Mihnea Costachi premiant in Bulgaria

plovdivnews.net plovdivnews.net

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a debutat cu dreptul în noul an competițional, aflându-se printre premianți la Openul Internațional al Bulgariei care s-a desfășurat în perioada 31 ianuarie – 7 februarie la Plovid. Pe parcursul celor 9 runde, Mihnea a obținut 5 victorii cu Kaloyan Popvasilev, Dimiter Pelitov, Nikolay Hristov, Rosen Ilchov (toți din Bulgaria) și maestrul internațional Alexandros Grigoriadis (Grecia), a remizat cu Odyseas Kesidis (Grecia), marea maestră internațională Adriana Nikolova (Bulgaria) și marele maestru internațional Vasil Spasov (Bulgaria), pierzând o singură partidă cu maestrul FIDE Viacheslav Tilicheev (Rusia). Cu 6,5 puncte juniorul albaiulian în vârstă de 16 ani a obținut premiul special pentru cel mai bun junior sub 18 ani din turneu, dar și locul 14 din 238 de participanți în clasamentul general al seniorilor.

Turneul a fost caștigat de marele maestru Alexandr Fier (Brazilia) cu 8 puncte, urmat la o jumatate de punct de marele maestru internațional Vladislav Nevednichy (România), un component de bază al naționalei noastre de seniori, pe care publicul albaiulian va putea să îl urmărească luna viitoare la Openul Internațional de Șah al României, găzduit de Hotelul Transilvania din Alba Iulia în perioada 16-23 martie.

Următorul turneu al lui Mihnea Costachi va fi în perioada 19-21 februarie, când elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia va lua startul în Festivalul Internaţional de Şah de la Bunratty (Irlanda).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686