regimurile de slabire

Prunele uscate pot fi extrem de utile ca aliment complementar în regimurile de slăbire - este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea din Liverpool, informează passionsante.be.

Oamenii de știință au analizat circa o sută de adulți supraponderali, care nu prea consumau alimente bogate în fibre (element pe care prunele uscate îl au din plin). În cursul unui regim de slăbire de aproximativ 12 săptămâni, un grup de persoane a consumat în fiecare zi o porție de prune uscate, femeile câte 140 g și bărbații 170 g. Un alt grup a urmat aceleași recomandări în privința alimentației și a activității fizice, dar nu a inclus prune uscate în meniul zilnic.

După trei luni, s-a constatat o pierdere medie în greutate de 2 kg la persoanele care consumaseră prune uscate, față de numai 1,5 kg la cei care nu apelaseră la aliment. Circumferința taliei a scăzut, în medie, cu 2,5 cm la cei care au mâncat prune, și cu 1,7 cm la ceilalți.

Efectul consumului de prune uscate asupra greutății s-a manifestat mai pregnant în ultimele patru săptămâni de regim, alimentul fiind în general bine tolerat.

Sursa: Agerpress.ro

 

Read more...

ONU: Leonardo DiCaprio a fost desemnat "Mesager al Pacii"

Actorul american Leonardo DiCaprio a fost desemnat "Mesager al Păcii" al Națiunilor Unite și va avea drept prioritate, în această calitate, lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunțat marți secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, într-o conferință de presă, la New York, informează miercuri Europa Press.

"Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are şi o responsabilitate asumată de mult timp faţă de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundaţiei sale", a spus secretarul general al ONU.

Prima sa activitate ca "Mesager al Păcii" va avea loc cu prilejul deschiderii apropiatului Summit al Climei, la 23 septembrie.

Vedeta americană a înfiinţat în 1998 Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

DiCaprio a avertizat că modul în care se va răspunde global crizei climatice în următorii ani "va determina viitorul omenirii și al planetei". "Simt o obligație morală de a-mi exprima opinia în acest moment-cheie din istoria umanității", a spus DiCaprio în aceeaşi declaraţie emisă de ONU. Actorul a adăugat că este o onoare pentru el să accepte poziţia oferită de Naţiunile Unite.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, se alătură altor celebrităţi, din trecut şi din prezent, de la Audrey Hepburn la Angelina Jolie, care au reprezentat diferite organizaţii subsidiare Naţiunilor Unite.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686