Items filtered by date: Wednesday, 24 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Loto 6/49 - Reportul la categoria I depaseste 6,3 milioane de euro

Reportul la categoria I a jocului Loto 6/49 pentru tragerea de joi depășește 6,3 milioane de euro, iar la Joker, pentru aceeași categorie, se înregistrează un report istoric de peste 3,6 milioane de euro, informează, miercuri, Loteria Română.

La Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report de peste 27,6 milioane lei, iar la Joker de peste 16 milioane de lei. La Noroc este în joc un report cumulat ce depășește 1,1 milioane lei. 
La tragerea Noroc Plus se înregistrează un report în valoare de peste 124.000 de lei, iar la tragerea Loto 5/40 s-a câștigat premiul de categoria I, în valoare de 257.588 lei (peste 58.500 euro). 
Potrivit datelor transmise de Loteria Română, la Super Noroc reportul este în valoare de peste 36.600 de lei. 

Read more...

Adrian Sobaru a intrat cu masina in gardul Guvernului

Adrian Sobaru, angajatul TVR devenit celebru după ce s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest în perioada Guvernului Boc, a recidivat, intrând cu mașina miercuri în gardul Guvernului.

Adrian Sobaru a fost reținut de politie, după ce a rupt cu o mașina Dacia bariera din fața Palatului Victoria, informează Realitatea Tv. Potrivit aceleiași surse, Sobaru mirosea a benzina, existând suspiciunea ca ar fi putut să-și dea și foc.
Încă nu se cunosc motivele gestului său. Sobaru a fost luat cu catușe de la locul accidentului, unde au sosit polițiști criminaliști. El se afla acum la Secția 1 Politie.
Adrian Sobaru intrase într-un con de umbră după gestul făcut în 2010, când s-a aruncat de la balconul Parlamentului după anunțarea măsurilor de austeritate luate de Guvernul Boc.

Read more...

MAE, actiune de repatriere a 22 de romani din Siria

Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 23 septembrie 2014, un grup de 22 de cetățeni români a fost repatriat din Siria.

Această acțiune complexă, finalizată cu succes la data de 24 septembrie 2014, a beneficiat și de sprijinul Ambasadei României la Beirut.

De la începutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, 582 de cetăţeni români.

Acțiunile de asistare și sprijinire a cetățenilor români rămași pe teritoriul sirian, inclusiv prin măsura evacuării și repatrierii, vor continua.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către toţi cetăţenii români, care se află pe teritoriul Siriei, de a părăsi în regim de urgenţă acest stat.Cei afectați de actuala situație din Siria pot suna 24/24h la nr. de telefon: +40.21.319.21.37 - din cadrul Departamentului Consular din MAE, linie telefonică dedicată solicitărilor de sprijin și informații consulare specializate. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , precizează MAE. 

Read more...

Gest extrem in Parlament - Mai multi deputati vor sa intre in greva foamei

Un număr  de 15 parlamentari au anunțat că intra în greva foamei, după ce un coleg de-al lor a făcut același gest săptămâna trecută. Deputații sunt cei care fac parte din comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și spun ca fac acest gest în semn de solidaritate, cu colegul lor, deputatul independent Aurelian Mihai, deputat de Diaspora, aflat  din data de 17 septembrie în greva foamei.

Deputații din comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării se plâng și că nu sunt băgați în seamă de Ministerul de Externe și de Guvern, dar nici de conducerea Camerei Deputaților, arătând că președintele Valeriu Zgonea nu s-a arătat interesant de soarta lui Aurelian Mihai.

Printre ei se numără și Eugen Tomac sau Mircea Lubanovici, dar și trei femei - Ramona Elena Uioreanu, Niculina Mocioi și Maria Grecea.
Pe de alta parte, deputatul independent Aurelian Mihai, aflat în a 8-a zi de greva a foamei, a anunțat miercuri că va pleca din Parlament și va merge la spital pentru că nu se simte bine, arăta Romania TV.

După aproximativ un sfert de oră, acesta s-a deplasat în biroul său, unde i s-a făcut rău, iar colegii au chemat o ambulanță , fiind apoi transportat la spital pentru a i se oferi îngrijiri medicale.

Read more...

Schumacher Jr, vicecampion mondial la karting

  • Published in Sport

Mick Schumacher (14 ani), fiul multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, calcă pe urmele celebrului său tată, reușind să devină vicecampion mondial la karting, cu ocazia întrecerilor care au avut loc zilele trecute în Franța.

Concurând sub numele de Mick Junior, fiul lui Schumacher s-a clasat pe locul doi la categoria KF-Junior, după britanicul Enaam Ahmed, la Mondialele de karting desfășurate în localitatea franceză Essay.

Mick a ținut să-i dedice succesul tatălui său, care își continuă lungul drum al recuperării după gravele leziuni cerebrale suferite în timpul unui accident de schi, produs la finele lunii decembrie 2013.

"Normal că sunt mândru pentru că am reuşit o clasare atât de importantă, dar e clar că visul meu rămâne câștigarea titlului mondial. Oricum, sunt doar la începutul carierei", a declarat Mick Junior, care a concurat anterior sub numele de Betsch, purtat de mama sa, Corinne, înainte de căsătoria cu Michael Schumacher.

Michael Schumacher se află într-un dificil proces de recuperare, după accidentul de schi suferit la sfârşitul anului trecut, la Meribel, însă fiul său, Mick, continuă să poarte cu mândrie numele Schumacher pe circuitele lumii.

 

Read more...

Creatoarea de moda Irina Schrotter si sotul acesteia, audiati de DIICOT pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

Creatoarea de modă Irina Schrotter și soțul ei au fost citați miercuri la sediul DIICOT, pentru a fi audiați într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la peste un milion de euro.

Surse judiciare au declarat că Irina Schrotter și soțul ei, Zaharia Schrotter, sunt implicați, alături de oameni de afaceri din Iași, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat.

Concret, soții Schrotter ar fi achiziționat produse la prețuri supraevaluate iar sumele obținute erau spălate prin intermediul unor firme din străinătate, în special din Olanda.

Alături de soţii Schrotter, în atenţia anchetatorilor în această cauză sunt şi alţi oameni de afaceri din Iaşi, fiind vizate tranzacţii în principal cu produse şi materiale de construcţii, care ar fi fost vândute la preţ supraevaluat, iar banii obţinuţi ar fi ajuns la societăţi din străinătate, între care şi firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienţa, au precizat sursele citate.

 

Read more...

Leo Di Caprio: "Schimbarile climatice nu sunt o fictiune"

"Schimbările climatice nu sunt o ficțiune", a declarat actorul Leonardo Di Caprio la reuniunea ONU pe această temă desfășurată marți la New York, informează BBC.

Actorul Leonardo DiCaprio s-a adresat liderilor lumii prezenți la summit-ul ONU privind influența poluării asupra climei, îndemnându-i să ia măsuri pentru a rezolva "cea mai mare provocare a vieții noastre pe aceasta planetă."

"Ca actor, m[ prefac pentru a interpreta rolurile care îmi sunt atribuite. Am jucat personaje fictive care rezolvau probleme de cele mai multe ori fictive. Cred ca omenirea privește la schimbările climatice cam în același fel", a declarat actorul la reuniunea de la New York.

Potrivit Huffington Post, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a afirmat recent că se bazează pe ajutorul lui Leonardo DiCaprio pentru a atrage atenția comunității internaționale asupra efectelor poluării asupra Terrei.
Actorul este cunoscut ca find un militant pentru binele planetei. El a pus bazele unei fundații care se ocupa pe probleme legate de ecologie.

Scopul reuniunii a fost să dinamizeze cele peste 120 de state participante la reuniunea ONU de la New York să semneze un nou acord global cuprinzător cu privire la climă în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice care va avea loc în decembrie 2015 la Le Bourget, lângă Paris.

Read more...

Noua bancnota de 10 EURO a intrat in circulatie

Banca Centrala Europeană a anunțat, ieri, că a introdus în circulație o nouă bancnotă de 10 euro, care are o serie de elemente de siguranță. Vechea bancnotă va fi scoasă, treptat, din circulație.

Băncile centrale din zona euro au pus în circulație, în același timp, noua bancnotă, insistând asupra faptului că modelul este mult mai rezistent. Fără îndoială, principalul motiv pentru luarea acestei măsuri a fost acela ca bancnota să fie mai greu de falsificat, informează Deutche Welle

Noua bancnotă de 10 euro redă în hologramă și în filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului nostru. Elementele de siguranță ies în evidență prin metoda „atinge-privește-înclină”. Astfel, hârtia foșnește și este fermă la atingere, iar imaginea principală, literele și numărul de mari dimensiuni care indică valoarea nominală sunt mai groase. Când veți orienta bancnota spre o sursa de lumină, imaginea principală și valoarea nominală devin vizibile în filigran, iar dacă înclinați bancnota , cifra 10 își va schimba culoarea. Seria Europa va continua cu bancnotele de 20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro, care vor fi introduse în anii următori.

În primele șase luni ale acestui an au fost descoperite peste 330.000 de bancnote falsificate, în întreaga Europă.

Bancnota de 5 euro din seria "Europa" este în circulație din luna mai 2013. Cea de 20 de euro ar putea fi lansată oficial la începutul anului 2016.

Read more...
Subscribe to this RSS feed