Scumpirea gazelor, amanata cu doi ani si jumatate

ampress.ro ampress.ro

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, amânarea calendarului de liberalizare a gazelor cu doi ani și jumătate.
"Am schimbat calendarul de liberalizare la gaze, era vorba să tot creștem prețurile la gaze, nu înteleg de ce PNL și PDL au votat împotrivă, trebuie să facem un calendar suportabil", a susținut premierul Victor Ponta.
De asemenea, el a precizat, în cadrul ședinței de guvern, că negocierile purtate de fostul prim-ministru Emil Boc pe această temă prevedeau niște scumpiri greu de suportat pentru populație.

"Departamentul pentru Energie a demarat, începând cu 1 septembrie, o dezbatere publică privind oportunitatea amânării calendarului de liberalizare în contextul în care, în ultimii doi ani, salariile au scăzut cu 1% iar preţul final al gazelor a crescut cu 16%.
Astfel că noi am considerat că este nevoie de o perioadă de pauză în scumpirea gazelor pentru ca preţurile să se echilibreze cu veniturile", a declarat ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit calendarului de liberalizare asumat de România în 2012 în faţa Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, preţul gazelor pentru populaţie ar fi trebuit să se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014. Preţul pentru consumatorii casnici ar fi urmat să fie complet liberalizat la 31 decembrie 2018, potrivit aceluiaşi calendar.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top