ALBA IULIA: Expozitie cu vanzare de obiecte de artizanat si handmade

ALBA IULIA: Expozitie cu vanzare de obiecte de artizanat si handmade

Echipa de tineri Tinact Tibru beneficiara proiectului Antreprenoriat creativ la Tibru, având ca și organizație gazdă Asociația Ținutul Tibreanului, vă invită în perioada 29 – 31 mai  în Parcul Unirii din municipiul Alba Iulia,  la o expoziție cu vânzare de obiecte de artizanat și handmade, realizate de tineri din câteva licee din Alba Iulia, instruiți de meșteri din satul Tibru, jud. Alba.

“Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale și are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Dacia Market și Giro.

Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România”.

Proiectul nostru urmărește în primul rând să întărească spiritul de echipă și să creeze un mod plăcut și util de a petrece timpul liber împreună, dar în același timp să ne dezvolte capacitatea atreprenorială. Timpul este consumat oricum, indiferent că faci sau nu ceva și astfel e păcat să fie pierdut inutil. De aceea ne-am gândit să ne mobilizăm prietenii și părinții și să realizăm ceva util nouă dar și societății. Ideea noastră este una inovativă, considerăm noi, pentru că acțiunile ce urmează ei, au menirea să redescopere talente uitate de către unii, sau să încurajeze, pe alții, să învețe să facă lucruri noi.  În cadrul acestui proiect se vor obține obiecte de artizanat și handmade din produse reciclate îmbinate cu produse de pe piața de mărfuri, care cu ajutorul tinerilor, trecând printr-un proces de transformare să ducă la realizarea unor obiecte plăcute ochiului și care ulterior puse în vânzare să aducă și profit.

În România conceptul de industrii creative este relativ nou, circulă de aproximativ cinci ani, deci este la început de drum și astfel poate fi fructificat din plin. Situaţia din ţara noastră contrastează cu ceea ce se întâmplă la nivel european unde, economia bazată pe industriile creative, este într-o creştere continuă de aceea ne-am gândit să intrăm pe o piață unde nu este o concurență acerbă dar care promite mult pe viitor și la noi.

Sumele obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului și pentru sponsorizarea a două case de tip familial din Alba Iulia.

Echipa Tinact Tibru

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top