Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Cum se BLOCHEAZĂ construcţia autostrăzii prin Deva: nu au URŞII pe unde să treacă

Cum se BLOCHEAZĂ construcţia autostrăzii prin Deva: nu au URŞII pe unde să treacă

  Tronsonul de autostradă din regiunea Deva finanţat din fonduri UE nu poate fi făcut pentru că nu are aviz de mediu, deoarece nu s-a luat în calcul proiectarea unei subtraversări ecologice pentru urşi, a declarat premierul Victor Ponta.
  Şeful Executivului a spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că a discutat cu ministrul Transporturilor despre o problemă apărută la un tronson de autostradă.
"Nu reuşim să semnăm, pe bani europeni, un tronson de autostradă în regiunea Deva pentru că n-am făcut subtraversarea pentru urşi. Probabil că pare comic, dar nu e nimic comic în chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru că trebuie să facem o subtraversare ecologică pentru urşi", a afirmat premierul, citat de Mediafax.
  În prezent, singurul tronson al autostrăzii Lugoj-Deva la care se lucrează este lotul 1 în lungime de 27,6 kilometri, atribuit asocierii de firme Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA. Contractul are o valoare totală de 681 milioane lei lei (fără TVA), din care 85% sunt fonduri europene şi 15% provin de la bugetul naţional.
  Celelalte trei loturi au fost blocate de contestații depuse de participanții la licitație. Luna trecută, câștigătorii licitației au câștigat și în instanță.
Astfel, lotul 2 (de 28,6 km) a fost atribuit asocierii italiene Salini - Secol, iar lotul 3 (de 21,14 km) a fost câștigat de consorțiul Teloxim Con SRL - Comsa (Spania) - Aldesa Construcciones (Spania) - Arcadis Eurometudes (Olanda).
Lotul 4, în lungime de 22,1 km, de la Deva la Ilia, a fost atribuit asocierii Tehnostrade - Spedition UMB (Dorinel Umbrărescu). Contractul valorează circa 420 milioane lei (95 milioane euro, însemnând un preț 4,3 milioane euro pe kilometru), fără TVA.
Pentru 85% din valoarea contractului s-au cerut fonduri europene nerambursabile.
Strabag, care licitase cu 591 milioane lei, a contestat contractul cu Umbrărescu pe motiv că prețul oferit este suspect de mic.

Sursa: www.evz.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686