Items filtered by date: Sunday, 05 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Societatea Cooperativa ROMARE Alba

Nr. 51/06.01.2014

 

Societatea Cooperativă ROMARE Alba

Sediu social Municipiul Alba Iulia,

Str. Tudor Vladimirescu, nr.78

CUI 31237806, NR.Ordine C1/1/15.02.2013

 

CONVOCATOR

Subsemnatul, POLEAC Aurelian Cosmin, în calitate de Președinte și Administrator al Societății Cooperative ROMARE Alba, convoc  Ședința Ordinară a Membrilor Fondatori.

Ședința Ordinară a Membrilor Fondatori va avea loc în data de 21.01.2014 la sediul Asociației PAKIV România, str. Emil Racoviță, nr. 76,jud. Alba.

Ședința va începe la ora 18.

ORDINEA DE ZI

  1. Situația actuală a Societății Cooperative ROMARE Alba.

a)    Analizarea și supunerea la vot a cererilor de adeziune a noilor membrii cooperatori. Au fost depuse cereri de adeziune de către domnii Ioan BUMBU, domiciliat în Alba Iulia, str. N. Titulescu, Nr.1, Bl. 280, Ap.57, identificat prin CI., Seria AX, Nr. 437786, CNP 1460127011093, județul Alba, cetățean român și Dan RADU, domiciliat în Alba Iulia, str. Arieșului, Nr.44, bl. 234, ap.2, identificat prin CI. AX, Nr. 293741, CNP 1740921014301, județul Alba, cetățean român.

  1. Analiza și supunerea la vot a deciziei de renunțare din funcția de Președinte și Administrator a domnului POLEAC Cosmin Aurelian, domiciliat în localitatea Alba  Iulia, județul Alba, str. Poligonului, Nr. 8B, BL. C3, AP. 3, identificat prin CI, seria AX, Nr. 492011, CNP 1800216011183, cetățean român.
  1. Analiza și supunerea la vot a noului Președinte și Administrator,  în persoana domnului Ioan BUMBU.

Lista Membrilor Fondatori

  1. Poleac Aurelian Cosmin
  2. Hiriza carol Roman
  3. Tică Ilie Constantin
  4. Tică Cosmin
  5. Moldovan Veronica Adriana

Lista Invitaților

  1. Ioan BUMBU
  2. Dan RADU
  3. Un reprezentant al Asociației PAKIV România.

Tabel Semnături

Nr. crt.

Nume și Prenume

Semnătură

1

POLEAC Aurelian Cosmin

 

2

HIRIZA Carol Roman

 

3

TICĂ Ilie Constantin

 

4

TICĂ Cosmin

 

5

MOLDOVAN Veronica Adriana

 

6

BUMBU Ioan

 

7

RADU Dan

 

8

 

 

Președinte și  Administrator al

Societății Cooperative ROMARE Alba

POLEAC AURELIAN COSMIN

Read more...

Societatea Cooperativa ROMARE Alba

Nr. 50/06.01.2014

 

Societatea Cooperativă ROMARE Alba

Sediu social Municipiul Alba Iulia,

Str. Tudor Vladimirescu, nr.78

CUI 31237806, NR.Ordine C1/1/15.02.2013

 

CONVOCATOR

Subsemnatul, POLEAC Aurelian Cosmin, în calitate de Președinte și Administrator al Societății Cooperative ROMARE Alba, convoc  Ședința Extraordinară a Membrilor Fondatori.

Ședința Extraordinară a Membrilor Fondatori va avea loc în data de 21.01.2014 la sediul Asociației PAKIV România, str. Emil Racoviță, nr. 76, jud. Alba.

Ședința va începe la ora 19.

ORDINEA DE ZI

 

  1. Majorarea capitalului social al Societății Cooperative ROMARE Alba datorită primirii de noi membrii cooperatori:

 

a)    Ioan BUMBU, domiciliat în Alba Iulia, Strada N. Titulescu, Nr.1, Bl.280, Ap.57, identificat prin CI, Seria AX, Nr. 437786, CNP 1460127011093, județul Alba, cetățean român.                                                     și

b)    Dan RADU, domiciliat în Alba Iulia, Strada Arieșului, Nr.44, Bl.234, Ap.2, identificat prin CI, Seria AX, Nr. 293741, CNP 1740921014301, județul Alba, cetățean român,

Prin majorarea capitalului social al cooperativei cu 200 lei.

Ca urmare a acestor modificari structura acționariatului cooperativei va fi următoarea:

Total capital social 700 lei divizat in 70 părți sociale a 10 lei valoare nominală, repartizat astfel:

    - POLEAC COSMIN AURELIAN,deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

     - HIRIZA CAROL-ROMAN, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

     - TICĂ ILIE-CONSTANTIN, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

     - TICĂ COSMIN, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

     - MOLDOVAN VERONICA ADRIANA, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

     - BUMBU IOAN, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

    - RADU DAN, deține un număr de 10 părți sociale a 10 lei fiecare în valoare de 100 lei.

Lista Membrilor Fondatori

  1. POLEAC Aurelian Cosmin
  2. HIRIZA carol Roman
  3. TICĂ Ilie Constantin
  4. TICĂ Cosmin
  5. MOLDOVAN Veronica Adriana

Lista Invitaților

  1. Ioan BUMBU
  2. Dan RADU
  3. Un reprezentant al Asociației PAKIV România.

Tabel Semnături

Nr. crt.

Nume și Prenume

Semnătură

1

POLEAC Aurelian Cosmin

 

2

HIRIZA Carol Roman

 

3

TICĂ Ilie Constantin

 

4

TICĂ Cosmin

 

5

MOLDOVAN Veronica Adriana

 

6

BUMBU Ioan

 

7

RADU Dan

 

8

 

 

Președinte și  Administrator al

Societății Cooperative ROMARE Alba

POLEAC AURELIAN COSMIN

Read more...

Leul a avut cea mai bună evoluţie din regiune în raport cu Euro

  Firma de brokeraj financiar Noble Securities, membră a grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding, a realizat o analiză cu privire la evoluţia monedei naţionale a României, la finalul  anului 2013, în comparaţie cu alte monede ale statelor europene.
  Astfel, în 2013, dintre monedele din UE, Leul a înregistrat cea mai redusă depreciere în raport cu Euro, moneda națională marcând la sfârşitul lui decembrie o scădere de cca 0,5% comparativ cu valoarea sa de la începutul anului trecut; în acelaşi interval, Kuna croată s-a depreciat cu aproape 0,9% față de Euro, Zlotul polonez a scăzut cu cca 1,9%, Forintul a scăzut cu cca 2%, Lira sterlină-cu cca 2,3%, Coroana suedeză-cu aproximativ 3,2%, iar Coroana cehă-cu aproape 9%. "Leul a avut o evoluţie pozitivă în primele 11 luni ale anului 2013, apreciindu-se uşor raportat la Euro; luna decembrie nu a fost însă favorabilă monedei naţionale, aceasta scăzând cu aproape 0,9% față de Euro: neînţelegerile de pe scena politică internă au afectat mediul economic şi au transmis către investitori semnale privind o anumită instabilitate; în plus, la reuniunea sa din 17-18 decembrie, Rezerva Federală a SUA a anunţat că, începând cu luna ianuarie a anului 2014, va reduce cu cca 11,7% programul de relaxare cantitativă, iar acest anunț a adus volatilitate în pieţe. Referitor la scăderea semnificativă a Coroanei cehe în 2013, trebuie să reamintim că evoluţia nesatisfăcătoare a economiei a determinat Banca Naţională a Cehiei să intervină pe piaţa de schimb valutar pentru a deprecia moneda, cu obiectivul de a impulsiona exporturile şi a creşte inflaţia, aflată la un nivel îngrijorător de scăzut", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.
  La nivelul întregii Europe, Lira turcească a marcat cea mai mare depreciere faţă de Euro în 2013, moneda prăbuşindu-se cu cca 25%, atât ca urmare a numeroaselor conflicte de stradă care au avut loc în Turcia, cât şi din cauza scandalurilor de corupţie izbucnite în decembrie, care au afectat guvernul de la Ankara. "Contextul rămâne delicat: situația din Turcia pare a fi încă destul de departe de o rezolvare completă şi, în plus, ar putea fi de aşteptat anumite dezechilibre generate de devalorizarea semnificativă a Lirei turceşti şi creşterea neîncrederii investitorilor, iar faptul că economia sa depinde de împrumuturi externe nu avantajează deloc Turcia în acest moment", a arătat Silviu Pojar.
Pentru moneda unică europeană, 2013 a fost un an pozitiv, Euro apreciindu-se cu aproape 4,4% faţă de Dolarul american; în decembrie, moneda unică europeană a atins maximul ultimilor 2 ani raportat la USD. "Unii investitori au considerat că Fed a redus prea puţin programul de achiziţii de obligaţiuni, aşa încât moneda americană "a ratat" o apreciere consistentă în decembrie", a precizat Silviu Pojar. Tot luna trecută Standard & Poor's a retrogradat cu o treaptă ratingul de credit pe termen lung al Uniunii Europene, de la "AAA" la "AA+", agenția de rating acuzând deteriorarea situaţiei financiare. "Evenimentul nu a afectat însă încrederea investitorilor în Euro, moneda unică europeană apreciindu-se în decembrie faţă de Dolarul american, pe fondul altor semnale considerate de pieţe drept favorabile pentru Euro", a arătat Silviu Pojar.
  De altfel, aproape toate monedele din UE s-au apreciat în 2013 în raport cu Dolarul american, iar Leul s-a aflat în grupul celor care au marcat creşteri semnificative, având în vedere că la finele lui decembrie moneda naţională a înregistrat o apreciere de cca 3,7%, comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului faţă de USD.
  "Aşteptările sunt mari în 2014 atât în ceea ce priveşte Europa, cât şi SUA; moneda unică europeană va avea nevoie de reconfirmări puternice în ceea ce privește economia regiunii pentru a-şi putea menţine aprecierea faţă de USD. Anul curent este important pentru Euro şi din prisma faptului că Letonia trece oficial la moneda unică europeană, devenind al 18-lea stat membru al Zonei Euro. În ceea ce priveşte România, evoluţiile economiei locale se anunţă a fi pozitive în acest an; 2014 ar putea fi însă volatil pentru moneda naţională, având în vedere că alegerile (prezidenţiale şi europarlamentare) ar putea stimula apariţia unei instabilităţi politice, care s-ar reflecta desigur în pieţele financiare", a precizat Silviu Pojar.

Read more...

Steven Seagal ar putea candida pentru funcția de guvernator al statului Arizona

  • Published in Monden

  Actorul Steven Seagal se gândește să candideze pentru funcția de guvernator al statului Arizona. El a făcut declarația promovându-și noul reality show, „Steven Seagal - Lawman: Maricopa County”, potrivit Sky News.
  Dacă ar obține postul, Seagal ar călca pe urmele lui Arnold Schwarzenegger, care a avut două mandate în funcția de guvernator al statului California.
  Nu este clar pentru ce partid ar candida Steven Seagal, dar statul Arizona este considerat fief republican. Actualul guvenator de Arizona este republicanul Jan Brewer, în funcție din 2009.
Sursa: digi24.ro

Read more...

Ce SCHIMBĂRI aduce noul an în EDUCAŢIE: Evaluarea va reprezenta 75% din admiterea în liceu. Fără notele din liceu la admiterea în facultate

  Admiterea în liceu se va face pe baza mediei la evaluarea naţională în pondere de 75 la   sută, în timp ce facultăţile nu mai pot ţine cont la admitere de notele din liceu ale candidaţilor, aceastea fiind doar unele dintre schimbările importante din Educaţie în 2014.
  Ce schimbări aduce noul an în EDUCAŢIE: Evaluarea va reprezenta 75% din admiterea în liceu. Fără notele din liceu la admiterea în facultate (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
  Începând din 2014, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.
  Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 13 iunie 2014, iar în perioada 16-18 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională.
  Anul 2014 aduce mai pentru prima dată simularea examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, introdusă de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cu speranţa că elevii vor acorda o mai mare atenţie "examenului maturităţii". Asta după ce, în ultimii ani, tinerii nu au demonstrat prea mare interes pentru aceste examen, promovabilitatea scăzând vertigios, după introducerea camerelor de supraveghere din clase.
Tot din 2014, vor avea loc evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.
  Legea educaţiei naţionale prevede introducerea a trei noi evaluări la nivel naţional, cu subiecte unice: la finalul claselor a II-a (scris-citit si matematică), a IV-a (evaluare prin eşantionare la limba română/ limba maternă - înţelegerea textului scris şi matematică) şi a VI-a (două probe transdisciplinare: limba română şi limba modernă I, matematică şi ştiinte). Până în prezent, aceste evaluări s-au făcut în sistem pilot, pe un eşantion de şcoli.
  Tot din 2014 se modifică şi cadrul general privind admiterea în anul I în învăţământul superior şi nu vor mai fi luate în calcul notele din liceu. Până acum, luarea în calcul a notelor din liceu era lăsată la latitudinea organizatorilor examenului de admitere, respectiv a facultăţilor.
  Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a precizat că universităţile vor putea stabili, pe lângă acest nou cadru general, criterii specifice pentru admiterea la licenţă, master sau doctorat. Astfel universităţile pot lua în continuare în calcul, la admiterea la licenţă, media la bacalaureat sau notele la unele probe din acest examen.
  Un alt act normativ acordă dreptul absolvenţilor învăţământului profesional să continue studiile liceale la forma de învăţământ cu frecvenţă. Legea educaţiei naţionale acorda posibilitatea absolvenţilor învăţământului profesional, care promovau examenul de certificare a calificării profesionale, să urmeze cursurile învăţământului liceal doar la forma cu frecvenţă redusă.
  Elevii din învăţământul profesional beneficiază şi ei de tarif redus cu 50 la sută pentru transportul local în comun, după ce reducerea era acordată doar pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi liceal.
  De asemenea, a fost extins sprijinul financiar acordat elevilor din mediul rural pentru continuarea studiilor liceale şi la elevii din mediul urban care provin din grupuri socio-economice dezavantajate.
  Din 2014, cadrele didactice netitulare calificate care obţin la concursul naţional unic de titularizare cel puţin nota 7, având astfel posibilitatea să ocupe un post de titular, au posibilitatea să facă acest lucru în şase ani. Până în prezent rezultatul la concursul de titularizare era valabil doar trei ani, iar concursul trebuia susţinut din nou dacă nu erau disponibile posturi în acest interval, iar anterior candidaţii trebuiau să susţină concursul an de an dacă nu obţineau şi post în urma promovării cu minim 7.
  În învăţământul superior vor fi aplicate noi măsuri ce privesc finanţarea pe baza indicatorilor de calitate, şi nu pe baza ierarhizării şi clasificării universităţilor, şi creşterea rolului Consiliului Naţional al Rectorilor, care devine, prin lege, partener de dialog social al Ministerului Educaţiei.
  Totodată, se introduc modalităţi suplimentare de alocare a fondurilor către universităţi, dându-se posibilitatea agenţilor economici şi institutelor de cercetare să finanţeze studiile de doctorat.
  De asemenea, s-a asigurat cadrul legal pentru ca specialişti din diverse domenii de activitate să ocupe funcţii didactice de predare, având statutul de cadru didactic asociat invitat.
  Printre schimbările anunţate anul trecut se numără şi impunerea unei medii minime, de 5, pentru admiterea la liceu, începând din 2015. Anunţul a fost făcut, la prezentarea bilanţului anului şcolar 2012-3013, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a precizat că intervalul de doi ani până la intrarea în vigoare a reglementării este necesar pentru pregătirea acesteia.
  Evaluarea naţională, admiterea la liceu şi bacalaureatul vor fi date, din 2019, după modelul testelor PISA, respectiv cel de interdisciplinaritate, potrivit unei ordonanţe de urgenţă din 2013 care modifică Legea educaţiei.
  Una dintre modificări reglementează calendarul de introducere a noilor forme ale examenelor de evaluare naţională, admitere la liceu şi bacalaureat, începând cu generaţiile de elevi care intră în clasa a V-a, respectiv în clasa a IX-a, în anul şcolar 2015 - 2016.
  "În acest sens, metoda interdisciplinară de predare a fost introdusă, pentru prima dată, în sistemul românesc de educaţie în anul şcolar 2013 - 2014, pentru ciclul primar, urmând ca ea să fie extinsă, în anii următori, şi la celelalte cicluri de studii. De asemenea, introducerea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând cu anul şcolar în curs (2013 - 2014), evaluări care sunt concepute după modelul testelor internaţionale de tip PISA, va permite elevilor să se pregătească pentru noua formă de evaluare prevăzută de Legea nr. 1/2011 (a educaţiei naţionale, n.r.)", a spus ministrul Remus Pricopie.
  PISA este o evaluare standardizată internaţional, proiectată împreună de către ţările participante. România participă la aceste testări din 2000. Ultima testare PISA, de pildă, a conţinut atât itemi ce vizează competenţele de matematică şi rezolvare de probleme în situaţii autentice ce pot fi întâlnite în viaţa adultă (în pondere de 75 la sută), cât şi de citire sau lectură (15 la sută) şi ştiinţe (10 la sută).
  Elevii români se află pe locul 45 din 65 de ţări în urma testului PISA din 2012, rezultatele obţinute de ei fiind sub media mondială la toate cele trei domenii evaluate, respectiv matematică, citire/lectură şi ştiinţe, potrivit informaţiilor date publicităţii la începutul lunii decembrie.
  La testul PISA din 2009, România a ocupat locul 49 din 65 de ţări participante, iar în 2006 a fost pe poziţia 47 din 57.
Sursa: mediafax.ro

Read more...

6 ianuarie: Botezul Domnului - Boboteaza

  Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". De ce aratare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17).  In acest sens, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat".
Boboteaza - scurt istoric
  Sarbatoarea Bobotezei este amintita din secolul al II lea, la Sfantul Clement Alexandrinul. Mentionam ca in primele secole, Boboteaza era sarbatorita impreuna cu Nasterea Domnului, pe 6 ianuarie. Incepand cu secolul al IV lea, cele doua sarbatori au fost despartite: 25 decembrie fiind data stabilita pentru praznuirea Nasterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.
Boboteaza, ziua in care Hristos S-a descoperit lumii
  Afara de cele graite de Iisus la varsta de 12 ani in templu, Hristos nu a savarsit nicio minune si nu a rostit niciun cuvant retinut de evanghelisti. Incepand cu Botezul Sau, Hristos iese din umbra si incepe sa propovaduiasca. A primit botezul la 30 de ani, varsta maturitatii la evrei.
  Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curatire de pacate, caci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinti creatia. Ca Mantuitorul nu a venit sa primeasca iertare de pacate de la Ioan, reiese si din faptul ca botezul lui Ioan il ajuta pe om sa constientizeze starea pacatoasa, insa, nu oferea iertarea. De aceea se si spune ca era "spre iertarea pacatelor" (Luca 3, 3), pe care avea s-o aduca Hristos.
  El primeste botezul de la Ioan pentru a readuce Duhul Sfant in creatie. Prin caderea in pacat, omul Il pierduse pe Sfantul Duh, asa cum ne marturiseste Sfantul Chiril al Alexandriei. Botezul Mantuitorului reprezinta momentul redeschiderii izvoarelor harului, care fusesera zavorate pentru om si pentru intreaga creatie. Prin cuvintele din rugaciunea citita la Boboteaza: "Astazi firea apelor se sfinteste...", nu trebuie sa intelegem ca harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei peste toata apa care exista in diverse locuri, ci doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru.
In Botezul Domnului stau inceputul si temeiul Sfintei Taine a Botezului crestin
  Acceptand sa Se cufunde in Iordan, Hristos l-a ingropat pe vechiul Adam si a inceput astfel zidirea unui om nou. Apele Iordanului primind pe Dumnezeu-Omul nu au avut ce sa curete, ci au fost ele insele purificate. Hristos a curatit prin cufundarea Sa in Iordan, creatia intinata de caderea omului in pacat si a inlaturat puterea satanei. Astfel, in clipa cand El S-a lasat botezat de Ioan, izvoarele harului s-au pogorat peste creatie.
  In rugaciunea de sfintire a apei de la Botez, se cere venirea Duhului pentru curatirea apei de lucrarea puterilor demonice, pentru ca ea sa devina, prin pogorarea deplina a Duhului, loc al nasterii omului nou in Hristos.
  Astfel, ritualul Botezului crestin repeta aceste momente, care semnifica trecerea dintr-o etapa existentiala in alta: el se deschide cu lepadarile, menite sa alunge puterea satanei si se incheie cu primirea darului Sfantului Duh.
Boboteaza - sfintirea apei
  In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste Agheasma Mare.
  Crestinii ortodocsi pot lua pe nemancate din Agheasma Mare in perioada 5 ianuarie - 14 ianuarie si la recomandarea duhovnicului. Agheasma Mare este folosita in Ajunul Bobotezei la sfintirea casele credinciosilor si locuitorii acestora. Tot cu ea se stropesc si lucrurile care trebuie binecuvantate sau sfintite, cum ar fi: binecuvantarea si sfintirea prapurilor, sfintirea crucii si a troitelor, a clopotului, a vaselor si vesmintelor liturgice, sfintirea icoanelor, a bisericilor, a antimiselor si a Sfantului si Marelui Mir.
Sursa: crestinortodox.ro

Read more...

Se termină vacanţa de iarnă. Elevii revin la şcoală luni, 6 ianuarie

  Gata cu vacanţa! Elevii vor reveni la şcoală luni, 6 ianuarie, după o vacanţă de iarnă începută pe data de 21 decembrie 2013. Potrivit structurii anului şcolar 2013-2014, elevii se află la finalul semestrului I, care a început pe data de 16 septembrie şi se va sfârşi vineri, 31 ianuarie.
  Înainte de începerea semestrului al doilea, elevii vor fi în vacanţă, din 1 până în 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor începe în 10 februarie şi se vor încheia în 20 iunie.
  În această perioada, elevii vor avea vacanţă de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.
  În semestrul al doilea, în primăvară, vor fi organizate simulările la bacalaureat, pentru prima dată fiind organizate şi pentru elevii din clasa a XI-a.
  Săptămâna 7-11 aprilie este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoală altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!", care va avea un orar specific.
  Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2013-2014 vor fi susţinute, de regulă, până în 23 mai.
  Elevii vor intră în vacanţă de vara în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.
  Anul şcolar 2013-2014 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 176 de zile lucrătoare. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care 33 de săptămâni de cursuri şi patru săptămâni pentru examenul de bacalaureat. Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai.
  Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care 35 de săptămâni de cursuri şi o săptămâna pentru Evaluarea Naţională.
  Cursurile pentru elevii din clasa a VIII-a se încheie în 13 iunie.

Read more...

În pauza competiţională, CSU Alba Iulia a transferat o jucătoare din Serbia

  • Published in Sport

  Echipa CSU Alba Iulia a perfectat un transfer în pauza competițională de iarnă și a înregimentat-o pe jucătoarea din Serbia, Marina Mandic, sosită din campionatul Slovaciei, de la echipa MBK Ruzomberok. Nou-venita o înlocuiește pe conaționala Jovana Vukoje, care s-a despărțit pe cale amiabilă de echipa din Alba Iulia și părăsește după un sezon și jumătate pe CSU.
  Noua jucătoare de la CSU Alba Iulia, Marina Mandic, în vârstă de 30 de ani, măsoară 1,82 m și evoluează pe pozițiile 3 și 4. Mandic sosește de la vicecampioana Slovaciei, MBK Ruzomberok, unde a fost colegă cu fosta jucătoare de la CSU, Nadia Parker. Înainte de experiența petrecută în campionatul slovac, sportiva din Serbia, a mai evoluat în campionatul din țara sa de origine la Partizan Belgrad și ZKK Vrsac.
  Sportiva din Serbia a sosit în această după-amiază la Alba Iulia și a participat la primul său antrenament alături de echipă.
   Noua jucătoare a echipei CSU Alba Iulia, Marina Mandic, a declarat: "Am auzit multe lucruri frumoase despre această echipă, despre oraș, fani și a fost o decizie ușor de luat pentru mine. Sunt fericită să fiu aici și sper că pot ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele, e principalul motiv pentru care am venit la Alba Iulia. Îl cunosc foarte bine pe Miroslav Popov, este antrenorul cu care am lucrat cei mai mulți ani din carieră și cred că vom avea și aici o colaborare foarte bună."
  Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: "Am avut nevoie de o nouă jucătoare valoroasă, pentru că Jovana a decis să nu mai continue aici. Este o sportivă polivalentă, poate juca posturile 3 și 4, cred că ea și cu Chastity își pot schimba pozițiile în orice moment și avem mai multe soluții în joc. Este important să se integreze cât mai repede în echipă, să joace, este nevoie de timp, dar este o fată inteligentă, cu experiență și cred că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele."(CSU Alba Iulia)

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686