Items filtered by date: Tuesday, 07 November 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Comunicat de presa Ziua Portilor Deschise la Colegiul Militar din Alba Iulia

Ziua Porților Deschise

 

 

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia organizează miercuri, 8 noiembrie, în intervalul orar 13.00 – 15.00, Ziua Porților Deschise.

Activitatea este inclusă în seria de manifestări dedicate Zilei Colegiului și vine în sprijinul  elevilor de gimnaziu interesați să urmeze cursurile unui colegiu militar. Aceștia vor afla informații utile privind procesul de admitere, oferta educațională, baza materială și didactică a instituției și activităţile zilnice ale elevilor militari.

Prezentarea la sediul colegiului se va face până la ora 12.45.

 

Read more...

România este amenințată din nou de imperialismul rusesc

Miercuri, 8 noiembrie 2023, începând cu ora 17.00, avem onoarea să vă invităm la conferința națională „78 de ani de luptă anti-comunistă în România"  la Casa de Cultură a Studenților din Bucureşti, Calea Plevnei, nr. 61, etaj II, sector 1, Bucureşti. 

 

Pe 8 Noiembrie 1945 a avut loc la București prima manifestație anticomunistă din Europa când zeci de mii de români au ieșit în Piața Palatului. Ei au înțeles atunci pericolul imperialismului rusesc și s-au adunat în jurul Regelui Mihai, a lui Iuliu Maniu, PNȚ și a partidelor democratice cu dorința de a păstra valorile democrației și cu speranța de a contracara ocupația sovietică. Studenții s-au aflat în prima linie şi au înfruntat curajos forțele întunericului coordonate de Moscova, care au intervenit cu brutalitate ucigând mai multe persoane și arestând peste 1000 de tineri.

Acum, prin conferința „78 de ani de luptă anti-comunistă în România" dorim ca împreună să ne aducem aminte, să rememoram sacrificiul lor și să înțelegem mai bine istoria, pentru a nu repeta greșelile trecutului. 

Acum România aflată în avanpostul flancului estic al NATO este amenințată de Rusia, condusă de urmașii lui Stalin și Petru cel Mare care manifestă aceiași atitudine imperialistă criminală. Deocamdată forțele „imperiului răului" se manifestă prin propagandă ostilă, prin agenții lor, prin idioții utili din politica românească și prin dronele care explodează prea aproape teritoriul românesc. 

Este important să fim împreună, să înțelegem și să comunicăm întregii societăți românești metodele rusești, pentru a identifica mai ușor cozile lor de topor din politica românească. 

Deja și-au anunțat participarea mai multe personalități, foști deținuți politici, profesori, studenți, istorici, analiști, politicieni și reprezentanți ai societății civile care sunt așteptați cu prelegeri importante despre ce a fost și despre ce putem face pentru a contracara imperialismul rusesc.

Vă invităm alături de noi la Casa de Cultură a Studenților din București să ne aducem aminte, să rememorăm sacrificiul lor, să înțelegem mai bine istoria pentru a nu repeta greșelile trecutului și pentru acțiune hotărâtă în prezervarea unui viitor lipsit de influență rusească. 

***

Confirmarea participării poate fi transmisă printr-un reply la acest e-mail sau la numărul de telefon 0730.333.951, prin SMS sau pe WhatsApp.

Manifestatie 1993
Anunt manifestatie 1993
Anunt manifestatie 1994
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686