Mieunatul pisicilor, tradus cu ajutorul unei aplicaţii. Câte expresii recunoaşte

magnanews.ro magnanews.ro

Aplicaţia este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât şi pe Apple App Store. Dezvoltatorul acesteia susţine că fiecare mieunat de pisică este unic şi adaptat proprietarului ei.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicaţiei, printre care: „Hrăneşte-mă!”, „Sunt furios!” şi „Lasă-mă în pace!”.

Aplicaţia care traduce mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. MeowTalk înregistrează sunetul şi apoi încearcă să-i identifice semnificaţia, relatează BBC, citat de Digi24.
Fiecare proprietar de piscici care descarcă aplicaţia poate ajuta la îmbunătăţirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicaţia să înveţe mai multe mieunături.

Traducerea aplicaţiei diferă în funcţie de fiecare profil individual, neexistând o bază de date generică pentru mieunături.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicaţii Akvelon.

Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii şi o voce umană ar vorbi prin zgardă.

„Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanţarea socială, sunt oameni care sunt închişi în casă cu pisica, a adăugat Sanchez.

„Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puţin să înţeleagă intenţiiile pisicii şi să construiască o legătură foarte importantă,” mai spune el.

Întrucât este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, există recenzii mixte, mai mulţi utilizatori plângându-se de erori în aplicaţie, arată sursa citată.

„Mă enervează. Tocmai am descărcat-o şi nici măcar nu am reuşit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator.

„Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! în 90% din cazuri, a spus un alt utilizator.

Dar alţii au lăsat recenzii pozitive, iar aplicaţia are un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store.

„Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicaţie foarte distractivă. Şi cine ştie, poate în timp va învăţa cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranţă pare promiţător”, a scris un utilizator.

 

magnanews.ro

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686