Iohannis: Școlile nu se redeschid până la toamnă. Ce se întâmplă cu vârstnicii

Iohannis: Școlile nu se redeschid până la toamnă. Ce se întâmplă cu vârstnicii

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații după ce, astăzi, la ora 12, a avut, la Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,și șeful DSU, Raed Arafat, relatează Știripesurse.ro.

"Am finalizat o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante. Prima temă școlile. Aici o mică întroducere în temă. În momentul de față activitatea fizică la școli și grădințe e suspendată pe durata stării de urgență. Trebuie să fim foarte constienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la muliți că e cazul să ne ralxăm  că vremea e frumoasă și ecpidemia va dispărea.

Dacă elevii s-ar duce la școală există două riscuri mari: să ducă boala la școlă, și să ducă boala acasă. (...) S-a decis astăzi ca pentru majoroiatea elevilor în acest a școlar grădinițele școlile să nu se  mai deschidă. Nu se va întoarce elevul fizic la cursuri. Anul șolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de  învărțământ la distanță până pe 12 iunie elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum", a declarat Iohannis.

„Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale se pot face re-evaluări. Sunt câteva excepții: Elevii din clasele terminale – a VIII-a, a XII-a sau a XIII-a vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Normele de distanțare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi într-o clasă. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate. Așadar, nu se deschid școlile și universitățile! Situația școlară se încheie cu mediile încheiate. Așa evităm riscuri majore”, a mai spus Klaus Iohannis.

O nouă ordonanță, pentru vârstnici

Legat de vârstnici, președintele a anunțat că se pregătește o nouă Ordonanță Militară, prin care persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale: de la 7 la 11 și de la 19 la 22, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare în jurul locuinței.

„O a doua temă foarte importantă se referă la persoanele peste 65 de ani, care acum pot ieși doar între anumite ore.

Având în vedere ca vremea se încălzește, începând de azi, tot prin Ordonanță Militară, se va schimba acest inverval.

Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale: dimineața, de la 7 la 11, și  seara, de la 19 la 22, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare în jurul locuinței.” a anunțat Iohannis.

Video pe Știripesurse.ro

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686