Items filtered by date: Tuesday, 08 April 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Doi suspecţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti în timp ce forţau uşile mai multor maşini parcate

 

 

 

Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, în noaptea de 07 spre 08 aprilie a.c, despre faptul că două persoane de sex bărbătesc forţează uşile mai multor autovehicule parcate pe o stradă a municipiului reşedinţă de judeţ.

Patrulă de siguranţă publică care s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde  i-a surprins în flagrant pe M.R., de 20 de ani şi un minor de 16 ani, ambii din comuna Mihalţ, judeţul Alba, care au pătruns într-un autoturism, de unde au sustras un încărcător pentru telefon, un stick de memorie şi un far pentru bicicletă. 

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 228 şi articolul 229 din Codul penal.

 

 

 

Read more...

ACŢIUNILE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA FAPTELOR ILICITE PE PERIOADA PREMERGĂTOARE SĂRBĂTORILOR PASCALE, CONTINUĂ ÎN JUDEŢUL ALBA

 

 

 

 

Poliţiştii judeţului Alba au constatat, ieri, 07 aprilie a.c.,20 de  infracţiuni, dintre care 5 de evaziune fiscală şi au aplicat 394 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.170 lei, în cadrul acţiunilor desfăşurate

În perioada 01-19.04.2014, la nivelul întregii ţări au loc acţiuni preventiv-reactive, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică pe perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox.

În cursul zilei de ieri, 07 aprilie a.c., efective de poliţie aparţinând structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru revenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Astfel au fost verificaţi 81 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 361 mijloace de transport. În urma acestor controale au fost constatate 20 de infracţiuni, dintre acestea 5 fiind de evaziune fiscală.  

Totodată au fost aplicate 394 sancţiuni contravenţionale, din care 329 sunt la  regimul circulaţiei rutiere, 26 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 23 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 80.170 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 5.599 lei.            

***

Exemple:

1. A fost identificată o femeie de 29 de ani, din comuna Bistra, judeţul Alba,  care în calitate de administrator al unei societăţii comerciale a reţinut şi nu a vărsat la bugetul statului suma de 75.872 lei, reprezentând impozite şi contribuţii la bugetul statului, pe o perioadă mai mare de 30 zile de la scadenţă.

Faţă de B.N.M., femeia în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „reţinere şi nevărsare cu intenţie în termen de cel mult 30 zile de la scadenţă a sumelor reprezentând taxe şi impozite cu reţinere la sursă”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 6 alin.1 din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

2. A fost depistat în piaţa agro - alimentară Abrud un bărbat de 44 ani, din comuna Unirea, care oferea spre vânzare produse industriale (covoare, carpete,) fără a avea documente de provenienţă a mărfii.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990-repblcată,  cu amendă în valoare de 500 lei şi s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a  mărfurilor expuse spre comercializare.

3. Agenţii Postului de Poliţie Gârda de Sus au identificat două persoane, din comuna Gârda de Sus, care, la data de 03.04.2014 au tăiat, fiecare dintr-o pădure situată pe raza comunei Gârda de Sus, mai mulţi arbori nemarcaţi şi fără aprobarea organelor silvice.          

Faţă de cele două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de „tăiere ilegală de arbori”, faptă prevăzute si pedepsite de art. 108, alin.1 lit. a  şi „furt de arbori”, faptă prevăzute si pedepsite de art. 110, alin. 1 lit. a  din Legea nr. 46/2008 –Codul Silvic.

***

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acestui plan, vor continua şi în perioada următoare

 

 

 

 

Read more...

Doi fraţi care se certau din pricina unei moşteniri au fost sancţionaţi de jandarmi

Scandalul a izbucnit luni, 7 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, în curtea unui imobil situat pe strada Craivei din municipiul Alba Iulia şi a fost semnalat prin apel la 112. La locul incidentului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de jandarmerie care a constatat că N.C. ( 58 de ani ) şi I.C. ( 54 de ani) îşi adresau reciproc injurii şi se ameninţau cu acte de violenţă. Din verificările efectuate s-a stabilit că motivul disputei îl constituie casa părintească, rămasă moştenire. De asemenea, s-a constatat că, deşi fapta a fost săvârşită într-un loc neaccesibil publicului ea a fost comisă cu intenţia de a fi auzită şi văzută  şi de alţii, iar acest rezultat s-a produs atât din perspectiva membrilor de familie cât şi a vecinilor şi trecătorilor. În urma intervenţiei jandarmilor incidentul a fost aplanat, scandalagii au fost îndrumaţi să evite astfel de comportamente şi respecte legea în vederea stabilirii succesiunii. La final, ambii au fost sancţionaţi contravenţional.

***********************************************************************

Reamintim cetăţenilor că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei.

Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul

Maior  Jurcoveţ Cosmin

Read more...

LOCURI DE MUNCĂ VACANTE la data de 8.04.2014

ALOFM Alba  - 0258831137           

Muncitor necalificat in industria confectiilor 

30

Confectioner asamblor articole din textile

30

Confectioner incaltaminte

17

Confectioner articole piele

2

Operator masini unelte cu comanda numerica

13

Instalator

2

Camerista

1

Bucatar

3

Ajutor bucatar 

1

Ospatar 

2

Florar decorator

1

Vanzator

2

Inginer productie

2

Electromecanic

2

Muncitor necalificat cablaje auto

20

Lucrator comercial

1

Strungar

1

Barman

1

Ospatar

1

Mecanic auto

1

Electrician auto

1

Manipulant marfuri

2

Femeie de serviciu 

2

Cusator piele si inlocuitori

10

Cusator marochinărie 

10

Coordonator compartiment

1

Agent vanzari directe

10

Casier 

1

Primitor distribuitor

1

Lucrator comercial

1

Sef magazin

1

Asistent medical

15

Registrator medical debutant

1

Infirmier

6

Infirmier debutant

2

Ingrijitor curatenie

5

Gipsar medical

1

Bucatar

1

Zugrav

1

Inginer constructor

1

Auditor

1

Inginer cai ferate

1

Maistru constructii

1

 Punct de lucru Blaj - 0725225883

Muncitor necalificat

3

Punct de lucru Sebes - 0725225885

Electrician de intretinere si reparatii 

16

Lacatus mecanic reparatii 

16

Inginer mecanic

2

Operator introducere, validare si prelucrare date

1

Muncitor necalificat la demolarea cladirilor

3

Controlor calitate

3

Marochiner  

2

Muncitor necalificat

14

Sofer

3

Marochiner confectioner

15

Cusator articole marochinarie

6

Inginer mecanic

1

Tehnician sudura

1

Frezor

1

Referent  RU

1

Instalator

2

Sef sectie

1

Manager calitate

1

Controlor calitate

1

Punct de lucru Aiud - 0725225882

Muncitor necalificat

4

Lucrator comercial

1

Confectioner imbracaminte

49

 

Read more...

Afla acum totul despre boala Lyme!

 

 

 

Cunoscuta ca fiind boala cu 1000 de fete, provocata de o capusa infectata, boala Lyme a fost destul de popularizata in ultimul timp. Au fost starnite multe controverse asupra acesteia.

Recunoscuta in 1975 ca o maladie, boala Lyme este provocata de o bacterie numita Borrelia Burgdorferi, transmisa prin intepatura de capusa. Nu toate capusele din natura sunt infectate si nici acelea infectate nu transmit mereu boala. Controversele au aparut datorita diferitelor simptome aparute de la om la om, dar si a rezultatelor de laborator neconcludente.

Atentie, perioada in care suntem expusi sa o contactam este de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, iar o simpla plimbare in zona cu verdeata ne poate afecta sanatatea.

Descoperita la timp, boala poate fi tratata si vindecata. Primul simptom, vizibil in 80% dintre cazuri, este eruptia in zona unde s-a produs intepatura de capusa, in aproximativ 3 – 30 zile. Umflatura mica se mareste treptat in cateva zile. Zona rosie este inconjurata de o zona clara, apoi de un inel rosu, iar dimensiunea poate varia pana la cativa zeci de centimetri. Leziunea nu este insotita, insa, de mancarimi sau durere.

Dupa cateva zile sau saptamani, apar mai multe zone rosii asemanatoare in diferite parti ale corpului si incep sa se distinga simptomele unei raceli: febra, frisoane, oboseala, cefalee, dureri musculare si articulare, greata, marirea ganglionilor.

Nedescoperita, boala Lyme poate avansa cu afectarea grava a articulatiilor, cea mai frecventa fiind articulatia genunchiului. Apar simptome neurologice: dureri de cap, paralizie faciala, amorteala, furnicaturi, tulburari de memorie si concentrare. Afectarea frecventei cardiace apare la 10% dintre pacienti, prin scaderea acesteia.

Sunt recomandate examenele serologice pentru depistarea bolii Lyme, determinand nivelul anticorpilor din sange. Exista riscul ca in primele saptamani, rezultatul sa fie negativ, asa ca trebuie repetat.

Ca tratament, medicii recomanda antibioticele, precum  doxiciclina, cefuroxime axetil si amoxicilina, pentru tratarea eruptiilor de la nivelul pielii. Pentru artrita si afectiunile la inima, se ia ceftriaxone sau penicilina intravenoasa. Din pacate, tratamentul pentru artrita poate dura si ani buni, depinde de organismul fiecaruia. Pentru problemele neurologice, ceftriaxone intravenos este recomandat zilnic pentru o luna sau mai putin.

Din nefericire, nu se stie daca boala revine, odata vindecata. In schimb, Lyme nu se transmite de la om la om prin aer, apa sau hrana. Nu se transmite nici de la animal la om, dar se poate transmite prin transfuzii de sange, chiar de la mama la fat, putand duce la moartea lui, in cazul netratarii. Nu se transmite nici prin laptele matern.

Reginele.ro

 

 

 

Read more...

Afla cu ce se ocupa acum Anca Turcasiu!

  • Published in Monden

 

 

 

Anca Turcasiu a declarat ca este dezamagita de actuala industrie muzicala, la doar 43 de ani, cantareata se retrage din viata de scena.

Aceasta a inceput sa urmeze cursuri speciale in urma carora va deveni decorator de interioare. Andreea Marin i-a facut Ancai acest cadou in cadrul emisiunii pe care o prezenta la TVR.

Mai am 10 zile şi devin decorator de interioare cu acte in regulă. Sunt foarte fericită ca mi-am împlinit acest vis. Se vede?”, a scris Anca pe contul ei de socializare la descrierea unei fotografii in care radiaza de bucurie.

Artista a obitinut numeroase premii pentru vocea sa inconfundabila, si-a facut o cariera si in cinematografie si are de asemenea o casnicie fericita alaturi de medicul Cristian Georescu si se bucura de minunea ei, copilul ei, Radu.

Intr-un cuvant, o femeie puternica, fericita si realizata!

Sursa: reginele.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686