# GlobalTies2021

# GlobalTies2021

În perioada 22-26 martie 2021, sub egida “Global Ties U.S. National Meeting”  a avut loc evenimentul internațional " ExchangeMatters", cu sprijinul  Departamentului de Stat al Statelor Unite, la care a participat și albaiulianul Gruia Ioan Bumbu în calitate de Președinte al Romanian IVLP Alumni Association și albaiulianca Georgia Rafaela Vușdea.

De asemenea la acest eveniment internațional a participat Antony Blinken, secretar de stat al SUA. Matthew Lussenhop, Secretar adjunct în funcție, Biroul pentru afaceri educaționale și culturale Departamentul de Stat al SUA, Stacy White, Subsecretar adjunct pentru schimburi profesionale și culturale Departamentul de Stat al SUA etc.

Secretarul Blinken îndeplinește prioritățile politicii externe ale președintelui prin intermediul Departamentului de Stat al SUA, care include Biroul pentru afaceri educaționale și culturale.

Un diplomat de carieră, secretarul Blinken a slujit sub președinții George W. Bush, Bill Clinton, Barack Obama și Joe Biden în numeroase funcții de politică externă în Consiliul Național de Securitate și în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Reuniunea Națională Globală a SUA este legătura principală de organizații, agenții guvernamentale americane, avocați și lideri în domeniul schimbului internațional. În mod obișnuit, această reuniune este organizată în fiecare an la Washington, DC, însă din cauza pandemiei COVID-19 în curs, evenimentul s-a desfășoarat online.

Reuniunea Națională Global Ties SUA este sponsorizată de Departamentul de Stat al SUA cu finanțare furnizată de guvernul SUA și administrată de Global Ties SUA

Programele de schimb au puterea de a conecta lumea. Astfel, rețeaua IVLP de peste 120 de organizații non-profit cu sediul în jurul SUA și în lume se va reuni pentru a sărbători „chipurile” care fac ca programele de schimb să se întâmple în fiecare zi: participanți și absolvenți, gazde și coordonatori locali, agenții guvernamentale etc.

Global Ties SUA (fostul Consiliul Național pentru Vizitatori Internaționali) coordonează o rețea cu peste 100 de organizații și parteneri din 45 de state ale SUA și 15 țări implicate în programele de schimburi internaționale.

Aproape 1.700 de miniștri din întreaga lume au participat de-a lungul timpului la programele de schimb și, de asemenea,  există aproximativ un milion de absolvenți ai programelor sponsorizate de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Nu este disponibilă nicio descriere.

 

 

 

Last modified onSunday, 28 March 2021 13:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686