"Răspunsul pentru Pace este acela de a permite tuturor să devină Mesageri ai Păcii"

"Răspunsul pentru Pace este acela de a permite tuturor să devină Mesageri ai Păcii"

- ONG-ul afiliat ONU HWPL se adresează Europei -

Activistul Păcii Man Hee Lee de la HWPL a Vizitat Cinci Țări Europene pentru a Promova Pacea Globală și Reunificarea Coreei

În după-amiaza zilei de 23 mai, sute de oameni și jurnaliști de la 44 de agenții media s-au adunat la Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud. "Este cu siguranță o viziune unică, deoarece nu este pentru un Stea-Pop din coreea. Aceasta este o conferință de presă la care vin să văd și să raportez că un grup de oameni arată cum lucrează pentru pace în asociere cu liderii politici și religioși și cu grupurile societății civile din întreaga lume ", a comentat domnul Wonho Seo, jurnalistul de la Zairul Seoul.

Cu scopul de a înceta războiul și de a dezvolta pacea, Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii (HWPL) este un ONG în cadrul ECOSOC al ONU. În cursul lunii mai, președintele Man Hee Lee de la HWPL și delegații au vizitat cinci țări europene (Ucraina, Germania, Suedia, Norvegia și România) pentru a promova cooperarea internațională pentru pace, concentrându-se pe sprijinul liderilor și cetățenilor Europei pentru reunificarea pașnică a Coreei.

În ceea ce privește "soluția pentru pace" în timpul vizitei în țările europene, mesajul președintelui Man Hee Lee al HWPL a fost consistent. "Când fiecare dintre noi merge pe calea spre pace, pacea va fi realizată în comunitatea globală. Mai mult decât orice altceva, o lume pașnică fără război ar fi cea mai prețioasă moștenire pe care o vom lăsa copiilor noștri. Noi înșine trebuie să depășim naționalitatea, rasa și religia, astfel încât să putem crea o lume a păcii. Este sarcina noastră colectivă de a realiza pacea împreună ", a spus el.

Inițiativa de Pace Privind Reunificarea Coreei cu Sprijinul Europei

Recent, problemele peninsulei coreene se îndreaptă de la confruntare la discuții. Adăugând la briza caldă relaxarea tensiunilor de la Summit-ul inter-coreean, discuțiile dintre țările implicate în chestiunile coreene cresc proporțional așteptările poporului coreean pentru pace și stabilitate.

Pe 12 mai, în cadrul Forumului Pan-European pentru pace, realizat de HWPL în Frankfurt am Main, Germania, reprezentanții guvernului, ai mediului academic și ai societății civile au discutat despre rolul cetățenilor în reunificarea pașnică a peninsulei coreene. "Ceea ce va aduce împreună două Corei nu este doar cooperarea guvernamentală, ci - așa cum am văzut din Nikolaikirche (Biserica Sf. Nicolae, Leipzig care a contribuit la căderea Zidului Berlinului) - va fi prin colaborarea și eforturile poporului, A spus dr. Manfred F. Welker, membru al Consiliului municipal al orașului Frankfurt am Main.

La 19 mai, reuniunea la nivel înalt a foștilor lideri politici din Europa a fost organizată de către HWPL și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului de la Palatul Parlamentului din România pentru a aduna sprijinul pentru reunificare și pace în Coreea.

"O mare conversație a umanității trebuie acum încurajată, astfel încât grupurile mai mari și mai largi de oameni să poată dezvolta idei libere și cunoștințe din întreaga lume. Această viziune poate fi dezvoltată doar dacă reprezentanții pot să acționeze ca pluralitate de voci, întrebări și dorințe a miliardelor dintre cei care participă ", a declarat Hon. Emil Constantinescu, fost președinte al României.

Sprijinirea păcii și a stabilității în peninsula coreeană a fost urmărită de HWPL începând cu 2014, când un grup de foști șefi de stat din Europa de Est ca Consiliu consultativ HWPL a fost numit la cea de-a 25-a aniversare a căderii comunismului.

Ca sesiune specială în ambele evenimente din Germania și România, au fost prezentate scrisori de sprijin din partea liderilor și cetățenilor pentru reunificarea pașnică a Coreei. Potrivit HWPL, intenționează să colecteze peste 100.000 de scrisori de pace din întreaga lume și să le livreze liderilor celor două Corei.

Adoptarea păcii pentru politică și dezvoltare socială

Ca parte a discuțiilor purtate în această lună în cadrul forumurilor pentru pace, sa stabilit necesitatea stabilirii unui cadru legal în cadrul comunității internaționale pentru consolidarea păcii, împreună cu Declarația Păcii și Încetării Războiului (DPCW) propusă de HWPL. Se adresează principiilor fundamentării păcii globale, cum ar fi respectarea dreptului internațional, soluționarea pașnică a disputelor, relațiile prietenoase dintre state și răspândirea unei culturi a păcii prin educație și libertatea presei.

"Denuclearizarea și reunificarea Coreei va fi de asemenea o contribuție majoră și durabilă la pacea și securitatea globală - și va oferi un impuls puternic spre răspândirea unei culturi a păcii, așa cum se prevede  articolul 10 din DPCW. Acest lucru ar putea aduce lumea cu un pas mai aproape de aplicarea normei fundamentale a relațiilor internaționale - nefolosirea forței între state - așa cum susține DPCW ", a spus dr. Hans Köchler, președintele Organizației Internaționale de Progres din Austria .

Pe 10 mai, organizația "Calea către Unitatea Societății și a Păcii în Lume", organizată la Kiev, Ucraina, organizațiile HWPL și Ucraina, inclusiv Mișcarea Internațională pentru Civilizație Spirituală și Morală și Adunarea Populară a Ucrainei, au semnat un MOA pentru a extinde activitățile de pace pe baza principiile DPCW pentru consolidarea păcii.

Acordul lor în MOU include "lucrul la prevenirea conflictelor și construirea de punți între țări" și "promovarea cooperării între societatea civilă și structurile guvernamentale în implementarea DPCW" pentru depășirea problemelor economice, politice, religioase și sociale globale ".

La 20 mai, orașul Tîrgu Mureș din România și HWPL au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru "Proiectul Culturii Orașului Păcii", care promovează cooperarea și schimburile bilaterale în domeniul educației și culturii. "Orașul Tîrgu Mureș cu medii multiculturale și istorice este unul din cazurile de succes ale coexistenței etnice. Această activitate de pace condusă de președintele Lee de la HWPL este de a crește gradul de conștientizare a cetățenilor globali în ceea ce privește învățarea și gândirea despre cultură ", a spus primarul Dorin Florea.

Prietenia din război duce la parteneriat pentru restaurare și reconciliere

Unul dintre factorii care afectează stabilitatea Coreei este rolul Europei. Suedia și Norvegia, pe care HWPL le-a vizitat pentru construirea păcii, sunt cele care au jucat un rol în reglementarea păcii în Coreea de după războiul din Coreea.

Organizat de Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG) afiliat la HWPL, "Schimbarea Pozitivă pentru Mâine" a avut loc la 15 mai la Muzeul Nobel. Acest eveniment a fost organizat pentru a reaminti istoria schimburilor pașnice dintre Coreea și Suedia cu privire la Crucea Roșie suedeză Spitalul de câmp expediat în timpul Războiului din Coreea din 1950 la Comisia de Supraveghere a Neutralizării Națiunilor (NNSC) în 2018 și să îndemne pe tinerii celor două țări să coopereze pentru realizarea păcii mondiale și practica umanității.

Profesorul Carl-Henrik Heldin, președintele Muzeului Nobel din Stockholm, a declarat: "Suedia și Coreea și  viziunea IPYG care lucrează pentru pace sunt sinonime cu spiritul Nobelului. Sper că acest eveniment va fi o mare oportunitate de a aduce pace pe peninsula coreeană. "

La 16 mai, la Oslo, Norvegia, a avut loc "Conferința pentru Pace și Reconciliere" pe tema parteneriatului internațional pentru pace și drepturile omului. În cazul în care au fost introduse chestiuni legate de drepturile omului în ceea ce privește defecanții nord-coreeni, ceea ce a condus la reunificarea coreeană în vederea consolidării păcii și a semnificației unei rețele de pace cu participarea tinerilor europeni.

Ca un vorbitor special al evenimentului, doamna Min-sun Kim, dezavantajul nord-coreean și șeful Unificării Pașnice a Organizației de Sprijin, a declarat că HWPL poate "servi un rol cheie în medierea proceselor de pace între cele două Corei" și solicitând participanților cooperare pentru "vindecarea rănilor Peninsulei Coreene". "Unificarea Peninsulei Coreene va face un pas înainte, când toată societatea internațională va acorda atenție Coreei. Sper că împreună von realiza pacea mondială ", a adăugat ea.

În prezentarea planului de acțiune pentru tinerii norvegieni în sprijinul păcii în Coreea, "Tineretul are puterea de a schimba lumea, sper că o lume a păcii fără zidurile religiei sau etnicității poate fi realitate." Când avem curaj, totul este posibil ", a declarat Mariana, președinta de la ”Internationalista”, organizație de tineret de la Universitatea din Oslo.

Last modified onMonday, 11 June 2018 09:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686