Items filtered by date: Saturday, 26 October 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Meci de 100 de puncte pentru CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

  Antrenament cu public pentru CSU Alba Iulia în etapa a V-a a Campionatului Național de baschet feminin, Divizia A. Echipa universitară a învins fără probleme, scor 100-40 (28-16, 31-4, 23-9, 18-11), pe CSM Oradea, în urma unei partide dominate autoritar.
  Partida a fost la discreția gazdelor, care și-au arătat valoarea net superioară și au reușit să câștige fără probleme, la diferențe clare, toate cele patru sferturi. Cel mai sever sfert pentru formația vizitatoare a fost cel de-al doilea, care s-a încheiat cu scorul de 31-4 pentru CSU, care a intrat astfel la pauză cu un avans de 39 de puncte. Până la final diferența pe tabelă nu a făcut decât să crească, iar scorul a indicat 100-40, fiind al doilea meci între cele două combatante, în care CSU reușeste să atingă limita celor 100 de puncte, după ce sezonul precedent a reușit să treacă de orădence pe teren propriu cu 132-40.
  Cea mai eficientă jucătoarea a partidei a fost Chastity Reed, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 18 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive și 6 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 33 de unități.
  Pentru CSU Alba Iulia a fost cel de-al patrulea succes stagional, în cele cinci etape scurse din actualul sezon competițional, singura înfrângere venind în partida cu campioana ICIM Arad.
  Statistică CSU Alba Iulia: Chastity Reed - 18 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive, Breanna Salley - 16 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo - 14 puncte și 3 recuperări, Jovana Vukoje - 13 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Larisa Toma - 9 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, Ildiko Nagy - 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu - 9 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Tiffany Brown - 8 puncte și două recuperări, Annemarie Părău - 4 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive și Sica Cuzic - 2 recuperări și 3 pase decisive.
  Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia a declarat la finalul partidei: A fost un meci câștigat ușor, practic un antrenament cu public, în care am încercat să experimentez mai multe lucruri, să introduc în teren toate jucătoarele vacante și să le păstrez concentrate pentru partidele grele ce vor urma. Am încercat să odihnesc jucătoarele titulare și să le las să joace pe cele care au intrat în teren mai puțin partidele precedente. E important că avem și partide mai lejere, în care putem să exersăm anumite lucruri. Sunt mulțumit că nu avem probleme în a câștiga astfel de meciuri (CSU ALba Iulia).

Read more...

Un nou tip de VIRUS face victime în România: E o asociere a infecţiei HIV cu virus hepatic C

  Aproximativ 97 la sută dintre utilizatorii de droguri injectabile au atât HIV cât şi hepatită C, iar 800 dintre aceşti pacienţi au o variantă recombinată a suferinţei hepatice, cauzată de un virus descoperit pentru prima dată în Portugalia, Spania şi Grecia, a declarat doctorul Sorin Petrea.
  "În ultimul timp se constată o creştere a asocierii infecţiei HIV cu infecţia cu virus hepatitic C, care atinge o pondere de 97 la sută la utilizatorii de droguri injectabile. La un număr de aproximativ 800 de pacienţi studiaţi de noi am găsit această asociere. Tot la acest grup am identificat o variantă recombinantă a subtipului F a infecţiei cu virus hepatitic C, care a apărut pentru prima dată în Portugalia, Spania şi Grecia", a spus doctorul Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală.
  Medicul a adăugat că şi în România este acest subtip de virus, în proporţie de aproximativ 35 la sută din cazuri.
  În aceste cazuri evoluţia boli este mai rapidă, de aceea sunt necesare şi scheme terapeutice cu acţiune rapidă, a mai spus dr. Sorin Petrea, cu ocazia Zilelor Ştiinţifice ale Institutului "Matei Balş".
  "Terapiile fără intereferon pentru hepatita C sunt mult mai eficiente, rata de vindecare ajunge la peste 80 la sută, iar efectele secundare sunt mult mai mici. Un alt avantaj este durata tratamentului, care se reduce de la 48 la 16 săptămâni. Aceste tip de tratament se află în studiu clinic", a mai spus Petrea.
  În cadrul evenimentului sunt discutate subiecte privind terapiile noi în infecţiile cu virus hepatitic C, infecţiile HIV/SIDA, rezistenţa la antibiotice, particularităţi în diagnosticul toxoplasmozei, în borelioză, provocări în infecţiile acute severe, noi proiecte ale Academiei Europene de HIV/SIDA, noutăţi legislative europene, terapii inovatoare în bolile infecţioase şi actualităţi în managementul pe termen lung al infecţiilor cronice.
Sursa: www.realitatea.net

Read more...

NASA certifica faptul ca unii meteoriti provin intr-adevar de pe Marte

  Noi dovezi adunate cu ajutorul instrumentelor roverului Curiosity, apartinand NASA, indica cu exactitate proportia a doi izotopi de argon din atmosfera martiana si confirma ipoteza ca unii meteoriti descoperiti pe Pamant provin de pe aceasta planeta, informeaza Realitatea.net, citand SPACE.com.
  Noi masuratori confirma originile martiene ale unei parti a meteoritilor descoperiti pe Terra si ii ajuta pe planetologi sa inteleaga cand si din ce cauze Marte si-a pierdut cea mai mare parte a atmosferei, transformandu-se dintr-o planeta calda si umeda in desertul rosu si inghetat din prezent.
  Prin intelegerea cu exactitate a concentratiei izotopului mai usor, de argon-36, in atmosfera martiana si prin compararea sa cu concentratia izotopului mai greu, argon-38, oamenii de stiinta au putut confirma care trebuie sa fie compozitia chimica a meteoritilor proveniti de pe aceasta planeta.
  "De data aceasta avem confirmarea. Aceasta masuratoare directa, realizata pe Marte rezolva toate incertitudinile cu privire la meteoritii proveniti de pe aceasta planeta", sustine coordonatorul acestui studiu, Sushil Atreya de la Universitatea din Michigan. Acest studiu a fost publicat in ultimul numar al revistei Geophysical Research Letters.
  Roverul Curiosity a descoperit ca proportia de argon in atmosfera lui Marte este de 4,2 — izotopul mai usor disparand mai rapid din atmosfera ramasa a planetei (ceea ce inseamna 4,2 atomi de argon-36 pentru fiecare atom de argon-38). Daca Marte nu si-ar fi mentinut raportul originar dintre cei doi izotopi si nu si-ar fi pierdut atmosfera, acest raport ar fi fost de 5,5 — la fel ca in cazul Soarelui si a lui Jupiter, doua corpuri cosmice care dispun de o suficienta forta gravitationala pentru a impiedica disiparea in spatiu a acestor izotopi, conform NASA. Proportia de 5,5 atomi de argon-36 la 1 atom de argon-38 este, conform NASA (http://www.jpl.nasa.gov/) proportia primordiala a sistemului nostru solar.
  Inainte de acest studiu oamenii de stiinta considerau ca proportia dintre cei doi izotopi de argon este intre 3,6 si 4,5 (adica intre 3,6 si 4,5 atomi de argon-36 pentru fiecare atom de argon-38) — in urma analizei particulelor de argon prizoniere in interiorul meteoritilor despre care se credea ca provin de pe Marte. Unul dintre instrumentele de bord ale roverului Curiosity, Sample Analysis at Mars (SAM), le-a permis cercetatorilor de la NASA sa identifice proportia exacta.
  "Argonul reprezinta semnatura clara a pierderii atmosferei pentru ca este un gaz inert din punct de vedere chimic si nu interactioneaza cu alte elemente de la suprafata sau din interiorul planetei Marte", a explicat Sushil Atreya.
  Urmatoarea misiunea a NASA pe Marte, MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission) urmeaza sa investigheze direct atmosfera ramasa a Planetei Rosii. Sonda MAVEN va fi lansata spre Marte in luna noiembrie.(corectnews.com)

Read more...

Amplasarea radarelor în zilele de duminică şi luni în judeţul Alba

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Şibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Miceşti - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Iata ce nu inteleg barbatii la femei!

  • Published in Monden

  Asa cum noi nu putem intelege pasiunea nebuna dupa jocurile video, nici ei nu pot intelege anumite lucruri pe care noi le facem si ni se par cat se poate de normale. Sa descoperim ce nu inteleg barbatii la femei!
  Baile lungi. Barbatii nu vor putea intelege niciodata de ce ne place noua, femeilor, sa stam cel putin 30 de minute in apa, calda, fara valuri si fara soare. Pentru ei totul s-ar putea reduce la un dus rapid de cateva minute, urmat de o sesiune de jocuri pe calculator.
  Genti prea mari. Ai observat ca barbatii au dupa ei doar un portofel, un telefon si chei? Ei bine, noi avem cu ce sa umplem chiar si doua genti, daca am putea: carnetele, pixuri, 2 telefoane, portofele mari si late, produse de machiaj, oglinda, chei de parca am avea doua castele si multe alte produse importante si absolut necesare.
  Prietenele prea apropiate. Chiar daca si ei au prieteni destul de apropiati cu care mai ies din cand in cand la o bere, noi femeile, exageram cateodata. Ne luam prietenele peste tot, chiar si in vacante, la restaurant, la shopping, petrecem foarte mult timp cu ele si cateodata ajungem sa neglijam putin partenerul din cauza asta.
  Decoratiuni. Toate lumanarelele tale in forma de inimioara, fluturasi, scoici sau pisici nu numai ca nu ii atrag pe reprezentatii sexului puternic, insa chiar ii sperie. Ei nu pot intelege ca avem nevoie de toate acestea pentru a fi fericite si ca toate decoratiunile ne amintesc de ceva.
  Haine prea scumpe. Daca iti permiti de ce nu! Insa atunci cand iti dai jumatate din salariu pe o rochita pe care o vei purta doar la ocazii speciale sau pe o pereche de pantofi care sezonul viitor nu vor mai fi in trend, asta este de neinteles. Cel putin pentru barbati, care nu au pasiunea noastra pentru shopping.
  Plansul la filmele emotionante. Sunt sigura ca ti s-a intamplat cel putin o data sa vizionezi un film si, dintr-n motiv oarecare, sa incepi sa plangi pentru ca iubitul personajului principal a murit. Stim ca totul este doar actorie, insa anumite filme trezesc in noi sentimente profunde si ne fac sa devenim foate emotive. Pentru barbati acest lucru este de neinteles: de ce ai plange la ceva ce stii ca este doar o poveste?
  Pasiunea pentru tot ce e mic si dragalas. Treci pe langa un tip super hot, insa tot ce observi este catelusul acela mic si suuuuuper dragut din lesa. Nici nu ai ochi pentru tip, desi cainele este clar un instrument de atras femei. In plus, de fiecare data cand treci pe langa un pet shop nu te poti abtine sa nu intri si sa le faci cu mana catelusilor de acolo, atat de mici si dragalasi.
  Machiajul prea strident. In special ziua, atunci cand trebuie sa ai un machiaj discret, si care sa iti puna in valoare trasaturile fetei. Renunta la cantitatea imensa de fond de ten, la rimelul dat in 3 straturi, la fardul negru de ochi si nu-l mai speria pe barbatul de langa tine. Simplitatea este eleganta in acest caz!(reginele.ro)

Read more...

Actriţa Ileana Stana Ionescu, VICTIMA unor ESCROCI. Ce METODĂ au folosit ca să-i fure 20.000 de euro

  Ileana Stana Ionescu, victima unei înşelăciuni. Artista a pierdut 20 de mii de euro, după ce o persoană i-a spus că dacă depune banii într-un cont va avea dobânzi mari pe viitor.
  Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu doi ani, numai că, după ce a depus banii în cont, aceştia au dispărut. Actriţa i-a contactat pe cei care i-au propus târgul, însă escrocii i-au spus că, pentru a recupera suma, trebuie să depună alţi bani. Ileana Stana Ionescu şi-a dat seama că este înşelată şi a depus plângere la poliţie. Acum, cei care au escrocat-o pe actriţă sunt căutaţi de oamenii legii.
Sursa: www.realitatea.net

Read more...

Parcurs excelent pentru LPS Alba Iulia U15

  • Published in Sport

  Victorii pe linie la primul turneu de calificare de baschet pentru echipe cu jucătoare sub 15 ani pentru Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Formația LPS U15 a disputat la sfârșitul săptămânii trecute la Reghin Turneul I Calificare la această categorie de vârstă și a terminat neînvinsă, calificându-se mai departe în competiția de junioare.
  Fetele antrenate de Nicușor Marcu au dispus pe rând de CS ForYou Cluj-Napoca, scor 62-46 (25-16, 10-2, 11-17, 16-11), Galactica Cluj-Napoca, cu scorul de 60-43 (7-17, 24-6, 20-10, 9-10) și CSS Ceușianu Reghin, scor 55-50 (13-10, 16-12, 6-16, 20-12) și a terminat pe primul loc în grupa din care a făcut parte. Lotul condus de Nicușor Marcu în turneul de la Reghin a fost alcătuit din: Bianca Burlacu, Andreea Fleșer, Karina Sulumete, Dorrotya Pap, Alexandra Vodă, Iulia Avrămuț, Ionela Tetcu, Zsofia Szekely, Alexandra Boțan, Adina Ivașcu, Cansu Eremsayin și Cristina Todea.
  Nicușor Marcu, antrenorul LPS Alba Iulia U15 a declarat: „A fost un turneu bun pentru noi, în care am întâlnit trei formații puternice, printre care chiar gazdele de la Reghin și am terminat neînvinși. Inițial ne-am propus calificarea de pe unul din primele trei locuri, dar în urma jocului bun făcut de fete, am reușit să câștigăm grupa. Aș dori să le felicit pe fete și să remarc jocul făcut de toată echipa. Sper să continuăm prestațiile bune și la turneele următoare”.(comunicat de presă)

Read more...

S-a aprobat regulamentul, caietul de sarcini şi contractul de delegare a gestiunii pentru activitatea de taximetrie în Alba Iulia

  Primăria Alba Iulia informează că a fost aprobat regulamentul, caietul de sarcini şi contractul de deleagre a gestiunii pentru serviciul de transport public de persoane în regim de taxi, pe baza Hotărârii nr. 298 din 16 octombrie a Consiliului local al Municipiului Alba Iulia.
  Caietul de sarcini şi contractul de delegare a gestiunii pentru activitatea de taxi pot fi consultate pe site-ul Primăriei- www.apulum.ro şi la Compartimentul transport Liberă iniţiativă, cam. 7.

Read more...

Care sunt cele mai ciudate operatii estetice din lume?

  • Published in Monden

Chirurgia estetica se pare ca nu cunoaste limite! Asa se face ca noi proceduri chirurgicale sunt inventate peste noapte. Sa descoperim insa care sunt cele mai ciudate operatii estetice din lume!
  Schimbarea liniilor din palma. In Japonia, tara cu locuitori foarte superstitiosi si care cred ca destinul le este scris in palma, au inventat o procedura simpla, prin care ti se modifica liniile din palma, dupa preferinte. In acest fel, oamenii de acolo cred ca isi pot schimba destinul.
  Implant de mustata. Avand in vedere ca deja exista si se practica de foarte mult timp implantul de par, iata ca medicii au venit cu o noua idee. In aproximativ 5 ore, barbatii pot avea o mustata de invidiat. Procedura costa in jur de 5.000 euro si se practica in special in Turcia, tara “mustaciosilor”.
  Schimbarea culorii ochilor. Daca vrei sa scapi de chinul lentilelor, operatia de inlocuire a irisului este floare la ureche. Sau cel putin pentru doctorul Kenneth Rosenthal, care a inventat aceasta procedura. Practic, medicul plaseaza deasupra irisului natural unul artificial, in culoarea aleasa de pacient. Initial aceasta procedura se adresa pacientilor cu probleme de vedere, insa acum este deja considerata o operatie estetica la alegere.
  Gropite in obraji. Cei mai putin norocosi, carora mama natura nu le-a oferit si o pereche de gropite in obraji pot schimba si acest aspect. Procedura consta in efectuarea unei mici incizii in interiorul obrazului, iar dupa numai 2 zile de recuperare, vei avea gropite noi si frumoase.
  Poker face. Un chirurg din New York isi ajuta clientii care joaca poker sa aiba o expresie de necitit (poker face). De fapt, totul se bazeaza pe cateva injectii cu botox, care paralizeaza muschii fetei. Din fericire, efectul botoxului este trecator.
  Degetele de la picioare. Si degetele de la picioare pot fi usor modificate, mai ales in cazul femeilor care isi doresc sa poarte pantofi mai ingusti. Astfel, exista proceduri ca subtierea degetului mare, ingustarea labei piciorului sau taierea monturilor. (reginele.ro)

Read more...

Mihai Bendeac in razboi cu Antena!

  • Published in Monden

  Dupa scandalul cu Mircea Badea, iata ca Mihai Bendeac are parte de un nou razboi, de data aceasta mult mai dur si serios. Mihai a fost dat afara din juriul emisiunii “Romania Danseaza” si i-a fost anulat show-ul de comedie “iComedy”. Asa cum era de asteptat, Mihai a inceput un adevarat scandal pe pagina lui de Facebook.
Acesta chiar a scris si despre Wilmark, care a fost concediat din cadrul juriului “Dansez pentru tine”.
  “A compara cazul de cenzura al show-ului iComedy cu situatia lui Wilmark, tine ori de ticalosie, ori de cretinism. Omul a fost concediat fiindca a incalcat contractul. Punct.
  Eu nu am fost concediat. Din contra. Sunt tinut prizonier, amenintat, mi se interzice dreptul la munca, primesc amenzi de zeci de mii de euro. De ce? Fiindca nu am acceptat sa fiu o sluga. Fiindca nu am acceptat ordine. Nu-si permite nimeni sa-mi spuna mie ce am voie sa parodiez si ce nu. Si cine sustine ca «e dreptul lor sa interzica», nu le doresc decat o saptamana in lagar. Fiindca sunt comunisti.”, a scris Bendeac pe Facebook.
  Mihai chiar a dat un comunicat de presa, folosindu-se de aceeasi retea de socializare.

“COMUNICAT:
  S-a inoculat ideea ca refuzul meu de a participa in continuare la proiectul iComedy, proiect ce imi apartine, se datoreaza exclusiv refuzului conducerii postului de a mi se permite sa-i invit in studio pe Radu Banciu sau Silviu Manastire.
Nimic mai neadevarat.
  Mentionez ca nu-l cunosc personal nici pe domnul Banciu, nici pe domnul Manastire. Iar aceasta interzicere a fost doar picatura ce a umplut paharul.
Revolta mea a aparut in momentul in care am primit, din partea Antenei 1, o lista cu persoanele ce nu trebuie sa fie parodiate. Momentan, nu pot face publica lista. Si nici nu stiu daca o voi face publica vreodata.
  In alta ordine de idei, pentru postarile mele pe Facebook din aceasta saptamana, am primit notificari de penalitati. Cam 3.000 de euro postarea…
Atat costa libera exprimare in Romania.
  Exista doua solutii pentru a nu se ajunge la proces.
  1. Antena renunta la clauzele abuzive din contract, care incalca grav si flagrant Drepturile Omului, si imi ofera deplina libertate de exprimare.
  2. Antena renunta la presiuni si amenintari, solicitand rezilierea amiabila a contractului. In acest caz, sunt decis sa nu mai pronunt niciodata numele persoanelor ce tin de acest trust. Numai ca, in acel caz, VA FI OPTIUNEA MEA. Nu va reprezenta o cenzura neconstitutionala.”
(reginele.ro)

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686