Items filtered by date: Friday, 06 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Proprietarii de domenii ".ro" vor plăti o taxă anuală de reînnoire

  Proprietarii de domenii ".ro" vor plăti o taxă de înregistrare şi una anuală de reînnoire, al căror cuantum va fi stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională, la propunerea Registrului naţional RoTLD din ICI Bucureşti, care gestionează cele 700.000 de pagini web din România.
  Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor ".ro", publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.
  În prezent, costul pentru un domeniu ".ro" este 51,26 dolari, plus TVA, conform datelor disponibile pe http://www.rotld.ro/.
  "Nu există taxă de mentenanţă anuală în prezent. Plata se face la înregistrare. Dacă se va introduce taxă de mentenanţă anuală veţi fi anuntaţi din timp", se precizează pe pagina web a Registrului naţional RoTLD din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti, coordonat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.
  Potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ, prin introducerea taxei pe perioadă determinată (anuală) RoTLD va beneficia de informaţii actualizate în ceea ce priveşte domeniile active, domeniile folosite şi cele nefolosite, şi va putea debloca domeniile achiziţionate şi nefolosite în vederea punerii la dispoziţia utilizatorilor a dreptului de folosinţă a numelor respective.
  "Ca urmare a analizei tendinţelor şi practicilor pe pieţele internaţionale şi luand in considerare cheltuielile cu mentenanţa, costurile pentru asigurarea securităţii datelor, investiţiile necesare pentru echipamente dedicate şi teste de penetrare, cheltuielile de întreţinere cu baza de date pusă în serviciul public în vederea interogării datelor (Whois), s-a concluzionat că în acest moment este necesară schimbarea politicii în domeniul   înregistrării numelor de domenii în România prin introducerea taxei pe perioada determinata (taxa anuală)", se mai spune în nota de fundamentare.
  Potrivit proiectului de act normativ, numele de domenii ".ro" sunt înregistrate pentru o perioadă determinată de mimin un an, care ulterior poate fi prelungită prin reînnoire. Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu .ro este de doi ani.
  "Poate fi înregistrant orice persoană fizică sau juridică cu condiţia să-şi asume responsabilitatea pentru utilizarea legală a numelui de domeniu şi să nu producă prin utilizarea numelui de domeniu prejudicii terţelor părţi. Responsabilitatea privind utilizarea numelor de domenii şi respectarea drepturilor de proprietate intelectuală aparţine înregistrantului. Numele de domenii nu pot fi înregistrate doar în scopul revânzării. Numele de domenii nu pot include expresii ofensatoare sau care să incite la săvârşirea unei infracţiuni. Regula de atribuire a numelor de domenii este «primul venit, primul servit»", se mai spune în proiectul de act normativ.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

TOP 300 CAPITAL: Gigi Becali, afaceri profitabile și după gratii

  Cu o avere estimată la 300 de milioane de euro, Gigi Becali se află tot mai sus în clasamentul bogaților. Conform ultimei ediții a Top 300 Capital Cei mai bogați români, Becali se află pe locul al 14-lea pe lista milionarilor din România.Caracterizat în multe feluri de către presă, iubit și hulit în aceeași măsură, Gigi Becali este în continuare un actor pe scena României, un actor care vrea să arate că jocul Monopoly poate fi transpus cu succes în viața reală.
  Mai exact, dacă ești investitor în imobiliare, să faci bani din pușcărie este cel mai firesc lucru din lume. Închis în penitenciarul Rahova din București, la sfârșitul lunii mai 2013, pentru schimbul de terenuri realizat cu Ministerul Apărării Naționale, Gigi Becali fie încasează bani din fotbal, fie primește sentințe irevocabile din instanțele de judecată care spun că statul este bun de plată.

65 de milioane de euro vin de la ANRP
  „După toate probabilitățile, statul român este bun de plată pentru exproprierile de terenuri care au atins proprietățile lui Gigi Becali în decursul timpului. Deciziile judecătorești definitive confirmă că Becali are de primit 100 de milioane de euro“, scria în urmă cu un an revista Capital. Și iată că nu mai este mult până când suma să fie completă. În vara lui 2013 a fost dată sentința definitivă și irevocabilă că unul dintre nepoții lui Gigi Becali are de primit peste 65 de milioane de euro din partea statului român în schimbul unui teren. Statul a acceptat că are de plătit, dar când a venit vorba să și achite banii, s-a răzgândit.
  Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a anunțat că Vasile Geambazi (32 de ani, fiul uneia dintre surorile lui Gigi Becali, care deține acum și peste 90% din acțiunile clubului de fotbal Steaua) va primi banii, însă nu toți odată, ci din 2014 încolo, în cinci tranșe întinse până în 2019. Geambazi a atacat decizia și a cerut instanței executarea silită a ANRP. Judecătorii au admis cererea, iar Geambazi poate să pună sub sechestru conturile statului român.
  Nu doar acțiunile la Steaua i le-a dat pe mână Gigi Becali nepotului său preferat, ci și firma Arcom (pe care sunt trecute majoritatea imobiliarelor lui Becali), dar l-a pus să conducă și cea mai mare seră din Europa, pe care Becali o deține la Popești-Leordeni.
  În momentul în care a devenit proprietarul serelor, Becali declara: „Am de gând să investesc 20 de milioane de euro. De sere se va ocupa nepotul meu, Vasi! Eu doar i-am dat banii!“.

Un milion de euro vine de la Primăria Capitalei
  Totodată, Gigi Becali aşteaptă să încaseze banii de la Primăria Capitalei pentru un teren de 1.733 de metri pătraţi, expropriat în anul 2010, pentru supralărgirea Şoselei Pipera, în vederea construirii pasajului rutier care leagă Capitala de localitatea ilfoveană. Iniţial, municipalitatea a calculat cuantumul despăgubirilor pentru Becali la 68.000 de euro, însă după ce a atacat în instanţă, Gigi Becali a obţinut o despăgubire de 1 milion de euro.   Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată de Primărie cu apel. Gigi Becali a încasat, până în prezent, peste 100 de milioane de euro de la statul român pentru terenurile expropriate în vederea construirii tronsonului de autostradă A3, care leagă Bucureştiul de municipiul Ploieşti.

Clubul Steaua - 15 milioane de euro cu plus
  Vara trecută a însemnat cea mai profitabilă campanie de transferuri din istoria clubului, cu 12 milioane de euro încasări din vânzarea negociată din închisoare de Becali a doi jucători ai clubului, Chiricheș și Rusescu. Pe lângă cele 12 milioane de euro din transferuri, Steaua a mai avut încasări din drepturile TV pentru Liga I, vânzarea biletelor pentru meciurile europene și contractul de sponsorizare cu City Insurance.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

Germania: NU a venit vremea ADERĂRII României şi Bulgariei la Schengen

  Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat astăzi, la sosirea la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), că România şi Bulgaria au făcut progrese considerabile în privinţa reformelor monitorizate prin MCV, dar că acestea sunt insuficiente din perspectiva condiţiilor legale care să permită admiterea în spaţiul Schengen.
  “După părerea noastră nu a venit momentul pentru eliminarea controalelor la frontieră pentru aceste două ţări. Vom primi în ianuarie rapoartele de ţară, de acum se ştie că s-au făcut progrese considerabile în privinţa refomelor din domeniu, care nu sunt însă suficiente în privinţa condiţiilor legale care să permită admiterea în spaţiul Schengen", a spus Hans-Peter Friedrich, citat de Agerpres.
  În privinţa stabilirii unei date ulterioare pentru luarea unei decizii (privind aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, n.r.), el a precizat că ““deocamdată nu poate aprecia când va veni momentul admiterii".
  Un alt subiect abordat de Friedrich a fost reprezentat de preocupările pe care le au unele state legate de libertatea de circulaţie, în condiţiile în care vicepreşedintele CE Viviane Reding, responsabilă pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie, urmează să le prezinte joi miniştrilor o comunicare în domeniu.
  “Unele ţări au o problemă şi anume că libertatea de mişcare este folosită greşit de către cei care vin dintr-o ţară în alta ca să primească beneficii sociale. Asta nu se poate, nu corespunde reglementărilor libertăţii de mişcare. Unele ţări s-au adresat Comisiei Europene din luna iunie, printre care şi Germania, şi au cerut o acţiune comună pentru căutarea unei soluţii la această problemă", a spus ministrul federal de interne.
  El a reamintit că CE va prezenta joi o comunicare, dar a ţinut să menţioneze foarte clar că “nu suntem mulţumiţi de aceasta, nu este suficientă pentru rezolvarea problemei, suntem de acord că trebuie o abordare comună".
  “Ceea ce lipseşte în raport este atât claritate din punct de vedere legal, cât şi o soluţie la faptul că statele de origine nu se folosesc de mijloacele prevăzute în cadrul legislaţiei UE pentru a îmbunătăţi situaţia propriilor cetăţeni. Avem nevoie de o înţelegere comună pentru protecţia libertăţii de mişcare şi împiedicarea abuzurilor. La nevoie, ne vom vedea nevoiţi să ne înţelegem la nivel multilateral, în afara structurilor UE, ca să alegem o abordare comună", a avertizat Hans-Peter Friedrich.

Sursa:www.evz.ro

Read more...

A doua înfrângere suferită de CSU Alba Iulia în Liga Europei Centrale la baschet feminin

  • Published in Sport

 Înfrângere în ultima partidă din acest an în Liga Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia. Echipa univesitară a pierdut joi, 5 decembrie 2013, scor 75-71 (19-20, 19-10, 16-28, 21-13), în deplasare, cu campioana Austriei, Flying Foxes Post Viena.
  Partida a fost una echilibrată pe parcursul celor 40 de minute, cu diverse schimbări de lider, însă cu un plus pe final pentru gazde, care au reuşit să învingă şi să îşi treacă în cont cea de-ad doua victorie în CEWL. Totuşi, sportivele din Alba Iulia au început bine meciul şi au terminat în avantaj primul sfert, 20-19. Austriecele au făcut însă o pătrime secundă în forţă şi au intrat cu 8 puncte în faţă pe tabelă la pauza mare. Revenirea de la vestiare a fost prielnică echipei lui Popov, care a întors scorul şi a început ultimul sfert cu un avans de 4 puncte. Rezultatul a fost unul strâns în ultima manşă, iar pe final Flying   Foxes s-a impus, profitând de propriul teren şi de faptul că au rezistat mai bine fizic.
  În urma acestei partide CSU Alba Iulia îşi încheie parcursul din acest an calendaristic din CEWL, înregistrând două victorii şi două înfrângeri, în timp ce trupa din capitala Austriei are două dispute câştigate, una piedută şi încă una de jucat împotriva slovacelor de la Piestanske Cajky.
  Marcatoare CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 19 puncte, Sasa Cadjo – 13 puncte, Alexandra Uiuiu – 11 puncte, Chadijah Whittington – 10 puncte, Larisa Toma – 7 puncte, Breanna Salley – 4 puncte, Annemarie Părău – 3 puncte, Jovana Vukoje – 3 puncteşi Tiffany Brown – un punct (CSU Alba Iulia).

Read more...

Semnificaţii istorice pentru data de 6 decembrie

1778 - S-a născut fizicianul şi chimistul Joseph Louis Gay (m. 9 mai 1850)
1806 - S-a născut tenorul şi compozitorul Gilbert Duprez (m. 23 septembrie 1896)
1835 - S-a născut Nicolae Kalinderu, medic, membru al Academiei Române; a fost unul dintre fondatorii orientării anatomo-clinice şi fiziopatologice în medicina românească internă; împreună cu Victor Babeş a iniţiat studii de mare răsunet privind histologia, microbiologia, diagnosticul şi epidemiologia leprei (m. 16 aprilie 1902)
1864 - S-a născut Nicodim Munteanu, patriarhul României 1939-1948, membru de onoare al Academiei Române (m. 27 februarie 1948)
1893 - S-a născut filosoful Dan Bădărău, membru al Academiei Române; de numele lui se leagă înfiinţarea, la Iaşi, a Societăţii de Filosofie (m. 2 iulie 1968)
1894 - S-a născut pictorul Henri Catargi (m. 19 iulie 1976)
1898 - S-a născut celebrul fotojurnalist Alfred Eisenstaedt (m. 23 august 1995)
1903 - S-a născut N.I.Herescu, latinist, poet, prozator, eseist, traducător, fondator şi director al Institutului Român de Studii Latine din Bucureşti (1937-1945), preşedinte al Societăţii Scriitorilor Români, director al Fundaţiilor Culturale Regale Carol I din 1940; din anul 1944 s-a aflat în exil, în Portugalia, apoi în Franţa, unde a fost animatorul mişcării literare din exilul românesc şi a funcţionat ca profesor universitar de latină, primind recunoaşterea unor latinişti de valoare internaţională (a coordonat vol. ''Ovidiana'' - Paris, 1958 - editat cu ocazia aniversării a 2000 de ani de la naşterea poetului latin Ovidiu (m. 19 august 1961).
1912 - A încetat din viaţă Ion Mincu, arhitect, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Arhitecţilor din România, întemeietorul şcolii româneşti de arhitectură (Casa Lahovary, Şcoala Centrală de fete) (n. 20 decembrie 1852)
1931 - S-a născut Alexandru Stark, publicist, scenarist, redactor şi realizator la TVR (m. 29 octombrie 1992).
1957 - S-a născut Tudor Dumitrescu, pianist şi compozitor, fiul compozitorului Gheorghe Dumitrescu (m. 4 martie 1977).
1972 - A încetat din viaţă Vasile Posteucă, poet, plecat în Germania în anul 1941; a organizat, la Suceava, în anul 1936, primul Congres al studenţimii bucovinene
1988 - A încetat din viaţă Ion Cosma, operator, actor, regizor, unul dintre pionierii cinematografiei româneşti (n. 1 februarie 1905)
1991 - A încetat din viaţă Vladimir Colin, prozator, traducător, autorul unei antologii de science fiction francez contemporan ("Un pic de neant") (romane: "A zecea lume", "Divertisment pentru vrăjitoare") (n. 1 mai 1921)
1995  - România a protestat împotriva pretenţiilor Ucrainei de a conferi "statutul de ape teritoriale" unei distanţe de 12 mile marine în jurul Insulei Şerpilor.
2000 - Magistraţii militari au început judecarea foştilor ofiţeri de Miliţie implicaţi în uciderea inginerului Gheorghe Ursu, decedat în 17 noiembrie 1985, din cauza loviturilor pe care le-a primit în timp ce se afla în arestul Inspectoratului General al Miliţiei (IGM). Procesul nu s-a încheiat încă
2006  - Guvernul a alocat 800.000 lei pentru răscumpărarea a patru brăţări dacice.
2009 - Are loc cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale, în urma căruia Traian Băsescu obţine 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%.
6 decembrie în lumea muzicală:

1947 - s-a nascut Miroslav Vitous - Weather Report.

1956 - s-a nascut Peter Buck - R.E.M.
1965 - Rolling Stones inregistreaza '19th Nervous Breakdown’ si ‘Mother's Little Helper’.

1966 - Beatles inregistreaza urari de Craciun pentru doua posturi pirat. Ambele transmiteau de pe niste vapoare.

1969 - Led Zeppelin au debutul in topul din State cu Whole Lotta Love.

1969 - In timpul unui concert Rolling Stones in California, un om este injunghiat mortal de catre fortele de ordine. Un alt om s-a inecat, alti doi au murit intr-un accident iar doua femei au nascut.

1978 - Sid Vicious (Sex Pistols) ii sparge un pahar in fata lui Todd Smith, fratele lui Patti Smith.

1980 - The Police concerteaza in Atlanta. In deschidere erau REM.

1986 - Europe ajung nr 1 in Anglia cu The Final Countdown. Piesa ajunge pe locul 1 in 25 de tari.
Sărbători
-în calendarul creștin-ortodox: Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei
-în calendarul romano-catolic: Sf. Nicolae
-în calendarul greco-catolic: Sf. Nicolae, Arhiepiscopul Mirei din Licia
-în calendarul lutheran: Sf. Nicolae
-în calendarul anglican: Sf. Nicolae
-Finlanda: Sărbătoare națională. Proclamarea independenței (1917)
Surse: mediafax.ro, rockfm.ro, wikipedia.org.

Read more...

Horoscop – 6 decembrie 2013

  • Published in Monden

BERBEC
 Nu va e mintea la lucru si nici rutina nu va ajuta. Sunt zile cand calatoriti prin intermediul cartilor, filmelor, cautand magia vietii. Cautati-o si afara din mediul cald al caminului, caci exista!
 TAUR
Va observa cineva pe parcursul zilei de azi, cu ochi critici. Insa treceti orice test cu brio, doar fiind voi insiva. Faptele vorbesc pentru voi, chiar si in sectorul romantic. Bine, „fapta” inseamna si a face un cadou, doua…!
 GEMENI
Umblati pe meleaguri fanteziste, uneori din teama de realitate, alteori de dorul a ceva iesit din comun. Nu trebuie sa luati decizii importante in aceasta perioada, ci doar sa va lasati purtati de val.
 RAC
Acest weekend poate fi extrem de creativ, practic. Categoric, in aceasta perioada nu trebuie sa lucrati la detaliile unor proiecte, pentru ca sunteti confuzi cu privire la ansamblu. Insa la mesterit obiecte neconventionale sunteti buni.
 LEU
Simtiti nevoia sa va puneti in ordine sentimentele. Ha! Ca si cand a reutit vreodata cineva, fara sa iasa o mare bulibaseala. Cel mai bine ar fi sa evitati deciziile majore si sa traiti momentul asa cum vi se ofera.
 FECIOARA
Cineva insista sa-i dati raspunsuri concrete la cererile sale si sa va luati angajamente. Lasati totul sa evolueze natural, n-aveti de ce sa va lasati pusi sub presiune. Viata e un pic haotica, dar si gandirea voastra e cam in ceata.
 BALANTA
Intuitia este extrem de puternica zilele acestea, profitati de ocazie sa abordati chestiuni ce nu sunt foarte clare. Intuitia va va conduce spre solutiile bune. A! Si evitati sa spuneti adevarul. Ăla pe care il vedeti voi!
 SCORPION
Neintelegeri, pe plan social, pe plan romantic. Cineva intelege gresit ceea ce comunicati prin gesturi sau chiar prin vorbe si va treziti cu priviri languroase, pe care nu le doriti. Grija si la bani, posibile pierderi!
 SAGETATOR
Zilele acestea poate fi o adevarata provocare sa va impuneti punctul de vedere. Mai bine nu incercati, caci interpretarile gresite sunt la ordinea zilei. Un weekend reusit pentru cei care sunt implicati in arte.
 CAPRICORN
Imaginatia voastra o ia razna. Nu va bazati pe nimic din ceea ce vi se arata, dar puteti sa va bucurati de visare, fara sa-i acordati credit. Orice este total iesit din comun exercita o atractie deosebita.
 VARSATOR
Ceva pe care ati contat pica si va forteaza sa va schimbati planurile. Lasati tranzactiile importante pe alta data, chiar daca insista prietenii. Urmeaza o scurta perioada de confuzie cand e bine sa nu faceti nimic important.
 PESTI
Daca lucrurile nu ies asa cum v-ati dorit, nu este cazul sa tabarati cu criticile pe parteneri. Probabil si ei sunt deceptionati. Aveti grija la cheltuieli, nu achizitionati lucruri iesite din comun ce nu folosesc la nimic.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686