NOU APEL DE PROIECTE PENTRU REABILITAREA SCOLILOR CU FINANTARE NERAMBURSABILA REGIO

NOU APEL DE PROIECTE PENTRU REABILITAREA SCOLILOR CU FINANTARE NERAMBURSABILA REGIO

 

 

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta potentialii solicitanti ca la nivelul Regiunii Centru sunt disponibile 18,85 milioane euro pentru finantarea proiectelor de reabilitare  a unitatilor de invatamant. Lansarea acestui nou apel de proiecte pe DMI 3.4 se datoreaza Deciziei Comisiei Europene C (2013)/9772, de realocare a unor fonduri europene. Proiectele se pot depune, pentru obtinerea finantarii, in intervalul 12 martie 2014 - 16 aprilie 2014. Sunt eligibile proiectele in care solicitantii, in calitate de autoritate contractanta, au incheiat deja un contract de lucrari pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finantare depuse in cadrul acestui apel de proiecte.

Prin contract de lucrari deja incheiat se intelege, conform ghidului de finantare, un contract incheiat in temeiul prevederilor OUG nr. 34/2006, care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: achizitia a fost lansata in SEAP dupa 01.01.2007, iar datele limita pentru finalizarea lucrarilor si a ultimei plati catre constructor sa fie inainte de 31.12.2015. Pot cere finantare unitatile administrativ-teritoriale, respectiv primariile de orase, municipii si comune, precum si consiliile judetene. Sunt de asemenea eligibile parteneriatele dintre unitatile administrativ-teritoriale si unitatile de invatamant pre-universitar de stat ce isi desfasoara activitatea in imobile aflate in domeniul public al acestora. Fondurile se aloca din bugetul domeniului major de interventie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Prin acest nou apel de proiecte, unitatile de invatamant unde sunt deja demarate lucrarile de reabilitare, au o sansa sa se finalizeze. In cazul in care proiectele depuse si contractate pe acest nou apel nu acopera intreaga suma si vor mai ramane fonduri nerambursabile disponibile, vor intra la finantare proiectele ce se afla in prezent in lista de rezerva a acestui domeniu. In prezent, in Regiunea Centru avem 33 de scoli ce se reabiliteaza cu fondurile alocate anterior, iar peste 10.000 de elevi beneficiaza de noile clase de studiu si echipamente”, a declarat domnul Simion Cretu director general ADR Centru. 

Obiectivul specific al acestui nou ape de proiecte, finantat prin realocarea fondurilor europene il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie. Mai multe detalii puteti obtine pe site-ul www.regio-adrcentru.ro, sectiunea Prezentare/ Axa Prioritara 3/ pagina nou creata, DMI 3.4, apel 2014.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686