Items filtered by date: Saturday, 18 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Un bărbat şi un minor de 6 ani au intrat în locuinţa unui cetăţean şi au furat 400 de lei

  Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş i-au identificat în cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, pe principalii suspecţi de comiterea unui furt din locuinţă, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată în dimineaţa aceleiaşi zile.
  Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în seara zilei de 16.ianuarie, K.P., de 29 de ani, din municipiul Sebeş, împreună cu un minor în vârstă de 6 ani, au pătruns prin efracţie în locuinţa unui cetăţean din Sebeş şi a sustras suma de 400 de lei.
  Poliţiştii au reuşit să recupereze integral prejudiciul, acesta fiind restituit păgubitului. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Read more...

Baile impotriva parazitilor pentru animale!

  Din cand in cand, animalul tau are nevoie de o baie antiparazitara. In special dupa o vara in care a stat foarte mult timp afara sau s-a jucat cu alti caini, patrupedul tau poate lua cativa paraziti. Imediat cum zaresti purici sau capuse este bine sa ii faci cainelui o baie impotriva parazitilor!
  Sampon antiparazitar. Exista pe piata o multime de sampoane impotriva parazitilor, atat pentru caini, cat si pentru pisici. Daca patrupedul tau este alergic la ceva, mai bine intreaba veterinarul ce produse iti recomanda. Daca ai si caine si pisica, va trebui sa le cumperi sampoane diferite, deoarece anumite sampoane pentru caini pot fi toxice pentru pisici si viceversa.
  Apa. Apa in care vei spala animalul nu trebuie sa fie fierbinte. De fapt, este indicat sa speli cainele cu apa la temperatura camerei sau foarte putin calda, deoarece cainii tind sa se supraincalzeasca repede.
  Cum se face baia? Poti uda toata blana animalului prima data. Incepe samponarea intotdeauna de la cap inspre picioare, evitand zona ochilor si a urechilor (trebuie spalata zona dinspre exterior a urechii, evitand pe cat posibil sa ii bagi cainelui apa sau sampon in urechi). Daca vei incepe samponarea de la gat vei evita ca parazitii sa urce spre urechi, ochi sau bot.
  Apoi se trece la samponarea intregului corp, pana cand patrupedul este acoperit cu spuma de la sampon. Nu trebuie sa folosesti mult sampon, deoarece vei observa ca face destul de multa spuma. Lasa samponul sa actioneze timp de 5 minute si incearcsa sa nu lasi cainele sa se linga in acest timp.
  Se clateste apoi foarte bine, in mai multe randuri, pana cand blana animalului a fost complet curatata de spuma si de sampon. Este foarte posibil ca samponul impotriva parazitilor sa lase blana cainelui uscata, insa in cateva zile aceasta va reveni la stralucirea de dinainte de baie.
  Daca patrupedul tau nu are pielea sensibila, exista si balsam pentru blana cainelui, pe care il poti folosi dupa samponare, precum un balsam pentru oameni. Insa secretiile de la nivelul pielii va ajuta cainele sa revina la blana sa stralucitoare in doar cateva zile.
  Dupa baia antiparazitara este recomandata si o fiola impotriva parazitilor. Fie ca vrei sa folosesti un spray, o solutie tip pudra sau o solutie lichida, patrupedul tau va trebui cumva protejat impotriva puricilor si capuselor de afara.
  Cere veterinarului cea mai buna solutie impotriva parazitilor pentru animalul tau, fie ca este vorba de un caine sau de o pisica. Si atentie mereu la paraziti, deoarece acestia pot fi infectati cu diferiti virusi, care pot pune in pericol viata animalului (reginele.ro).

Read more...

Oameni de afaceri francezi se stabilesc în România

  România, ce înregistrează o creştere cu 2% mai mare decât în Franţa, atrage tinerii francezi care au găsit aici o rampă de lansare pentru dezvoltarea proiectelor lor, informează Francetvinfo.
  Tinerii francezi nu se tem de clişee şi se lansează în aventură. Francezii aleg să emigreze în România, unde îşi pot da frâu liber creativităţii şi pot să-şi dezvolte proiectele. Între 6.000 şi 7.000 de francezi trăiesc acum în România, ţară care este o rampă de lansare pentru unii dintre ei. 'Francezii încep de la zero, cu propriile economii, şi ajung să aibă firme cu peste 100 de angajaţi', confirmă unul dintre ei.
  Just Benayache (48 de ani) este unul dintre aceşti francezi. Lăudând calitatea fructelor din România, acest parizian s-a lansat în producţia conservelor de fructe, cu o flexibilitate de care, estimează el, nu ar fi beneficiat în Franţa. 'Ar trebui să ne dotăm cu echipamente care costă foarte scump', spune el.
  O altă compatrioată a sa, Sidonie Mezaize (28 de ani), şi-a deschis prima librărie franceză în România.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

Jojo propune cateva dulciuri care nu ingrasa!

  • Published in Monden

    Jojo are o silueta de invidiat, insa asta nu inseamna ca vedeta a renuntat la dulciuri. De fapt, Jojo iubeste dulciurile si din aceasta cauza a cautat mai multe retete care sa nu ne afecteze silueta. Sa vedem ce retete ne recomanda vedeta!
  “M-am gandit la cateva deserturi care sunt foarte usor de preparat si care o sa va ajute sa va tineti greutatea sub control. Decat fara dulce, mai bine dulcele potrivit si cu masura. E foarte greu sa renunti pentru o perioada lunga la dulce mai ales atunci cand tii dieta. Din fericire exista multe posibilitati de a-ti satisface pofta de dulciuri chiar si dupa cina, daca inveti sa privesti lucrurile altfel. Uita dulciurile care nu iti iarta talia, soldurile, bratele si asa mai departe si incearca o varianta delicioasa light.
  1. Sorbet – e o varianta slaba in calorii pe care o poti consuma in loc de inghetata pentru ca e facut din piure de fructe si apa. Practic nu contine grasimi si are aproape 180 de calorii pentru o portie. Atentie insa, sorbet-ul nu e serbet. Serbetul e ca o peltea facuta cu mult zahar.
  2. Orez cu lapte – fara mult zahar peste care puteti presara putina scortisoara. Eu uneori il fac fara zahar, adaug apoi putina miere si e delicios. Puteti adauga si bucatele de fructe si nuci pentru un gust mai bogat.
  3. Mar copt – se numara printre favoritele mele pentru textura sa fina si gustul sau dulce. Mai mult decat atat, merele au multe fibre si vitamine si un mar mare are in jur de 100 de calorii. Curatati un mar si il puneti intr-o tava la cuptor pentru o ora la o temperatura de 180 de grade sau pana cand capata o textura moale. Il puteti umple cu stafide si scortisoara. E un desert delicios sub 200 de calorii pe care oricine il poate incerca.
  4. Banane inghetate – acest desert e incredibil de simplu de preparat si e absolut delicios! Se taie o banana in bucati mari, apoi se inmoaie bucatile in ciocolata calda si se baga la congelator pana cand ciocolata devine solida si banana ingheata. Rezultatul are un gust de baton de inghetata de ciocolata cu gust de banane. Suna bine, nu?
  5. Smoothie de fructe – acesta chiar este un desert pe care il puteti consuma fara griji. Are sub 200 de calorii, e plin de vitamine si are o dulceata naturala extraordinara. Pur si simplu puneti un amestec de fructe preferate intr-un blender si… gata smoothie-ul! Pentru un plus de dulceata puteti adauga putina miere.
  6. Iaurtul – o alternativa pentru inghetata este si iaurtul, care are putine grasimi si e nutritiv. Bogat in calciu si in bacterii probiotice, mentine sistemul digestiv sanatos. Adauga fructe proaspete si un amestec de nuci si obtii un desert exceptional. Cu putina miere si doua trei bucati de portocala obtii un gust sublim in cateva secunde” a scris Jojo pe blog (reginele.ro).

Read more...

4 membrii ai grupării „Talibanii”, urmăriţi la nivel naţional şi internaţional, au fost prinşi de poliţiştii din Alba

  Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii din Cugir şi sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad, i-au depistat şi reţinut în cursul zilei de vineri, 17 ianuarie, pe raza municipiului Arad, pe 4 dintre membrii grupării „Talibanii” din Cugir, care se sustrăgeau executării mandatelor de arestare preventivă.
  Astfel, poliţiştii au reușit reţinerea lui Bacrău Dorin – Florin, de 31 de ani, Badea Ciprian Constantin, de 29 de ani, Chiaburu Florin – Sebastian, de 28 de ani şi Lascu Gheorghe, de 27 de ani, toţi din Cugir, pe numele cărora, la data de 22.08.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandate de arestare preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiuni de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav.
  Cei 4 inculpaţi erau urmăriţi la nivel naţional, din data de 22.08.2013 şi la nivel internaţional din data de 03.10.2013.
  În baza mandatelor de arestare preventivă, cei 4 inculpaţi au fost  introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Read more...

Supărat că l-a părăsit prietena, un bărbat şi-a trezit la ora 3.00 toţi vecinii de apartament.

  Incidentul a fost semnalat pe strada Livezii din Alba Iulia, vineri, 17 ianuarie, la ora 3.38. Un locatar al unui bloc de locuinţe a apelat 112 şi a solicitat intervenţia forţelor de ordine deoarece unul dintre vecini urla şi făcea gălăgie. Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă la imobilul indicat şi, la ora 3.45, a găsit mai mulţi cetăţeni indignaţi şi nemulţumiţi de faptul că nu pot dormi din cauza urletelor care răzbăteau dincolo de pereţii unui apartament. Jandarmii au luat legătura cu vinovatul, pe care l-au găsit în stare avansată de ebrietate şi foarte agitat. În urma discuţiilor purtate cu acesta a reieşit că bărbatul era nemulţumit că o femeie, pe care - se pare -  că o cunoscuse cu câteva ore înainte şi alături de care consumase alcool, îl părăsise.
  Jandarmii l-au identificat ca fiind Eugen C. ( 34 de ani), i-au explicat prevederea legală pe care a încălcat-o, iar la final l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 de lei.  

Read more...

Cum a slabit Bianca Rus 25 de kilograme!

  • Published in Monden

  Bianca Rus a reusit sa slabeasca 25 de kilograme intr-un timp foarte scurt, tinand o dieta foarte periculoasa. Cantareata, desi initial nu a vrut sa dezvaluie modalitatea prin care a slabit, a recunoscut intr-un final ca se infometeaza si ca nu se va opri pana cand nu va avea o silueta de invidiat.
  Insa, din punct de vedere medical, slabirea prin infometarea nu este deloc o solutie buna, asa cum explica doctorul Andrei Laslau.
  “Din punct de vedere medical si stiintific, o “dieta” de infometare inseamna post negru prelungit si exista anumite studii facute pe pacientii cu obezitate morbida care au demonstrat ca poate fi o “dieta” eficienta in anumite conditii: pacient spitalizat, supraveghere medicala, administrare de vitamine si minerale perfuzabil, urmarire a unor constante biologice.
  Dat fiind ca un om care are extrem de multe kilograme poate supravietui o perioada numai cu tesutul adipos pe care-l are, aceasta “dieta” nu ameninta initial viata. Insa renuntarea totala la mancare presupune renuntarea la tot ceea ce inseamna proteine si deci, lucrul ce va duce la o pierdere a masei musculare si a unor tesuturi conective de tip colagen (accelereaza fenomenele tip piele cazuta, tip vergeturi).
  In acelasi timp reducerea sub 30 de grame a grasimilor in fiecare zi poate produce depresii si poate afecta functionarea normala a sistemului endocrin prin reducerea secretiei de hormoni. In acelasi timp, un nivel scazut de grasime afecteaza functionarea corecta a serotoninei (hormonul fericirii) in creier, putand determina depresia.
  Totodata, privarea pe termen indelungat de mancare poate altera relatia noastra psihica legata de alimentatie, lucru ce ar putea duce la tulburari ulterioare de tip psihologico – psihiatric (anorexie, bulimie).
  Daca postul negru este tinut o perioada scurta din motive spirituale, el poate fi un ajutor pentru generarea unui comportament de disciplinare si de constientizare a actului alimentar, aratandu-i omului ca poate trai o perioada scurta si fara mancare si, in acelasi timp, facandu-l sa si constientizeze mai usor senzatia de foamea (adesea confundam pofta si setea cu foamea).In aceste conditii, poate fi de un real ajutor pentru o persoana supraponderala.
  Multiple studii au aratat ca este de preferat postul intermitent (in cadrul a 24 de ore, 8 ore ne alimentam, 16 ore nu), lucru ce imbunatateste complianta dietetica pentru foarte multi oameni si se insoteste de un control destul de bun al glicemiei.
  In concluzie, daca o perioada scurta de post negru sau mai bine post intermitent poate fi buna/utila, a tine post negru perioade indelungate fara supraveghere medicala, te poate expune unor complicatii (hipoglicemie, pierderea masei musculare, pierdere colagen si altele). Dupa o perioada de infometare, exista risul de efect “yo-yo”, adica sa recuperezi toate kilogramele pe care le-ai pierdut si inca in plus (existand posibilitatea unui apetit exagerat)” a declarat doctorul Andrei Laslau pentru WOWbiz (reginele.ro)

Read more...

Blackphone, primul telefon care nu POATE FI ASCULTAT nici măcar de AMERICANI

  Un criptolog renumit, o companie producătoare de smartphone-uri şi un fost militar Navy SEAL au colaborat pentru a realiza un telefon ce nu poate fi interceptat nici de cele mai performante sisteme ale agenţiilor de spionaj.
  Producătorul promite că sms-urile, apelurile şi fişierelele transferate nu vor putea fi interceptate de NSA sau oricare agenţie similară.
  Smartphone-ul Blackphone va folosi o versiune modificată de Android şi va fi lansat în cadrul târgului de tehnologie Mobile World Congress 2014 (MWC), de luna viitoare. Pentru moment, nu există informaţii privind preţul unui astfel de telefon. 
  Aparatul va fi produs de compania spaniolă GeekPhone şi va avea un sistemul de operare denumit Privat OS.
  În spatele companiei este Phill Zimmerman, creatorul sistemului de criptare pentru emailuri PGP (Pretty Good Privacy), iar la proiectul ambiţios a lucrat şi un fost militar Navy SEAL. Sursa:www.evz.ro

Read more...

Astăzi, de la ora 18.00: CSU Alba Iulia- BCM Danzio Timişoara- în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia

  • Published in Sport

  Debut de retur de Liga Naţională pentru CSU Alba Iulia. În prima partidă din 2014 din campionat, echipa universitară întâlneşte pe propriul teren pe BCM Danzio Timişoara, într-o confruntare care contează pentru etapa a XIV-a a Campionatului naţional de baschet feminin, Divizia A. Disputa se anunţă a fi una la discreţia gazdelor, care joacă în Sala de Sport a Universităţii, în faţa propriilor suporteri, este plasată mult mai bine în clasament, are un lot superior valoric şi avantajul moral dat de faptul că în acest sezon, în partida tur, a învins trupa bănăţeană clar, în deplasare, cu scorul de 100-37. 
    În ceea ce priveşte prestaţia din campionat până la finalul turului, CSU Alba Iulia ocupă poziţia a doua în clasament şi a reuşit să obţină până în acest moment 12 victorii, înregistrând o singură înfrângere, cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, BCM Danzio se clasează pe locul 9, cu 5 succese şi 8 partide pierdute şi va lupta în această a doua parte a sezonului regulat pentru calificarea în playoff-ul campionatului.
    În întâlnirile directe, scorul este unul destul de strâns, 8-5 pentru CSU, însă universitarele au câştigat 6 din ultimele 7 dispute faţă în faţă. În ultima partidă dintre cele două combatante, sportivele conduse de pe bancă de Miroslav Popov au trecut fără probleme la debutul în campionat de timişorence. Echipa universitară s-a impus clar în Sala ”Constantin Jude” din Timişoara, scor 100-37 (26-10, 24-12, 27-8, 23-7), într-un meci fără istoric, dominat clar de la un capăt la altul de CSU, care a câştigat autoritar toate cele patru sferturi.
    Meciul care va avea loc astăzi, 18 ianuarie 2014, cu începere de la ora 18:00 este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Tiffany Brown, care a fost transferată în vara lui 2013 de la adversarele din Timişoara, formaţie la care a petrecut două sezoane (CSU Alba Iulia).

Read more...

„O săptămână pe urmele paşilor lui Eminescu” în aşezămintele şi centrele educaţionale ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei

  Copiii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au organizat în această săptămână o serie de manifestări cultural-artistice prin care l-au aniversat pe marele poet naţional Mihai Eminescu. Sub genericul „O săptămână pe urmele paşilor lui Eminescu” copiii au organizat spectacole de poezie, concursuri de cultură generală dar şi întreceri de lectură sau recitare din opera lui Mihai Eminescu.

Momente aniversare la  Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş 

  Cei 25 de copii de la Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş l-au aniversat în această săptămână pe marele poet naţional Mihai Eminescu. Copiii au pregătit un program special cu poezii şi cântec eminescian şi un concurs de cultură generală pe teme legate de opera lui Mihai Eminescu. Înaintea acestui eveniment, în cadrul atelierelor de creaţie ale centrului educaţional, copii au realizat un panou expoziţional şi semne de carte pe care au inscripţionat versuri din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.
  Centrul Educaţional „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş funcţionează pe lângă aşezământul social cu acelaşi nume şi este coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul centrului educaţional, 25 de copii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare, sprijin în realizarea temelor, susţinere în dezvoltarea personală, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate. Centrul Educaţional funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru si Vest prin crearea unei reţele de 16 Centre educaţionale în judeţele: Alba, Mureş şi Timiş.

„Mihai Eminescu mai aproape de noi” la Aşezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

  Marele poet Mihai Eminescu a fost omagiat şi de copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia în cadrul proiectului educaţional „Mihai Eminescu” mai aproape de noi”. Aceştia au organizat diferite activităţi culturale în cadrul cărora au aflat informaţii importante despre viaţa şi activitatea literară a lui Mihai Eminescu
  „Proiectul şi-a propus cunoaşterea de către copii a operei lui Eminescu dar şi dezvoltarea dragostei pentru literatura română. În cadrul proiectului, copiii au aflat informaţii importante cu privire la biografia şi activitatea literară a lui Mihai Eminescu şi am audiat împreună poezii şi cântece. Copii şi-au demonstrat talentul recitând poezii şi au demonstrat că ştiu foarte bine opera marelui poet la concursul literar – „Mihai Eminescu prin ochi de copil” a explicat părintele Marcel Duda, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia. Pentru talentul lor, copiii au fost răsplătiţi cu diplome.
  Aşezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 13 copii şi tineri cu vârste între 7 şi 21 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia - Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania (Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686