Rezultate campania online de informare Manute fericite, NU manute chinuite!

Rezultate campania online de informare Manute fericite, NU manute chinuite!

Cu ocazia Zilei de 18 Octombrie – Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, ANITP anunţă rezultatele campaniei online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului” (ATC) a implementatîn perioada16.06.2016–16.09.2016, campania online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!.

Campania a urmărit conştientizarea riscurilor şi pericolelor la care sunt expuse victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă, conştientizarea drepturilor pe care le au minorii, precum şi reducerea cererii în cadrul acestui fenomen infracţional.

Campania a presupus colectarea din mediul online de fotografii cu mâinile copiilor participanţi, precum şi a mesajelor creative faţă de fenomenul exploatării prin muncă a copiilor, transmise de către părinţii acestora sau reprezentanţii legali, în cazul celor cu vârsta de până în 18 ani.

Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1600 de aprecieri, 1030 de distribuiri şi 85 de comentarii.

Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de mulţumire.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

COMUNICAT DE PRESĂ - ANITP

anitp.mai.gov.ro

Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top