Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Items filtered by date: Thursday, 27 July 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi consultări cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România – AmCham Romania, parte a dialogului guvernamental cu mediul de afaceri

Premierul Marcel Ciolacu: Guvernul României își concentrează acțiunile asupra investițiilor, reformelor și îmbunătățirii calității vieții oamenilor, obiective comune cu cele ale mediului de afaceri

 

 

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi consultări cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România – AmCham Romania, parte a dialogului guvernamental cu mediul de afaceri.

 

"Guvernul României își concentrează acțiunile asupra investițiilor, reformelor și îmbunătățirii calității vieții oamenilor, obiective pe care le are, deopotrivă, și mediul de afaceri.

Acordăm, în egală măsură, importanța  cuvenită stabilității și predictibilității, transparenței și asigurării  condițiilor concurențiale de business, factori importanți  pentru dezvoltarea și modernizarea României. În planul politicii externe, un obiectiv major al României este aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care va stimula, de asemenea, procesul de modernizare a țării și va contribui la atingerea unor standarde înalte în privința conduitei etice, a promovării transparenței și a unui mediu de afaceri sănătos", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

Premierul a felicitat delegația AmCham Romania pentru aniversarea a 30 de ani de la înființare, perioadă în care această organizație a contribuit la dezvoltarea dimensiunii economice a relației româno-americane și la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

 

Șeful Executivului român a salutat interesul companiilor americane pentru realizarea de noi investiții în România și a subliniat interesul  Guvernului de a aprofunda cooperarea în domenii precum energia, apărarea, securitatea cibernetică, digitalizarea, domeniul farmaceutic sau sectorul financiar-bancar. În acest context, prim-ministrul a încurajat reprezentanții companiilor americane să participe la Forumul de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, organizat de Guvernul României, în data de 7 septembrie, în marja Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, desfășurat la București.

 

Șeful Executivului a mulțumit reprezentanților AmCham Romania pentru susținerea acordată României pentru includerea în Programul Visa Waiver al Statelor Unite ale Americii.

Read more...

SISTEM DE PLATĂ, CHECK-IN ȘI ACCES LA FESTIVALUL UNTOLD 2023

UNTOLD, aflat în topul celor mai mari festivaluri din lume, se pregătește să scrie povestea celei de-a 8-a ediții, în perioada 3 - 6 august. Creatorii UNTOLD dezvăluie detalii importante cu privire la accesul la eveniment, sistemul de plată și sfătuiesc fanii să aleagă variantele de Check-in și Top-up online pentru a beneficia de un acces mai rapid în universul magic al festivalului.

 

            Procedura de Check-in online poate fi efectuată înainte de deschiderea festivalului, iar fanii care aleg să îl facă la fața locului vor achita o taxă de 25 de euro la punctul de Ticketing. Organizatorii atrag atenția că doar fanii înregistrați în formularul de Check-in (online sau la locație) pot să primească brățara de festival, în baza unui abonament sau a unui bilet de o zi, cu un cod de bare valid, și a unei cărți de identitate.

 

            Cei care au cumpărat mai multe abonamente sau bilete pot efectua Check-in-ul și pentru prietenii lor. În cazul în care posesorul unui abonament sau bilet dorește să îl transfere către o altă persoană, acesta trebuie să selecteze online din contul lui de Check-in opțiunea de Transfer Bilet. Apoi trebuie să completeze datele persoanei care va primi biletul (nume, prenume, email, telefon, localitate) și să se asigure că biletul generat (PDF) ajunge în posesia noului destinatar.

 

            După realizarea cu succes a Check-in-ului online, fanii își pot crea propria Pușculită de Festival. Astfel, fiecare participant își poate pune în avans de festival bani pe bilet, prin selectarea serviciului de Top-up. Suma încărcată va fi transferată și activată pe brățara de festival la orice punct de Credit Point din festival. Această modalitate de încărcare a brățărilor va fi disponibilă și în timpul festivalului și va putea fi accesată direct de pe telefon din aplicația UNTOLD.

 

             Organizatorii pun la dispoziția participanților și în acest an spații de depozitare, acestea sunt amplasate în afara festivalului, chiar lângă punctul de acces. Fanii pot să închirieze un locker pentru toate cele patru zile de festival pentru 150 de lei sau pentru o zi de festival în schimbul a 50 de lei.

 

            Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă la ei, pe lângă abonamentul sau biletul de acces, actul de identitate, și documentul care atestă acordul părinților. Acesta poate fi descărcat accesând link-ul: https://untold.com/info/609b01a8-debe-42b9-84fb-ff2f5da0efbc, iar organizatorii recomandă să fie completat înainte de venirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să vină însoțiți de un părinte și să dețină un bilet valid. Copiii sub 7 ani au intrarea gratuită la festival. Accesul in festival, pentru minorii sub 14 ani, este permis doar daca sunt insotiti de un parinte/tutore in cadrul festivalului.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM PRE-FESTIVAL PENTRU RIDICAREA BRĂȚĂRILOR

 

            Organizatorii au pregătit și anul acesta un program pre-festival. Asta înseamnă că fanii care au abonamente General Access și VIP și au făcut Check-in-ul online își pot ridica în avans brățările de festival după cum urmează:

 

  • Iulius Mall Cluj-Napoca: 29.07.2023 - 31.07.2023 (de sâmbătă până luni), între orele 12:00 - 22:00

 

  • Parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară: 1.08.2023 - 2.08.2023 (de marți până miercuri), între orele 15:00 - 22:00. Tot de aici își pot ridica brățările de festival și fanii care au bilete Day 1.

 

            În timpul festivalului, ridicarea brățărilor se poate face între orele 15:00 - 04:00, în parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară.

      Sistemul de plată de la UNTOLD este oferit prin sprijinul Băncii Transilvania și, la fel ca la edițiile trecute, este integrat cu sistemul de acces, care oferă mai multă siguranță participanților. Visa este cardul oficial al festivalului, iar cei care îl folosesc la eveniment primesc diverse beneficii în cele 4 zile și 4 nopți de distracție.

.           Și în acest an, brățara de festival este realizată din plastic reciclat - RPET. Organizatorii au pregătit peste 90.000 de brățări de acces cu sistemul de plată integrat. În perimetrul festivalului, vor exista peste 30 de puncte de încărcare a brățărilor, iar pentru a se mișca mai rapid, organizatorii recomandă opțiunea de Top-up online.

 

            Cei care și-au pus bani pe brățară în festival, nu i-au cheltuit pe toți și vor să îi recupereze, o pot face de la oricare dintre punctele de Credit Point, pe întreaga perioadă a festivalului, sau la punctul din afara festivalului, luni, 8 august, până la ora 14:00.

 

            Participanții care și-au alimentat brățările prin opțiunea Top-up online au posibilitatea să solicite restituirea sumelor necheltuite, în cuantumul sumei încărcate online, prin optiunea de Refund Online. Pentru Refund Online, fanii trebuie să completeze formularul de refund, disponibil din contul de festival creat inițial, până la data de 12 august, ora 23:59.

 

            În acest an, spațiile de depozitare pentru participanți la cea de-a 8-a ediție UNTOLD vor fi poziționate chiar înainte de zona de acces în festival. Fanii au posibilitatea să își rezerve un spațiu de depozitare pentru o zi, sau pentru întreaga perioadă a festivalului.

 

 

 

 

 

 

 

           

           

            Obiectele interzise sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni. Lista cu obiectele interzise poate fi consultată pe site-ul oficial al festivalului https://untold.com/

 

            Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.

 

            În 2023, festivalul UNTOLD scrie o nouă poveste ce așteaptă să fie spusă. În acest an porțile magice ale universului UNTOLD se deschid joi, 3 august, la ora 16:00. În toate cele 4 zile și 4 nopți de distracție, accesul în festival se face între orele 16:00 - 05:00.

 

Read more...

„Tinerii de Bine” care fac bine României

Gala Societății Civile, un proiect The Institute care promovează activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România, anunță juriul secțiunii „Tineri de Bine”, secțiune dedicată proiectelor gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani.

Anul acesta au fost înscrise în categoria Tineri de Bine 32 de proiecte implementate în perioada 2021-2022, de către 12 organizații, 6 grupuri și 4 persoane fizice cu inițiative civice. Județele din care fac parte participanții sunt Cluj, care participă cu 15 proiecte, București cu 8 proiecte, Vâlcea cu 2 proiecte, Arad, Botoșani, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș – cu câte un proiect. La acestea se adaugă un proiect internațional, realizat de doi tineri care studiază în străinătate. Alături de acest proiect cu activitate internațională, 24 dintre înscrieri au acoperire locală, 4 județeană și 3 națională.

Credem că pentru a produce o reală schimbare în societate, trebuie să ne concentrăm atenția asupra a ceea ce au tinerii de spus. Ei văd cu un ochi proaspăt problemele cu care se confruntă societatea, dar și oferă, de multe ori, soluții la care nu ne-am aștepta. Mai mult, ca orice proces de schimbare reală, care necesită obiective pe termen lung pentru a se întâmpla, ei sunt prima resursă care trebuie investită pentru ceea ce vom numi România peste 10 sau 20 de ani”, spune Andra Moldoveanu, Director Program al Galei Societății Civile.

Juriul care va evalua proiectele emergenților din secțiunea „Tineri de Bine” a Galei Societății Civile este format din 9 jurați cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, implicați în societatea civilă și care activează în sectorul non-profit sau privat:

  • Alexandra - Mihaela Scoruș – voluntar, studiază Psihopedagogia Specială în cadrul Universității București;

  • Ana Sabina State - voluntar, implicată în dezvoltarea sectorului cultural-creativ;

  • Andrei Volcov - implicat în proiecte de voluntariat și implicare locală cu comunitatea, își concentrează activitatea în jurul sustenabilității sociale, dezvoltării leadershipului și responsabilității sociale corporative;

  • Miruna-Casiana Dumitrașcu - implicată în proiecte care promovează drepturile și responsabilitățile copilului în cadrul Salvați Copiii;

  • Natanael Iriciuc – fondator al Asociației Elevilor din Timiș, oferă astfel șansa elevilor de a lupta pentru drepturile lor;

  • Radu-Nicolae Ganea – voluntar, consultant în management, specializat pe scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană;

  • Raluca Elena Andronoiu – implicată în proiectele de responsabilitate socială, pe care le dezvoltă în echipa din care face parte - Corporate Communication & CSR într-o companie de energie din România;

  • Roxana Chirițoiu - Project Manager al Future Summit, platformă regională de conversații pe teme de viitor și sustenabilitate, Project Coordinator al Climate Change Summit;

  • Simina Monica Dumitrache - voluntar, PR & Communication Coordinator în cadrul Fundației Romanian Angel Appeal.

În pregătirea pentru evaluarea proiectelor, tinerii jurați au trecut printr-un training în care au aprofundat înțelegerea criteriilor de jurizare ale secțiunii, ce implică rolul de jurat GSC, dar și cum pot completa cât mai obiectiv grila de notare a proiectelor înscrise. Alături le-au fost mentorii Ana Murray (Ashoka România) și Andrei Popescu (ANPCDEFP). În cadrul sesiunii a fost prezentă și Mădălina Neacșu (Habitat for Humanity), membră a echipei de Tineri Jurați GSC 2022, care le-a povestit despre experiența ediției trecute. 

Tinerii jurați vor lua parte și la evaluarea proiectelor eligibile pentru Marele Premiu al GSC 2023. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei de Premiere Gala Societății Civile 2023 care va avea loc la finalul lunii septembrie.

The Institute este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii creative din România în dialogul cu instituţiile statului şi cu organizații internaţionale. Anual, The Institute reunește în jurul inițiativelor, proiectelor și evenimentelor desfășurate peste 80.000 de persoane. Este fondator al proiectelor Romanian Design WeekDIPLOMA Show, Internetics  și inițiator al programelor ASAP RomâniaCartierul Creativ și Combinat.

Gala Societății Civile este un proiect The Institute.

Partener Principal: Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Partener Secțiune Educație și Învățământ: BCR
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare și Good Routine by Secom
Partener Secțiune Dezvoltare Economică și Socială: Mastercard
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Parteneri Culturali: Primăria Municipiului București, prin ARCUB– Centrul Cultural al Municipiului București
Parteneri Media Strategici: Pro TV, Rock FM, HotNews.ro, Euromedia, YOOH
Parteneri Media: IQads.ro, RADOR, AGERPRES, spotmedia.ro, Zile și Nopți, Revista Biz, România Pozitivă, Știri.ONG
Parteneri Tradiționali: Netvibes România, MediaTrust România
O campanie: Gavrilă&Asociații

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2023, vizitați www.galasocietatiicivile.ro

 
Read more...

Super concert Zucchero, la Cluj-Napoca Artistul italian va urca pe scena din BT Arena pe 27 iunie

 

Puțini artiști au cariere atât de importante încât să fie (re)cunoscuți doar după un singur nume. Unul dintre ei este Zucchero, o legendă a muzicii și unul dintre cei mai iubiți soliști de blues, soul și rock din lume. Cu două World Music Awards, șase Europe Platinum Awards și o nominalizare la Grammy Awards la activ, ”Zahărul”, așa cum l-a numit învățătorul său, vine în concert la Cluj-Napoca pe 27 iunie 2023, de la ora 20:00, la BT Arena.

 

De-a lungul carierei sale impresionante, de trei decenii, ”părintele blues-ului italian” a vândut peste 60 milioane de albume și a concertat alături de cei mai mari artiști ai lumii (Luciano Pavarotti, Sting, Eric Clapton sau Andrea Bocelli). Este singurul artist italian care a urcat pe scenă la Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness și a cântat pe stadionul Wembley în fața a peste 70.000 de oameni.

 

Concertul de la Cluj, parte din turneul mondial World Wide Tour

 

Turneul World Wide Tour a ajuns, deja, pe trei continente. Zucchero a concertat în Europa, în Australia și în America de Nord, iar acum revine în Europa pentru o altă serie de concerte. Cluj-Napoca se află pe lista orașelor importante ale lumii alese de artistul italian pentru turneul său, alături de Los Angeles, Sydney, Stockholm, Vancouver sau Copenhaga. Clujenii vor putea asculta piesele consacrate ale artistului italian („Senza una donna”,  „Il volo” sau  „Diamante”), dar și melodii de pe cel mai recent album.  În 2021, a scris și lansat o piesă, în colaborare cu celebrul Sting, intitulată "September". Piesa ”vorbește” despre perioada dificilă pe care am trăit-o cu toții din cauza restricțiilor sanitare și transmite speranța revenirii la normalitate. Melodia face parte din noul album al lui Zucchero, "D.O.C", dar și din LP-ul lui Sting, "Duets". 

 

Biletele achiziționate pentru alte date de spectacol sunt valabile.

 

Organizatorii anunță că biletele achiziționate deja pentru spectacolele care au fost amânate din cauza restricțiilor pandemice sunt valabile pentru concertul de pe 27 iunie.

 

Biletele sunt disponibile pe , , , .

Informații suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon: 0757 643 978.

 

PARTENERI

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Restaurant RODIZIO, Italian Business Club, Agenția Mira

 

 

PARTENERI MEDIA

Radio România Cluj, Via Cluj TV, I like Cluj, Cluj4Ever, BZC, Clujul Cultural, Curierul de Cluj, Napoca FM, Napoca Live, TVR Cluj, Piața Online, Media Dome

Read more...

Doctorul scrie și pescrie – seară de teatru cu Skepsis!

Duminică, 30.07.2023, ora 20.00, Grupul Skepsis vă invită la poarta a IV-a a Cetății la o seară de teatru cu Skepsis în care Doctorul Scrie și Prescrie!

 

Skepsis vă propune două episoade în care intriga se construiește în jurul Doctorului Balanzone (Il Dottore), unul dintre cele mai cunoscute personaje ale Commediei dell’Arte.

În primul episod, intitulat sugestiv ”Arlecchino Alege Cartea”, Doctorul Balanzone, un erudit decadent, pompos și pedant, care știe multe dar nu înțelege nimic din ceea ce știe, este nerăbdător să prezinte publicului ultima sa carte – o capodoperă, firește. Jucăușul Arlecchino se află prin preajmă tocmai la timp pentru a servi o prelegere menită să îl ”deștepte” puțin. Însă capul lui Arlecchino nu cedează așa ușor, așa încât Doctorul va trebui să facă mari eforturi pentru a reuși. Oricum, seara Doctorului nu e pierdută, fiindcă un alt personaj are nevoie de ajutorul lui pentru ceva ce doar un Maestru al medicinei poate oferi: ”Reţeta Fericirii ”… Doctorul este ultima speranţă… Dar câtă încredere putem avea să ne lăsăm pe mâna Doctorului și ce ne facem dacă leacul provoacă un coșmar?

           

Accesul publicului este liber, evenimentul continuând programul de spectacole și evenimente în aer liber propus de Grupul Skepsis pentru anul 2023. În cazul vremii nefavorabile, spectacolul va fi decalat sau reprogramat, modificările fiind anunțate pe pagina facebook a grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002

 

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686