VIDEO Rusia lansează drona kamikaze, poreclită „Kalashnikovul zburător”

magnanews.ro magnanews.ro

Rusia foloseşte mai nou drone-catapultă, care sunt aruncate asupra obiectivelor vizate. Invenţia rusească este o versiune rudimentară a adevăratelor drone, care sunt mici vehicule autonome, purtătoare de încărcătură explozivă.

Comandamentul militar de la Moscova a dezvăluit că astfel de drone au fost folosite cu succes împotriva oponenților din Siria și că au avut un mare succes.

Dronele Lancet au o greutate maximă de 12 kilograme și sunt lansate dintr-o catapultă, ceea ce le face foarte eficiente.

Poreclite „Kalashnikov-ul zburător”, atât pentru eficiența lor, cât și pentru faptul că sunt produse de aceeași fabrică de armament, dronele Lancet au o viteză de croazieră de până la 110 kilometri pe oră, dar pot accelera până la 300 de kilometri pe oră.

Potrivit acelorași surse, raza de acțiune a dronei este de aproximativ 40 de kilometri, scrie Newsweek România. Rușii vor să folosească astfel de drone și împotriva altor drone, aparținând forțelor armate cu care sunt în conflict: atunci când le detectează, se reped pur și simplu asupra lor și le distrug.

În imaginile furnizate televiziunii ruse se vede cum o astfel de dronă a fost folosită împotriva oponenților din Siria.

Florin Budescu
magnanews.ro

 

 

 

Last modified onTuesday, 04 May 2021 10:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686