Items filtered by date: Wednesday, 12 June 2019 - Like - stiri Alba Iulia

CAMPANIE UMANITARA

 

Ciugud, 10 iunie 2019

Dragii mei,

În aceste zile comunitatea din Ciugud se mobilizează pentru a ajuta familiile din localitățile de pe Valea Sebeșului, grav afectate de inundațiile din această lună. Vrem să întindem și noi o mână frățească semenilor noștri cărora apele revărsate le-au distrus agoniseala de-o viață.

În fața dezastrelor și a naturii dezlănțuite putem fi oricare dintre noi, astfel încât nu putem rămâne nepăsători la problemele cu care se confruntă frații noștri. Apele au trecut, noroaiele sunt scoase din gospodării, iar acei oameni au nevoie, acum, de sprijinul nostru. Vă rog să vă alăturați acestei inițiative umanitare și să donăm împreună bani, alimente neperisabile sau bunuri care vor ajunge la familiile grav afectate de inundații, din localitățile Pianu și Răchita.

Colectarea ajutoarelor se va face până în data de 18 iunie 2019 la sediul Primăriei Ciugud.

Pentru detalii suplimentare sau preluarea donațiilor vă rugăm să apelați la telefon 0786 571042 (Sorin Poparadu – Primăria Ciugud).

         Împreună suntem puternici și putem face mult BINE!

Cu mulțumiri și aleasă prețuire,
Gheorghe Damian
Primarul Comunei Ciugud
 

 

 

 

 

 

Read more...

Echipa Invictus România la SPORTS FESTIVAL 2019

  • Published in Sport

Invictus România vine la SPORTS FESTIVAL 2019. 6 militari răniți în teatrele de operații vor participa la SPORTS TALKS și la competiții de alergare și înot duminică, 16 iunie.

Cei 6 militari români sunt exemple de curaj, ambiție și perseverență și adevărați ambasadori ai sportului. Vă așteptăm la SPORTS FESTIVAL pentru a-i cunoaște. Iată poveștile lor:

SPORTS TALKS:

Plutonier major IOVI MARIUS: a fost rănit în anul 2007, în Irak, pe timpul unei misiuni de patrulare în aria de operații. În același incident au fost răniți alți 5 militari, unul dintre ei decedând ulterior. În urma accidentului, militarul a stat șapte luni în comă, într-un spital din Germania. A suferit mai multe răni, însă cea mai gravă a fost produsă de o schijă care i-a perforat ochiul drept, ducând la pierderea vederii. Are arsuri pe ambele brațe și a suferit mai multe intervenții chirurgicale. După accident, a urmat recuperarea în Germania, apoi în SUA.

Caporal MARIUS CANUCI: Marius Canuci a fost rănit în anul 2004, în timp ce executa o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aprozimativ 10 km sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall. În timpul patrulării un autovehicul condus de un insurgent, încărcat cu explozibil, a întrat în mașina de luptă în care se aflau 6 militari, printre care și caporalul Marius Canuci. Un militar a decedat iar ceilalți au fost răniți. În ciuda rănilor proprii și a pericolului imens, militarul a sărit în ajutorul camaradului său care își pierduse o mână, reușind să-l mențină în viață. În urma atacului, militarul a rămas cu probleme medicale la nivel cervical și semipareză la nivelul brațului superior stâng.

CROSS 5K

Locotenent FLORIN OPREA: a fost rănit în anul 2016, în timpul unei misiuni de patrulare, în Afganistan. Vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv exploziv improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei din colegii răi. A fost evacuat și spitalizat în Germania, iar după o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan pentru a fi alături de subordonații săi.

Fruntaș TARNOVSCHI COSTICĂ VICTOR: a fost rănit în anul 2016, în urma detonării unui dispozitiv explozibil improvizat, în timp ce executa, împreună cu colegii săi, o misiune de patrulare, în regiunea Kandahar. Caporalul a suferit răni superficiale și și-a reluat activitatea după scurt timp. 

ÎNOT:

Plutonier major TAIFAS ION MARIUS BERTONI: a participat la misiune în anul 2009 cu Elementul Național de Sprijin, misiune în care a fost rănit în urma unui atac cu racheta, în regiunea Kandahar. În urma atacului a suferit mai multe răni provocate de schije, la cap și abdomen, o dublă fractură la tibie și peroneu și artera femurală secționată la piciorul stâng. A urmat recuperarea în Germania și în România. A rămas cu paralizie definitivă a nervului sciatic popliteu extern și o disfuncționalitate a mersului și mobilității piciorului. 

Plutonier adjutant (rezervă) IONEL EUGEN BIDA: a fost rănit pe 7 aprilie 2010, în Afganistan. Militarul făcea parte din Echipa Operațională de Consiliere și Legătură (OMLT) nr.1, tip batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan. Echipa mixtă româno-americană-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenți cu foc de infanterie, în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul. În urma incidentului militarul a suferit o fractură multiplă a tibiei piciorului drept, care a necesitat un implant de os. Deși a fost evacuat și internat timp de o lună în Germania militarul a rămas cu 5 schije în nervul sciatic.

Jocurile Invictus reprezintă un eveniment sportiv internațional adaptat pentru militari răniți sau bolnavi, în urma participării la diverse operațiuni militare.

Obiectivul lor este de a folosi puterea sportului pentru a inspira recuperarea, a sprijini reabilitarea și a genera o mai bună înțelegere și respect pentru toți cei care au fost răniți servindu-și țara.

 

 

 

 

Read more...

Programul de circulație al STP SA pentru data de 17.06.2019 în Zona Metropolitană Alba Iulia

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport pentru  Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh (Rusaliile).

Astfel, pentru ziua de luni, 17.06.2019, programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia,   în Zona Metropolitană Alba Iulia ( zonele tarifare  1-7 ) va fi program de duminică.

Foarte important: autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

Read more...

Caravana literară scriitori în școală, în mijlocul copiilor din Cetatea de Baltă

Joi, 13 iunie 2019, începând cu ora 9:00, Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” din comuna Cetatea de Baltă va fi gazda primei întâlniri a copiilor din localitate cu scriitorii invitați la ,,Caravana literară scriitori în școală”, proiect inițiat și coordonat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Alături de bibliotecarii de la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, la această ediție a caravanei va fi prezent în calitate de invitat de onoare scriitorul Virgil Todeasă, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La eveniment vor lua parte Vasile Stănescu – consilier la Consiliul Județean Alba, Emanoil Sorin Suciu - viceprimarul comunei Cetatea de Baltă, Daniela Iliescu - directorul școlii ce va găzdui evenimentul și reprezentanți ai bibliotecii.

Scriitorul Virgil Todeasă le va vorbi copiilor despre modul în care au luat naștere câteva dintre cărțile domniei sale iar reprezentanții bibliotecii județene vor prezenta celor prezenți volumul Opere – Octavian Goga, știut fiind faptul că o bună parte dintre poeziile de început ale lui Octavian Goga au fost inspirate din viața și personajele satului Crăciunelul de Sus din comuna Cetatea de Baltă, de unde se trăgea tatăl poetului și unde micuțul Octavian și-a petrecut copilăria în casa bunicilor paterni.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Primăria și Consiliul Local Cetatea de Baltă și Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” din Cetatea de Baltă. Evenimentul este coordonat de prof. Daniela Floroian, responsabil de proiect în cadrul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba și de Maria Mihai, cadru didactic la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” din Cetatea de Baltă.

Proiectul face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop facilitarea unor întâlniri directe între scriitorii contemporani și elevii din județul Alba.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686