Items filtered by date: Tuesday, 15 September 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Atentie la falsii prestatori de servicii!

Poliţiştii din Sebeş fac cercetări pentru identificarea şi tragerea  la răspundere penală a unor indivizi, care, folosindu-se de calităţi false au încercat să fure din locuinţa unei femei din municipiu.

Poliţia revine cu recomandarea adresată cetăţenilor, de a manifesta prudenţă, atunci când sunt abordaţi de persoane ce le oferă diverse servicii sau bunuri.

În fapt, în după amiaza zilei de 14 septembrie a.c., Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 85 de ani, din Sebeş, cu privire la faptul că, doi indivizi s-au prezentat la locuinţa ei spunând că sunt reprezentanți ai companiei de gaze şi trebuie să verifice instalaţia imobilului.

Femeia le-a permis accesul în locuinţă însă, la un moment dat, l-a surprins pe unul dintre indivizi căutând într-un dulap din locuinţă, loc în care reușise să ajungă datorită faptului că celălalt individ i-a distras proprietarei atenţia.

Cei doi indivizi nu au reuşit să sustragă bunuri şi au părăsit în grabă locuința femeii.

Dându-şi seama că a fost victima unei infracțiuni, femeia a anunţat poliţia şi a comunicat semnalmentele celor doi indivizi, elemente care vor fi folosite pentru identificarea lor.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţia revine cu următoarele recomandări:

- Dacă cel care se prezintă la uşa dumneavoastră pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitați şi verificați cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificați dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea pe care o aveți în față.

- Nu primiţi în casă persoane necunoscute, care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii;

- Nu permiteţi accesul în locuinţă a celor care prezintă „promoţii” la diverse articole;

-Reţineţi semnalmentele persoanelor ce vi se par suspecte şi sesizaţi imediat poliţia;

 

Read more...

Conferinta SMART Diaspora 2020+ Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti

Marți, 15 septembrie 2015, Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), cu sprijinul Administrației Prezidențiale, organizează la Palatul Cotroceni conferința „SMART Diaspora 2020+: Cum valorificăm potențialul strategic al diasporei românești”.
Sesiunea de deschidere a conferinței îi va avea ca invitați de onoare și vorbitori principali pe Excelența Sa Klaus Werner Iohannis, Președintele României și Excelența Sa Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe.
Scopul acestei conferinţe este să readucă valoarea diasporei românești în prim-planul agendei publice, să genereze o dezbatere privitoare la rolul tinerilor români pregătiți în străinătate în dezvoltarea României, și să implice specialişti din domeniu care să contureze proiecte concrete și propuneri de politici publice pe două direcții de acțiune:
-             Diaspora civică şi politică: Cum consolidăm influenţa românească peste hotare
-             Repatrierea: Ce îi împiedică pe specialişti să se întoarcă în ţară
Participanții la această conferință sunt experți, decidenți din mediul public, diplomați, lideri ai mediului asociativ din diaspora și reprezentanți ai mediului privat interesaţi de potențialul diasporei românești.
În cadrul evenimentului se vor constitui grupuri de lucru formate din specialişti și reprezentanți ai diasporei, ai mediului privat și ai mediului neguvernamental, cu următoarele priorități: performanțe mai bune ale statului și ale instituțiilor românești în apărarea și promovarea drepturilor cetățenilor români din diaspora, contribuția diasporei la modernizarea și dezvoltarea economică a României, politici publice pentru repatriere, activarea diasporei pentru consolidarea influenței românești peste hotare și participarea diasporei la viața civică și politică a României. Printr-un proces de consultare cu reprezentanți ai diasporei românești și experți în domenii relevante tematicilor menționate, aceste grupuri de lucru vor oferi un cadru pentru a continua dialogul început cu ocazia conferinței și vor avea ca scop elaborarea unor propuneri şi direcții de acțiune concrete ce vor fi prezentate public în cursul anului 2016.
Conferința „Smart Diaspora 2020+” este o continuare a proiectelor Fundației CAESAR și Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) derivate din Strategia Multidimensională de Atragere în România a Tinerilor din Diaspora (SMART Diaspora), elaborată în cadrul acestor două organizații și lansată public pe 8 ianuarie 2013. Această strategie reprezintă o propunere de politici publice care are ca scop valorificarea potențialului strategic al tinerilor înalt calificați de peste hotare și facilitarea contribuției lor la dezvoltarea României.

Read more...

Antifrauda Fiscala avertizeaza asupra unor tentative de phishing cu adrese de email indoielnice

Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii "antifraudă" și "ANAF" și recomandă ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică, menționează reprezentanții DGAF într-un comunicat.

"Direcția Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unei tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing) și recomandă tuturor reprezentanților operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidențiale primită de la adrese de email cu origine îndoielnică, precum cele anexate. Precizăm ca inspectorii antifraudă pot accesa aceste informații din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinat", potrivit institutiei.

DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net.

Mesajul cere ca raspunsul să fie transmis către o altă adresa de email, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , în termen de 24 de ore și să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societății, extras de cont bancar și cărțile de identitate ale asociaților.

"Prin acest mesaj, ANAF vă anunță că au început verificările societăților din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentației societății la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. În caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005", se arată în mesajul de tip phishing.

Yandex este o companie de IT din Rusia, care operează cel mai mare motor de căutare din această țară și dezvoltă un număr de servicii și produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686