CSU Alba Iulia - Kara Trutnov, scor 86-81

CSU Alba Iulia - Kara Trutnov, scor 86-81

Victorie dramatică la debutul în noul sezon al Ligii Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins pe propriul teren, după prelungiri, scor 86-81 (20-23, 17-11, 20-14, 12-21, 17-12), echipa cehă Kara Trutnov, într-o partidă care a contat pentru etapa a III-a, jucată în avans, din CEWL. Disputa a fost una extrem de echilibrată, cu echipa gazdă în avantaj în majoritatea timpului, însă cu o trupă din Cehia care a avut puterea de a rămâne aproape pe tabelă și putea chiar să câștige.

Partida a fost stânsă încă din primele minute, cele două combatante mergând cap la cap pentru mult timp în primul sfert, încheiat cu oaspetele în avantaj de trei puncte. Universitarele au reușit însă să își revină în cea de-a doua părtrime și au trecut în față pe tabelă, la pauza mare scorul arătând 37-34 pentru gazde. Cu CSU la conducere s-a mers și la revenirea de la cabine, iar câștigătoarea părea deja cunoscută, însă o revenire impresionantă a cehoaicelor în ultimul sfert a făcut ca partida să devină din nou echilibrată, oaspetele fiind foarte aproape de a câștiga, însă după 40 de minute scorul a fost egal, 69-69. În prelungiri, cele care au fost pentru prima dată în avantaj au fost sportivele din Trutnov, însă apoi apărarea lui Popov a început să funcționeze destul de bine, iar în final CSU s-a impus la o diferență de 5 puncte.

Cu această victorie CSU debutează cu dreptul în campania de apărarea a trofeului cucerit sezonul precedent în Liga Europei Centrale și urmează să întâlnească în următorul meci din Europa, marțea viitoare, trupa din Slovacia, Rucon Spisska Nova Ves.        

Cea mai eficientă jucătoarea a partidei a fost Valencia McFarland de la CSU, care a izbutit 20 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție, pentru un coeficient de eficiență de 22 de unități. Performanțe individuale impresionante au mai avut și jucătoarele universitare Jessica Kuster și L'Oreal Price, dar și Samantha Ostarello, de la Kara Trutnov, toate reușind câte un double-double.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster - 20 de puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland - 20 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, Wumi Agunbiade - 16 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, L'Oreal Price - 11 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive, Alexandra Uiuiu - 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Larisa Toma - 4 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă și Milica Deura - 4 puncte și 4 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am întâlnit o echipă bună astăzi, au 7 jucătoarea care au multe realizări în teren, șutează bine de la distanță, pătrund și sunt foarte mobile. Noi am fost din nou foarte lente în apărare, nu au mers deloc lucrurile cum îmi doream aici și mai avem mult de muncit la acest capitol. Am avut două sferturi bune, două foarte slabe, dar într-un final am avut ceva în plus față de adversare și am câștigat.

 

CSU Alba Iulia-COMUNICAT DE PRESĂ

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686