Producător și distribuitor de top de produse BIO pentru marii retaileri își automatizează afacerea cu sisteme integrate de la Senior Software

Producător și distribuitor de top de produse BIO pentru marii retaileri își automatizează afacerea cu sisteme integrate de la Senior Software

Bio Logistic, jucător de top pe piața producției și distribuției de produse BIO din România, a investit într-un pachet de sisteme software performante pentru a automatiza activitatea și a-și consolida prezența în zona de online. Folosind soluții integrate de la Senior Software, compania va obține vizibilitate și control crescut asupra afacerii, acces la analize și rapoarte detaliate, optimizarea întregului proces de lucru și o gestionare mult mai eficientă a resurselor din organizație.

Unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de produse certificate BIO din România, Bio Logistic, a intrat în parteneriat cu Senior Software pentru a automatiza și gestiona integrat afacerea. Cu un portofoliu de peste 300 de articole, compania Bio Logistic produce și distribuie produse alimentare, certificate BIO, pe toate canalele: traditional trade, online și marile lanțuri de retail (IKA): Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega, Profi, Rewe, Romania Hipermarche, Selgros etc. Prin urmare, utilizarea unor sisteme integrate și performante, care să asigure optimizarea și conectarea proceselor din companie și, totodată, să permită o dezvoltare accelerată a afacerii, a devenit o prioritate pentru Bio Logistic din Timișoara.

 

În urma unei analize asupra soluțiilor software din piață, conducerea companiei a hotărât că sistemele integrate furnizate de Senior Software sunt cele mai potrivite pentru a acoperi nevoile Bio Logistic. Astfel, managerii au ales SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea resurselor, SeniorVisualBI – soft de Business Intelligence pentru raportare și analiză și Ecommerce – platformă pentru promovare și vânzări online B2B & B2C.

 

”Am căutat soluții software care să corespundă nevoilor companiei și să reflecte un raport calitate/preț conform cu așteptările noastre și am stabilit că Senior Software răspunde cel mai bine cerințelor pe care le avem.

 

Ca urmare a colaborării cu Senior Software, vom automatiza întregul flux de producție -depozitare – comandă – facturare – livrare. Aceasta include toate conectările cu platformele partenerilor, serviciile de curierat, integrare EDI și nu numai. Vrem să procesăm mai multe documente în mod operativ, în același număr de ore și cu același personal. Și partea de raportare și analiză va fi automatizată, ceea ce va contribui enorm la eficientizarea activității noastre, iar realizarea automată a raportului P&L și defalcarea pe centre de cost ne vor ajuta să creștem performanța în companie.

 

Datorită integrării, vom prelua automat comenzile de pe toate canalele, fără intervenție umană. De asemenea, pe partea de B2C, era necesară trecerea la un magazin online modern și aerisit, dar care în același timp să conțină toate elementele pentru facilitarea lansării comenzilor de către clienți, de pe orice dispozitiv: tabletă, telefon, desktop sau dispozitiv LT”, a specificat Doru Rădușean, Acționar și General Manager - Bio Logistic.

 

Pachetul de soluții de la Senior Software va înlocui softurile neintegrate utilizate în prezent de către Bio Logistic. Lipsa de conectare dintre acestea i-a cauzat companiei o serie de dificultăți ce au dus la timpi inacceptabil de lungi pentru rezolvarea unor sarcini de lucru. În plus, sistemele făceau cu greu față multiplelor modificări legislative la care businessul trebuia să se conformeze.

 

”Soluțiile cu care lucrăm în prezent nu sunt integrate și limitările privind legăturile dintre acestea ne-au creat în ultima perioadă disconfort în activitatea desfășurată, iar experiența noastră de până acum, de a lucra cu furnizori diferiți ne-a demonstrat că neajunsurile sunt foarte mari în acest mod de lucru. Prin urmare, am hotărât să lucrăm doar cu un singur partener, care să ne ofere soluții integrate și să asigure buna funcționare a întregului sistem.

Este foarte important să folosești sisteme integrate de la același provider. Lucrându-se pe aceeași bază de date, riscurile de eroare sunt practic eliminate. Legăturile între procese se formează automat, informațiile sunt accesate și actualizate rapid și timpii de lucru sunt mai scurți, iar interacțiunea cu un singur furnizor ușurează enorm comunicarea și rezolvarea eventualelor situații care ar putea să apară”, a completat Doru Rădușean.

După implementarea sistemului SeniorERP și a funcționalităților EDI integrate în acesta, distribuitorul se așteaptă să eficientizeze schimbul de documente operative cu clienții și furnizorii și să opereze simplu facturile și încasările. Totodată, depunerea la timp a declarațiilor de natură fiscală cu ajutorul soluției ERP, conform celor mai recente prevederi legale, este un alt obiectiv urmărit de către companie. Mai departe, sistemul de Business Intelligence îi va permite echipei Bio Logistic să renunțe la realizarea raportărilor și analizelor în Excel, un mod de lucru care în prezent consumă foarte mult timp și este predispus erorilor. De asemenea, managerii companiei vor putea urmări mult mai ușor indicatorii cheie de performanță și, astfel, vor avea o imagine clară asupra afacerii, ceea ce va permite îmbunătățirea procesului decizional și a strategiilor de business.

 

În ceea ce privește alegerea partenerului de afaceri, pe lângă furnizarea de sisteme integrate și intuitive de către un singur provider de soft, pentru Bio Logistic a contat și flexibilitatea soluțiilor, împreună cu asigurarea de update-uri și suport de specialitate oricând este necesar. În 2022, Senior Software a înființat o nouă filială, la Timișoara, proximitatea furnizorului de software față de locația companiei Bio Logistic fiind un alt aspect apreciat de către distribuitorul de produse BIO.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686