Elevii din clasele a XII-a au revenit la cursurile de pregătire pentru examenul de Bacalaureat

Elevii din clasele a XII-a au revenit la cursurile de pregătire  pentru examenul de Bacalaureat

Elevii din clasele a XII-a ai COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR ,,MIHAI VITEAZUL” din Alba Iulia, au revenit săptămâna aceasta în colegiu pentru a participa la activități de pregătire și consiliere în vederea susținerii examenului de Bacalaureat. În acest sens, la nivelul colegiului militar au fost luate măsuri pentru ca sănătatea și siguranța elevilor să nu aibă de suferit. În sălile de clasă vor studia grupe de câte 10 elevi, iar băncile au fost așezate astfel încât să respecte măsurile de distanțare socială. Activitățile de pregătire vor dura cel mult 3 ore, cu o pauză de cel puțin 10 minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor. Pauzele între ore vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. Pe toată durata orelor, elevii și cadrele didactice vor purta măști de protecție. De asemenea, sălile de clasă, laboratoarele, cancelaria, coridoarele, birourile și grupurile sanitare vor fi dezinfectate zilnic și aerisite.

Măsuri de distanțare s-au luat și în dormitoare, fiind asigurată o distanță între paturi de minimum 2 metri dar și la sala de mese unde se va păstra distanța fizică, atât la intrarea în sală cât și la mese.

Parcursul prin curte până la intrarea la clase se va realiza pe un traseu unidirecțional bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică iar intrările/ieșirile precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă au fost semnalizate corespunzător și vor fi dezinfectate în mod regulat.

Zilnic va fi realizat triajul elevilor, al cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice și cadrelor militare. Vor fi asigurate permanent materiale și echipamente de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și pardoseli. De asemenea, în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

 

 

 

Last modified onTuesday, 02 June 2020 14:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686