Logo
Print this page

Evaluarea Națională 2021: Structura subiectului la Limba și literatura română, pentru elevii de clasa a VIII-a, va fi una simplificată

Elevii de clasa a VIII-a vor avea la Evaluarea Națională 2021 o structură simplificată a subiectului la Limba si literatura română, față de modelul de subiect publicat de Ministerul Educației în luna iulie, a anunțat ministrul Educației, pentru a doua oară de la începerea școlii. Amintim că elevii de clasa a VIII-a vor susține examenele de Evaluare Națională cu un nou tip de subiecte, care au o structură mai apropiată de cea a testărilor internaționale.

  • Înainte de începerea școlii, Monica Anisie promitea că modelele simplificate de subiecte pentru Evaluarea Națională vor fi publicate pe 1 octombrie. Suntem pe 26 octombrie, iar noua promisiune amână data apariției testelor de antrenament simplificate pe 2 noiembrie. Detalii aici
  • Motivul pentru care vara viitoare subiectele de la examenele de final de gimnaziu vor fi diferite ca structură de subiectele din anii trecuți: elevii care au început acum clasa a VIII-a fac parte din prima generație care a intrat în școală începând cu clasa pregătitoare și care a studiat conform unui curriculum nou.

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat în această dimineață că “am primit feedback referitor la modelul de Limbă și literatură română, model ce a fost pus în consultare publică. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în același timp am avut și câteva recomandări din partea profesorilor, părinților, chiar și din partea elevilor, și una dintre recomandări a fost aceea că ar trebui să simplificăm acest model de subiect. Exact la acest lucru se lucrează acum. Și anume, ca structura subiectului pentru Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, structura subiectului la Limba și literatura română va fi una simplificată și modelul va fi pus probabil luni pe site-ul Ministerului Educației, după ce ne vom consulta cu partenerii noștri“.

 

 

 

© Albaiulianul. All rights reserved.