OMS: Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul

Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul, având în vedere felul în care se răspândește noul coronavirus, mai ales în emisfera nordică, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății, potrivit AGERPRES, citat de Știripesurse.

„Am intrat în al doilea an, care ar putea fi mai dur, având în vedere dinamica transmiterii și unele problemele pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, oficial OMS pentru situații de urgență, citat de Reuters.

Bilanțul mondial al morților se apropie de 2 milioane de persoane de când a început pandemia, cu 91,5 milioane de persoane infectate.

OMS, în ultima actualizare epidemiologică, a declarat că după două săptămâni cu mai puține cazuri raportate, s-au înregistrat săptămâna trecută aproximativ cinci milioane de cazuri noi, cel mai probabil pentru că oamenii au lăsat garda jos cu ocazia vacanței de iarnă.

„Cu siguranță în emisfera nordică, în special în Europa și America de Nord, am văzut un fel de furtună perfectă a sezonului - frig, oameni care stau în spații interne, un amestec social crescut și o combinație de factori care a condus la o transmitere majoră în multe țări”, a spus Ryan.

La rândul ei, Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID-19, a avertizat: „După sărbători, în unele țări situația se va agrava mult înainte de a se îmbunătăți”.

Pe fondul temerilor cu privire la varianta mai contagioasă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Marea Britanie, extinsă acum în lume, guvernele din toată Europa au anunțat restricții mai severe și mai lungi. Aceasta includ telemunca și închiderea magazinelor în Elveția, o stare de urgență extinsă în Italia și restricții în Germania pentru reducerea contactelor între persoane.

Știripesurse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686