Items filtered by date: Saturday, 09 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Amplasarea radarelor duminică şi luni, în judeţul Alba

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Contribuția la pensiile private obligatorii crește la 4,5% de anul viitor

  Anul viitor, angajatorii vor transfera 4,5 % din venitul brut al salariaţilor către fondurile de pensii private, faţă de 4 % cât au dat anul acesta. În acelaşi timp însă, contribuţia la sistemul public de pensii va fi redusă cu 0,5 puncte procentuale, pentru a se păstra echilibrul. 
  Legislaţia reglementează mijloacele și zonele în care au voie sau nu să investească fondurile de pensii private din România. Sunt interzise, de exemplu, investiţiile imobiliare sau obligaţiunile ipotecare, precum şi alte instrumente financiare complexe, ce ar putea avea un risc ridicat de pierdere. Și aceasta deoarece, potrivit legii, fondurile de pensii trebuie să se asigure că oamenii vor avea în conturi, la finalul perioadei de cotizare, cel puţin atât cât au plătit de-a lungul anilor.
  De regulă, cei mai mulţi bani sunt folosiţi pentru a cumpăra titluri de stat. Sunt considerate cele mai sigure instrumente de investiţie, aşa că trei sferturi din contribuţiile românilor merg în această direcţie. În luna septembrie, administratorii de fonduri au plasat bani şi în acţiuni şi depozite bancare, dar într-o mai mică măsură.
  Din mai 2008 şi până acum, cei 6 milioane de români înscrişi în sistemul pensiilor private au plătit 10,5 miliarde de lei fondurilor de pensii. Administratorii au reuşit să adauge însă un câştig de 2,3 miliarde de lei în conturile contributorilor, în urma investiţiilor făcute (digi24.ro).

Read more...

11 persoane reţinute de poliţişti la Câmpeni pentru provocarea şi participarea la un scandal

  În noaptea de 3 spre 4 noiembrie, în jurul orele 03.00, un tânăr V.A.N.  de 21 de ani din comuna Bistra, judeţul Alba, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a provocat scandal într-un local public din oraşul Câmpeni. La solicitarea tânărului, tatăl acestuia însoţit de alte persoane s-au deplasat la respectivul local public şi au continuat actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice, agresând mai multe persoane  din local, inclusiv patronul acestuia.
  În acest sens, joi 7, noiembrie, Poliţia oraşului Câmpeni a înregistrat plângerile penale formulate şi depuse de M.M.I de 35 ani şi B.V.L. de 34 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, în baza cărora procurorii au dispus efectuarea de cercetări faţă de trei persoane care au participat la scandal, respectiv V.A.N de 21 ani, C.D.S. de 23 ani şi V.M. de 43 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 180, alin. 2, art. 217, alin. 1 şi art. 321, Cod Penal. În legătură cu cele sesizate ambele părţi vătămate au anexat la plângere certificate medico-legale pentru un număr de 3-4 zile îngrijiri medicale/fiecare.
  Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs, precum şi gradul de implicare a fiecărui participant la eveniment, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus deplasarea la Câmpeni a unor ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale care să acorde sprijin poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Câmpeni.
  Pe baza probelor administrate în cauză, poliţiştii au extins cercetărilor penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 180, alin. 2, art. 217, alin. 1 şi art. 321, Cod Penal şi faţă de alţi 8 făptuitori cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani (V.C. de 50 ani, V.N. de 43 ani, V.M.I. de 19 ani V.A.M. de,19 ani,  P.G.S. de 21 ani, B.L.V. de 35 ani, M.M.I. de 35 ani şi B.I.F. de 21 ani).
  Având în vedere gradul de participare în data de 08.11.2013, poliţiştii au luat  măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore, pe baza de Ordonanţă de reţinere, faţă de B.I.N., V.C., C.D.S şi P.G.S, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
  În cauză cercetările continuă, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie dispuse măsuri legale faţă de toţi participanți la eveniment.

Read more...

De ce angajatorul nu te cheama la interviu!

  • Published in Monden

  Atunci cand trimiti CV-ul pentru a aplica la un job este posibil sa nu te gandesti la toate aspectele care ar putea fi in defavoarea ta. Reginele.ro iti da 20 de motive pentru care angajatorul nu te-a chemat la interviu, chiar daca ai trimis un CV.
-Nu ai specificat clar postul la care aplici in cazul in care compania are disponibile mai multe joburi.

-Ai trimis CV-ul de pe o adresa de tip sexygirl@…, baiatultau@…, hakerulno1@… etc.
-Pentru ca nu ai inclus o scrisoare de intentie, a fost adresata altcuiva sau a fost una standard.
-Ai uitat sa iti atasezi CV-ul la mail.
-Pentru ca CV-ul tau contine floricele, inimioare, etc.
-Ai facut cateva greseli de gramatica in CV.

-CV-ul tau este prea stufos si plictisitor.
-Nu ai deloc experienta pentru postul oferit, chiar daca in anunt se cere clar o experienta de minim 1 an.
-Ai schimbat prea des locurile de munca.
-Ai atasat o poza cu tine la mare sau la o petrecere.
-Nu ti-ai lasat un numar de telefon.
-Ai trimis mail-ul cu CV de pe adresa de la birou.
-Ai scris acelasi lucru si in CV si in scrisoarea de intentie.
-Esti prea calificat pentru postul la care aplici.
-Cv-ul tau este indescifribil (poate l-ai scris intr-un program mai ciudat, la care angajatorul nu are acces).
-Pentru ca nu ai vorbit despre experienta de lucru.
-Nu ai obiective profesionale.
-Trimiti CV-uri la toate joburile pe care le vezi, in speranta sa fii chemat la interviu.
-Ti-ai lasat adresa de facebook in CV si pozele nu ar trebui vazute de cineva care vrea sa te angajeze.
-Sunt prea multe CV-uri depuse la jobul respectiv.
Sursa:reginele.ro

Read more...

Echipa României la barajul pentru Cupa Mondială

  • Published in Sport

  Selecţionerul Victor Piţurcă a definitivat, în cursul serii de vineri, lotul României în perspectiva celor două meciuri din barajul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale-2014, contra Greciei, de la 15 noiembrie (turul) şi 19 noiembrie (returul), informează frf.ro, conform Mediafax.
  Celor 15 jucători legitimaţi la cluburi de peste hotare li se adaugă alţi zece din campionatul României.
   
Lotul României este următorul:
   
Portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Bogdan Lobonţ (AS Roma), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu)
   
Fundaşi: Alexandru Măţel (Astra Giurgiu), Srgian Luchin (Dinamo), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Florin Gardoş (Steaua Bucureşti), Vlad Chiricheş (Tottenham), Răzvan Raţ (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua),
   
Mijlocaşi: Gabriel Torje (Espanol), Bănel Nicoliţă (FC Nantes), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Bourceanu (Steaua), Răzvan Cociş (Hoverla Ujgorod), Ovidiu Hoban(Petrolul), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tănase (Steaua)
   
Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Bucur (Kuban Krasnodar), Gheorghe Grozav (Terek Groznîi), Ciprian Marica (Getafe), Claudiu Keşeru (Bastia), Marius Niculae (Hoverla Ujgorod).
   
  Reunirea lotului este programată luni, la ora 12.00, la Centrul Tehnic Naţional al FRF de la Mogoşoaia.
   
  Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Sursa:antena3.ro

 

 

 

Read more...

Iata cum se mentine Anca Turcasiu in forma!

  Desi trecuta de 40 de ani, Anca Turcasiu arata ca la 20. Insa pentru a se mentine in forma, vedeta a facut ceva sacrificii si a renuntat complet la carne. In plus, artista face zilnic antrenamente la sala pentru a avea un tonus bun.
  “De 20 de ani, nu mai mananc deloc carne! M-am obisnuit sa consum salate cu multe vitamine, variate si cu un gust senzational! Poate parea aiurea pentru unii, insa daca pun gura pe carne de porc mor! Asta e senzatia!”, a declarat Anca Turcasiu pentru WOWbiz.

Read more...

DUMINICĂ, 10 noiembrie: “City Quest” Alba Iulia.

  O manifestare inedită va avea loc în acest week-end la Alba Iulia. Ingeniozitatea, creativitatea şi spiritul de echipă se vor regăsi într-un concurs de tip “Treasure Hunt”, ce se va desfăşura duminică, 10 noiembrie în cadrul concursului “City Quest” Alba. Cei interesaţi de acest tip de provocare vor putea să se înscrie la competiţie duminică, începând de la ora 17.00, în parcarea stadionului Cetate, iar startul va fi la ora 18.30.
  Regulile de participare sunt cât se poate de simple. Echipele trebuie să fie formate din 4 membri, o maşină şi o cameră de filmat sau un aparat foto care poate filma.
  Concurenții trebuie să dezlege misterele ascunse în spatele indiciilor lăsate de organizatori, precum și să treacă de numeroase probe incitante și distractive la finalul cărora vor găsi „comoara”.
  Aceştia vor trebui să ajungă în diferite puncte ale oraşului unde vor fi aşteptaţi de câte un „agent” care le va da indiciul pentru urătoarea locaţie. Pe parcursul traseelor vor fi ajutaţi de către organizatorii care le vor trimite câte un „hint” pe telefon.
  Echipa care va reuşi să găsească desluşească cel mai repede indiciile să să ajungă prima la ultimul punct va fi desemnată câştigătoare şi va primi premiul cel mare care constă într-o sumă de bani dar şi medalii şi cupe.
  Toate filmările realizate de echipe, dar şi de organizatori, vor fi compactate într-un video pe care concurenţii îl vor primi la ediţia următoare.
  Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac duminică de la 17.00 în parcarea Stadionului Cetate din Alba Iulia. Evenimetul este organizat de Asociaţia Basarabenilor din Braşov.

 

 

 

Read more...

Comisia Rosia Montana cere, in raportul final, desecretizarea licentei de exploatare

  Comisia Rosia Montana a finalizat, dupa aproximativ zece ore, raportul pentru proiectul de exploatare venit de la Guvern, urmand ca votul final sa fie dat luni, la ora 18.00. Cea mai importanta recomandare regasita in acest raport este desecretizarea licentei de exploatare, care se poate face cu acordul celor doua parti, adica RMGC si statul roman, informeaza Gandul.info.
  "A ramas votul final pe cele doua amendamente si votul pe raportul final. Fiecare va vota dupa studierea documentatiei, s-a format o oarecare majoritate chiar confortabila pentru o anumita directie", a declarat presedintele comisiei, Darius Valcov.
  Intrebat care sunt cele mai importante concluzii regasite in acest raport, Valcov a evitat sa spuna concret, dar a admis faptul ca una dintre acestea este si desecretizarea licentei.
  "Nu va pot spune concluziile. Desecretizarea licentei este una dintre acestea, este o recomandare, chiar eu am facut propunerea, catre RMGC si Guvern, sa desecretizeze toate datele din licenta si din documentele aferente acestui proiect geologic, mai putin hartile geologice, cele care contin zacamantul romanesc. Noi nu-i obligam, le recomandam", a mai spus Valcov.
  Mai mult, vicepresedintele Florin Iordache a precizat si ca o alta recomandare importanta este si crearea unei legi generale pentru exploatarile miniere.
  "Crearea unui cadru legislativ care sa reglementeze, asta este cea mai importanta recomandare din raport. Toata lumea a cazut de comun acord", a spus Iordache.
Sursa:corectnews.ro

Read more...

14 noiembrie, ora 17 la Alba Mall: “Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet” – ediția a II a

  Albaiulienii şi nu numai, sunt invitaţi joi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 17.00 să marcheze intrarea în postul Crăciunului, aşa cum se cuvine , la a doua ediţie a evenimentului “ Lăsatu Secului pentru Trup şi Suflet”. Locul de desfăşurare va fi centrul comercial Alba Mall- galeria centrală.
  Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba vă invită să vă alăturați unui eveniment plin de gust și spirit, care marchează intrarea în postul Crăciunului.   Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet este un eveniment interactiv, în care publicul va simți emoția intrării în post, fascinaţia și atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători în bucatăria românească tradițională.
  Restaurante, pensiuni, mănăstiri și producători tradiționali vor oferi albaiulienilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba.
  Pentru că momentul prinderii postului trebuie privit, înainte de toate, din punct de vedere spiritual, organizatorii au invitat Corul Theotokos  să participe la eveniment cu un recital de cântece bisericești.
  Gospodinele vor putea regăsi pe rafturile pline ale producătorilor, bucate alese: murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă,  și alte mâncăruri gătite după rețete de post. Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii prezenți la târg vă așteaptă și cu produse apicole, pentru întărirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen. Expoziția este cu vânzare.

 

 

 

Read more...

150 DE PERSOANE AFECTATE DE SCLEROZA MULTIPLA DIN JUDETUL ALBA AJUTATE DE UN VOLUNTAR DE PROFESIE

  Asociaţia SM SPEROMAX ALBA anunţă desfasurarea proiectului „ Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare si Consiliere pentru bolnavii de Scleroza Multipla  din judetul Alba  cu ajutorul programului „Voluntar de profesie” finanţat de catre fundatia Vodafone Romania.
  Scopul proiectului este dezvoltarea serviciilor  sociale oferite in cadrul asociaţiei pentru integrarea/reintegrarea socială a persoanelor afectate de SM in judetul Alba. Benficiarii proiectului sunt un numar de 150 de persoane afectate de SM, o parte dintre acestia sunt bolnavi, restul sunt membri ai familiilor acestora .
  In perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 in cadrul Centrului de Informare si Consiliere va activa un Voluntar de profesie, rolul sau fiind: organizarea, coordonarea si furnizarea serviciilor de informare, consiliere si suport destinate imbunatatirii vieţii pacientilor bolnavi de SM in judetul Alba si a familiilor acestora.
 Serviciile oferite beneficiarilor cuprind: informare si consiliere, evaluare si diagnoza sociala, reprezentare de interese, suport si asistenta pentru pacienti si familiile acestora, identificare nevoi, comunicare si reinsertie sociala, socializare si petrecere a timpului liber.
  Activitaţile pe care le vom desfasura cu ajutorul voluntarului de profesie: aplicarea de chestionare pentru identificarea nevoilor individuale ale bolnavilor de SM, vizite la domiciliul pacientilor nedeplasabili si oferirea de suport emotional, organizea  de grupuri de suport pentru pacienti si pentru membrii familiilor acestora, activitati de socializare si timp liber, intalniri cu specialisti care le vor expune pacientilor teme de interes (ex. Alimentatia bolnavului de SM, Tulburari de tranzit, Exercitii de mentinere a mobilitaţii si recuperare etc), schimburi de experienta cu alte asociatii, organizare evenimente ( Ziua asociatie SM SPEROMAX ALBA, Gala voluntarilor asociatiei, Ziua femeii.).
  Pe toata durata desfasurarii proiectului puteţi urmari detalii pe pagina de internet www.smalba.ro .

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686