Items filtered by date: Tuesday, 25 July 2023 - Like - stiri Alba Iulia

FESTIVALUL UNTOLD 2023 ESTE SOLD OUT

 

 

 

 

 

FESTIVALUL UNTOLD 2023 ESTE SOLD OUT

 

            Organizatorii UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale verii, anunță că toate abonamentele pentru cea de-a 8-a ediție a festivalului sunt epuizate.

Cei care doresc să experimenteze atmosfera Universului UNTOLD, festival care ocupă locul 9 în lume în Top 100 Festivals, sunt invitați să opteze pentru abonamentele VIPBiletele de o zi reprezintă, de asemenea, o opțiune pentru cei care doresc să se alăture distracției pe parcursul unei zile.

            Pentru a oferi oportunitatea cât mai multor fani de a participa la acest festival magic, UNTOLD va deschide o listă de așteptare limitată.

            Fiecare persoană interesată să participe la festivalul UNTOLD, dar care nu a reușit să obțină un abonament în etapele de vânzare, se poate înscrie pe aceasta lista de asteptare pe site-ul oficial al festivalului, https://ywg42hn534m.typeform.com/UTDWaitingList/

             Accesul la waiting list va fi disponibil începând cu data de 24 iulie. Lista de așteptare va fi gestionată în ordinea primirii înregistrărilor și va fi accesibilă doar pentru un număr limitat de fani.

            Cei care optează pentru a primi prin "Transfer", biletul de o zi sau abonamentul din platforma de Check-in Online, sunt rugați să se asigure că persoana de la care primesc biletul sau abonamentul a realizat transferul catre adresa lor de e-mail. Pe langa transferul propriu-zis, din platforma de Check-in Online, este necesar să primeasca si biletul in format pdf sau fizic. Accesul în festival e nevoie de un cod QR valid și Check-In Online pe platforma

https://topup.in-town.ro/web/untold2023

 

            În fiecare an, sute de mii de fani vin în Cluj-Napoca pentru a scrie împreună un nou capitol din povestea festivalului UNTOLD, iar ediția din acest an promite să fie una de neuitat.

            Festivalul UNTOLD va avea loc în perioada 3-6 august 2023.

Read more...

Soarele nu apune niciodată pe diaspora indiană

În perioada 22 – 23 iulie 2023, Gruia Ioan Bumbu în calitate de Înalt Comisar al Uniunii Internaționale a Romilor și de Prim-ministru al Națiunii Roma, non teritorială – Riga office, a participat la evenimentul internațional „Soarele nu apune niciodată pe diaspora indiană”, în cadrul C20.

În parteneriat cu alte organizații C20, Antar Rashtriya Sahayog Parishad (ARSP)-Centrul pentru studii și relații culturale cu romii (CRSCR) a organizat un program colectiv online pentru a simboliza zicala populară conform căreia "Soarele nu apune niciodată în diaspora indiană".

Societatea civilă 20 sau C20 este una dintre platformele importante ale G20 pentru a încuraja Jan Abhiyan sau participarea oamenilor pentru a evidenția provocările și oportunitățile care privesc omul de rând și care pot fi aduse la summitul G20 din septembrie 2023. Fiind cea mai populată țară și având cea mai mare diasporă, India încearcă să amplifice vocile milioanelor de oameni care s-au stabilit în diferite părți ale lumii, dar care continuă să se lege de Mama India.

Președinția indiană a G-20 este o oportunitate istorică de a evidenția tema cheie a acestuia, "Un pământ, o familie, un viitor", așa cum este exemplificată în filosofia indiană și în valoarea tradițională "Vasudhaiva Kutumbakam" - lumea este o familie. India depune un efort concertat pentru a democratiza procesul decizional al G20 prin includerea opiniilor populației din Sudul global și din națiunile rome.

Diaspora indiană a acționat ca un multiplicator de forțe pentru puterea soft power în creștere a Indiei, deoarece a devenit ambasadorul cultural al Bharat, răspândind Sanskriti indiană în întreaga lume.

Datorită activității sale de pionierat în domeniul diasporei, ARSP a fost inclusă ca parte a C 20 și a fost însărcinată să coordoneze în special activitatea referitoare la subgrupul "Vasudhaiva Kutumbakam" în colaborare cu Institutul de Cultură Vivekananda Kendra și Misiunea Chinmaya.

Începând din Fiji, la est, până în cea mai vestică parte a globului - California, SUA, diverse organizații ale diasporei și persoane din toate țările și continentele sunt invitate să participe pentru a răspândi mesajul "Vasudhaiva Kutumbakam" inerent temei G20 "Un pământ, o familie, un viitor". De asemenea, participanții vor avea ocazia de a evidenția modalitățile și mijloacele de a răspândi aceste valori universale, așa cum sunt exemplificate în Sanskriti indiană, în rândul oamenilor în care s-au stabilit.

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

COMUNICAT DE PRESĂ Prima reuniune a Comitetului național pentru aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) prezidată de premierul Marcel Ciolacu

Prim-ministrul României Marcel Ciolacu a prezidat ieri, la Palatul Victoria, Comitetul național pentru aderarea României la OCDE, care reunește reprezentanții ministerelor și principalelor instituții publice centrale implicate în proces.

 

Reuniunea Comitetului național a avut ca obiective evaluarea stadiului procesului de aderare a României la OCDE și trecerea în revistă a priorităților pentru perioada următoare.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că procesul de aderare a României la OCDE contribuie la  atingerea obiectivului asumat prin Programul de guvernare, axat pe bunăstarea tuturor cetățenilor. Șeful Executivului a evidențiat expertiza OCDE în definirea politicilor publice și fundamentarea acestora cu date obiective, aspect care sprijină eforturile Guvernului pentru creșterea economică, îmbunătățirea nivelului de trai, crearea unui mediu transparent, corect și predictibil și a unui sistem cu justiție socială mai eficientă.

”Putem atinge obiectivul aderării la OCDE numai printr-un efort comun, printr-o abordare integrată la nivelul întregii administrații. Aștept seriozitate din partea tuturor, dat fiind că suntem evaluați în 26 de domenii și că trebuie să demonstrăm voința și capacitatea de a implementa recomandările OCDE,” a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

 

De asemenea, șeful Guvernului a anunțat că astăzi, la sediul OCDE din Paris, România a depus instrumentul de ratificare a Convenției OCDE privind combaterea mituirii funcționarilor publici străini în tranzacțiile comerciale internaționale (Convenția Anti-mită). Convenția anti-mită este unul dintre principalele instrumente recunoscute la nivel internațional în domeniu și sprijină eforturile de dezvoltare internă, reducere a sărăciei și îmbunătățire a încrederii în piețele de capital. România transmite astfel un mesaj ferm față de angajamentul de a menține standarde ridicate privind conduita etică, promovarea transparenței și încurajarea unui mediu caracterizat prin corectitudine și justiție.

 

Membrii Comitetului Național au făcut o trecere în revistă a domeniilor de acțiune în perspectiva aderării la Organizație, care includ, printre altele, guvernanța publică, guvernanța corporativă, piețele financiare, statistica, mediul, sănătatea, educația, dezvoltarea regională, digitalizarea. 

Pentru îndeplinirea priorităților avute în vedere pentru perioada următoare, prim-ministrul Marcel Ciolacu a solicitat realizarea unei coordonări strânse între toate instituțiile implicate în proces, punctând că acesta reprezintă și un test pentru România din punct de vedere al coordonării pe verticală, dar și pe orizontală.

 

La reuniune a mai participat, în calitate de invitat special, președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, care asigură Președinția Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE. 

 

Informații suplimentare:

România a devenit stat candidat la OCDE în ianuarie 2022, primind Foaia de Parcurs în iunie 2022. Acest document stabilește termenii, condițiile și procesul de desfășurare a aderării la Organizație.

România a depus în decembrie 2022 Memorandum-ul Inițial, care face o autoevaluare a legislației, politicilor și practicilor interne, raportat la instrumentele legislative OCDE.

În prezent, România se află în etapa tehnică a procesului, care constă din transmiterea de informații suplimentare, organizarea de misiuni tematice și susținerea de prezentări în cele 26 de Comitetele sectoriale OCDE.

Comitetul național pentru aderarea României la OCDE este constituit din ministerele, autoritățile și instituțiile publice cu atribuții în cadrul procesului de aderare și este condus de prim-ministru. Comitetul național stabilește liniile de acțiune în vederea îndeplinirii condițiilor prevăzute în Foaia de Parcurs a României la OCDE, agreează deciziile pentru alinierea legislației, politicilor și practicilor României la cele ale Organizației și formulează propuneri pentru soluționarea blocajelor care ar putea să întârzie procesul de aderare.

 

 

 

Read more...

Orange România face pași suplimentari pentru atingerea #NetZeroCarbon: noi centre de interconectare folosesc resurse alternative de energie

n linie cu angajamentul Grupului Orange de a atinge neutralitatea CO2 până în 2040, Orange România anunță instalarea a peste 200 de noi panouri solare pe acoperișul centrului de interconectare comunicații din Timișoara. Acesta se adaugă centrelor din Constanța (noiembrie 2022) și Brașov (mai 2023), pe acoperișul cărora s-au dat în funcțiune primele panouri solare. În total, în acest moment, aproximativ 650 de panouri solare sunt instalate și funcționale.

 

Producția anuală de energie estimată pentru cele trei centre este echivalentă cu un consum mediu anual al ~300 de gospodării ce au un consum mediu lunar de 100kWh fiecare. În zilele cu soare (în zilele de vară, în intervalele orare cu iradiere maximă), prin intermediul panourilor se poate acoperi 80% din consumul Data Centerelor.

 

În același timp, 133 de stații de telecomunicații (site-uri) au deja panouri solare, cu o producție anuală de energie estimată echivalentă cu un consum anual al ~650 de gospodării ce au fiecare un consum mediu lunar de 100 kWh. De asemenea, și în cazul site-urilor, în zilele cu soare (în zilele de vară, în intervalele orare cu iradiere maximă), panourile pot acoperi 80% din consum.

 

Pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon asociată rețelei Orange, compania a anunțat la finalul anului trecut un program derulat pe o perioadă de 4 ani. Conform strategiei, prima etapă a inițiativei se derulează până în 2024 și urmărește dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de rețea, alături de 4 centre de interconectare comunicații și centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, ce va dura până în 2026.

 

Acest program este complementar altor acțiuni #PentruMâine de protecția mediului, care au contribuit la o reducere a consumului de energie în 2022 de aproximativ 4GWh, precum:

  • înlocuirea surselor de curent continuu de pe locațiile de telecomunicații Orange cu unele de generație mai nouă, eficiente energetic.
  • înlocuirea instalațiilor de răcire tip compresor din sălile tehnice ale centrelor de date cu instalații tip free-cooling.
  • decomisionarea echipamentelor IT sau de rețea învechite tehnologic și înlocuirea cu altele noi, care îndeplinesc multiple funcții și sunt mai eficiente energetic.
  • implementarea de funcții de reducere a consumului de energie pe echipamentul radio în funcție de tehnologie, timp și trafic.
  • oprirea capacităților radio de tehnologii mai vechi a căror funcție se regăsește în tehnologiile radio noi.

„În calitate de lider al pieței de telecomunicații din România, recunoaștem nevoia urgentă de a fi mult mai atenți la impactul pe care-l avem asupra mediului înconjurător, care necesită acțiune colectivă din partea tuturor sectoarelor societății. Investim în infrastructura de rețea pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență de conectivitate și cele mai rapide rețele de fix și mobil 5G+ la nivel național, dar și în soluții prin care consumul nostru să fie mai responsabil. Înțelegem că operațiunile noastre au impact asupra mediului, astfel implementăm măsuri pentru a ne reduce amprenta de carbon, creșterea energiei regenerabile din rețeaua Orange fiind doar una dintre acțiunile noastre prioritare. Angajamentul Orange este de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040", a declarat Marius Maican, Technology Director, Orange România.

 

Protecția mediului prin strategiile Orange

Acțiunile Orange România sunt în linie cu noul plan strategic al Grupului Orange - Lead The Future, care are la bază o politică ambițioasă de responsabilitate socială și de mediu. Ținta Grupului Orange este de a reduce emisiile de CO2 cu peste 30% pentru scopurile 1 și 2 până în 2025 (comparativ cu 2015) și cu 45% emisiile pentru toate cele 3 scopuri până în 2030 (comparativ cu 2020). Rețeaua face parte din Scop 2: emisii indirecte generate în procesul de producere a energiei electrice pe care o companie o consumă în operațiunile sale. 

 

În plus, ca parte a strategiei locale #OrangeForward, până în 2026, Orange își propune să fie alegerea de top pentru soluții sustenabile de conectivitate și servicii digitale integrate în România.

 

Read more...

RAR eXpert – cel mai nou serviciu oferit de Registrul Auto Român Acum si in centrul țării, la Cluj!

Registrul Auto Român vă garantează că mașina pe care vreți să o cumpărați este în regulă, în sensul că identitatea acesteia este cea reală, stabilită de producător!

 

Începând de astăzi și la Reprezentanța Cluj a Registrului Auto Român, puteți veni cu mașina pe care intenționați să o achiziționați pentru o verificare amănunțită. RAR dispune de un echipament de ultimă generație care permite identificarea mai multor aspecte care pot face diferența când scoateți banii din buzunar ca să cumpărați o mașină.

Inginerii RAR au observat de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt cumpărătorii atunci când vine vorba de achiziționarea unui autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, cumpărătorii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă vă pot pune în situația nedorită de a cumpăra o mașină pe care să nu o puteți folosi.

Două procente dintre mașinile care se prezintă la Registrul Auto Român sau care sunt verificate în trafic au probleme de identificare. De la cele mai simple cum ar fi seriile de motor ilizibile, la lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum lipsa seriei de șasiu/caroserie. Toate aceste deficiențe sunt motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat, în sensul că neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia fără posibilitatea readmiterii în circulație.

„Ne asumăm rolul de consultant oficial în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru și verificarea pe care o primiți la RAR pot cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină”. RAR eXpert

Pentru serviciile de verificare, RAR oferă un raport de expertiză certificat, iar prezența mașinii la sediul RAR Cluj este necesară!

Pentru a beneficia de aceste servicii puteți face extrem de simplu programare la RAR, fie telefonic în call center (021.9672), fie pe site-ul nostru  www.rarom.ro, unde trebuie să dați click pe butonul RAR eXpert, aflat pe prima pagină a site-ului.

Prin efectuarea verificării RAR eXpert puteți afla și dacă mașina pe care vreți să o cumpărați a fost în trecut implicată în accidente ale căror repararții nu au fost făcute ca la carte și nu mai corespund criteriilor de fabricație, dacă sunt probleme la geometria roților și la sistemele de frânare și direcție, insesizabile pentru necunoscători, dar care neremediate în timp pot face diferența între o manevră sigură și una cu cu riscuri.

„Specialiștii RAR verifică dacă numărul de identificare poansonat este cel corect, se inspectează starea suportului numărului de identificare, modul în care este fixată plăcuța constructor precum și grosimea stratului de vopsea în zona numărului de identificare. După ce ne asigurăm că mașina nu figurează în baza de date cu vehicule urmărite sau dezmembrate, putem trece la verificarea integrității caroseriei și șasiului. Pentru siguranța în utilizarea pe termen lung a vehiculului nu pot fi ignorate reparațiile neconforme efectuate la structura de rezistență sau deficiențele tehnice. În această etapă verificăm geometria caroseriei în mai multe puncte, geometria sistemului de rulare și starea tehnică generală a tuturor sistemelor esențiale. Astfel obținem informații referitoare la calitatea eventualelor lucrări de tinichigerie efectuate și observăm dacă există părți sudate sau tăieturi, pentru ca un cumpărător să știe ce achiziționează.” RAR eXpert

Am implementat RAR eXpert și la Cluj pentru a facilita accesul clienților din mai multe județe ale țarii, la acest serviciu, datorită poziției centrale pe harta țării. Serviciul RAR eXpert funcționează de peste un an la RAR Bucuresti-Grivița.

 

 

Biroul de presă

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686