Items filtered by date: Monday, 27 February 2023 - Like - stiri Alba Iulia

IWPG Chairwoman Hyun Sook Yoon urges for ‘Philippine National Peace Day’ and legislation of DPCW

Chairwoman Hyun Sook Yoon gave a speech at the ‘1st Philippine National Convention’ and urged for the designation of Jan 24th as ‘National Peace Day’ and strongly supported the legislation of the DPCW

IWPG Chairwoman Hyun Sook Yoon is giving a speech in front of 80 female leaders at the ‘1st Philippine National Peace Convention’ held at the Philippine International Convention Center(PICC) on Jan 25th.

International Women’s Peace Group(IWPG) Chairwoman Hyun Sook Yoon participated in the ‘1st Philippines National Peace Convention’ at the Philippines International Convention Center(PICC) and gave a speech saying, “Designating January 24th as National Peace Day will play a very important role in spreading and establishing peace in the Philippines.” 

This year’s ‘1st Philippine National Peace Convention’ was hosted by Volunteer Individuals for Peace(VIP, representative Dr. Ronald Adamat). The first part was a plenary session filled with 1,500 people including lawmakers, university presidents, teachers, youth and women leaders, religious leaders, press officials, and more.

 

The second part consisted of 5 smaller breakout sessions. The Women’s Session was a panel discussion on the theme of ‘The Important Role of Women as Partners for Sustainable Peace’, moderated by Maria Timbol, the President of Kapalong Council of Women. Hyun Sook Yoon, Chairwoman of IWPG, Myrna Yao, President of the Philippine Federation of Local Council of Women, and Cecilia Gascon, President of Bulacan State University, participated as panelists.

Chairwoman Yoon said, “Peace is not made by someone else, it must be made by the efforts of influential women leaders.” She urged women leaders to raise their voices in support of the National Peace Day and the Declaration of Peace and the Cessation of War(DPCW).

 

The host of the event explained that the purpose of designating ‘National Peace Day’ is to commemorate the end of the 40-year-war between the Philippine government and the people of Moro in Mindanao—which caused 120,000 deaths—through a ‘Civil Peace Treaty’ led by Man Hee Lee, the Chairman of Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light(HWPL) on Jan 24th, 2014, and continue on with the spirit of peace.

Read more...

Mesajul Părintelui Arhiepiscop Irineu pentru începutul Postului Sfintelor Paști

POSTUL MARE – TIMP DE PURIFICARE ŞI ILUMINARE

 

Timpul Postului Mare este un dar oferit nouă de către Biserică. Fie că trăim în lume sau într-o mănăstire, perioada de rugăciune, post şi pocăinţă este folositoare tuturor celor care doresc să intre în Sfânta şi Strălucita Sărbătoare a Paştilor. În timp ce începem călătoria postului, noi suntem făcuţi conştienţi, prin Canonul de pocăinţă al Sfântului Andrei Cretanul şi prin ciclul slujbelor religioase, că păcatul şi moartea ne-au îndepărtat de Dumnezeu şi pe unul faţă de altul. De asemenea, în timpul acestor zile de introspecţie, ni se dă vestea bună că, prin biruinţa Crucii, iertarea şi bucuria sunt daruri oferite lumii de către „Domnul slavei răstignit” (cf. I Cor. 2, 8).

Temeiul însuşi al Postului Mare este postul lui Hristos în pustie, în timpul celor 40 de zile care au urmat Botezului. Acceptând să fie ispitit şi să lupte cu diavolul în umanitatea Sa, Iisus a dat creştinilor modelul luptei lor împotriva puterilor răului şi le-a oferit drept arme postul şi rugăciunea (cf. Mc. 9, 29). În cele 40 de zile ale Postului Mare, creştinul care posteşte îmbracă deja pe Hristos, pentru a participa încă şi mai deplin la pătimirile Sale şi a ieşi împreună cu El din mormânt, biruitor asupra răului şi a morţii. Din acest motiv, Postul Mare e socotit de către Sfântul Grigorie de Nazianz ca o pregătire în vederea morţii împreună cu Hristos, e socotit ca „înainteprăznuirea luminării”.

Biserica ne cheamă să înţelegem Postul Mare ca o reîntoarcere la lupta ascetică obişnuită, o luptă care ne eliberează de moartea şi stricăciunea creaţiei căzute. Deci, noi care ne-am îmbrăcat în Hristos prin Sfântul Botez (cf. Gal. 3, 27), devenind ostaşi ai lui Hristos, trebuie să folosim cu înţelepciune aceste zile pentru a ne reîntoarce la războiul cel duhovnicesc. Numai angajaţi în această bătălie vom fi capabili să priveghem, în timp ce aşteptăm a doua şi slăvita venire a Domnului. Omul care posteşte rupe cercul infernal al dialecticii poftei şi plăcerii, al foamei şi săturării, îndreptându-şi dorinţa spre contemplarea realităţilor cereşti. Aceasta îl ajută să umble „întru înnoirea vieţii” (cf. Rom. 6, 4), trăind ca „fiu al învierii” (cf. Lc. 20, 36).

                                                                                           

                                                                                            † IRINEU

Arhiepiscop al Alba Iuliei

Read more...

Asociația Pakiv România anunță finalizarea proiectului Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud

Comunicat de presă

Asociația Pakiv România anunță finalizarea proiectului Creșterea Șanselor de Incluziune Socială a Romilor Privați de Libertate din Penitenciarul Aiud, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul “Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS)

Implementat, în parteneriat, de către Asociația Pakiv România și Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, proiectul „Creșterea șanselor de incluziune socială a romilor privați de libertate din Penitenciarul Aiud” s-a desfășurat pe o  durată de 26 de luni. Prin parteneriatul dintre Asociația Pakiv Romania – un ONG cu peste 9 ani experiență în derularea de activități de consiliere, formative și de suport pentru grupuri vulnerabile reprezentate preeminent de persoane de etnie romă – și partenerul Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, care prin specificul său găzduiește peste 500 de persoane private de libertate, între care uzual, minim 200 sunt etnici romi.

Inițiativa  a fost implementată în cadrul Penitenciarului Aiud, având finanțare de 2.266.786,59 lei din care 2.040.107,93 lei  proveniți din Granturile SEE și 226.678,66 lei contribuția Asociației Pakiv România.

Obiectivul general al proiectului  de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora, dintre care 430 de etnie romă, prin furnizarea, în cadrul mediului intracarceral, a unui set de măsuri personalizate și integrate, pe parcursul a 26 de luni, a fost îndeplinit.

. Astfel, un număr de 61 de persoane private de libertate au absolvit cursul de calificare de pavator, obținând un certificat de calificare recunoscut, de care vor putea beneficia la liberarea din penitenciar. De asemenea, au fost realizate 300 de seturi de analize și 69 de consultații medicale de specialitate pentru membrii grupului țintă, fiind de asemenea distribuite 635 de kituri de igienă personală și 10 kituri de igienă colectivă, persoanelor din grupul țintă al proiectului. Au fost implementate 4 campanii de creștere a conștientizării cu privire la discriminarea față de etnia romă și s-a dezvoltat unu ghid de combatere, în penitenciare, a discriminării de orice fel care va fi diseminat în cadrul celor 44 de penitenciare din România, cuprinzând exemple de bune practici din organizații similare din SEE și din cadrul proiectului.

Proiectul a fost corelat cu inițiativele similare dezvoltate de către parteneriate relevante în domeniul de interes: creșterea calității serviciilor integrate pentru persoanele de etnie romă și combaterea discriminării. Alături de alte proiecte care au ca scop îmbunătățirea serviciilor furnizate persoanelor private de libertate în scopul reintegrării sociale a acestora au fost vizate aceleași obiective ale ”Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020–2024” și, implicit, ale ”Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2014-2020” și ale ”Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei 2015-2020”.

În același context, Asociația Pakiv România anunță conferința de încheiere a proiectului prezentat în format hibrid, on-line și fizic în data de 28 februarie cu începere de la ora 14, la sediul asociației și online, pe platforma Zoom. Participanții la eveniment provin din structurile administrative locale și județene, specialiști în domeniul social proveniți din mediul academic, parteneri și beneficiari ai proiectului.

Date de contact:  Asociația Pakiv România, Alba Iulia, Str. Emil Racoviță, Nr. 76

                               Telefon: 0258 811170

                               Fax: 0258 811170

                               E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.eeagrants.ro

www.frds.ro

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 418.064 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului este de optimizare a șanselor de incluziune socială pentru 635 de persoane private de libertate și membrii grupului de suport social ai acestora.

Bumbu Ioan Gruia,

Președinte Asociația Pakiv România

 

 

 

Read more...

Alergarea infinită și bucuria de pe plaja din Constanța: Maratonul Nisipului 2023

În luna februarie 2023, s-au împlinit 10 ani de la primul antrenament de alergare de grup organizat de către Asociația Sportivă SanaSport la Constanța. De atunci și până în prezent, asociația a promovat sportul și stilul de viață sănătos prin organizarea de evenimente sportive de succes. Una dintre cele mai așteptate întreceri ale anului este Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa de Sud Est, care se desfășoară integral pe nisip.

Avem plăcerea să anunțăm deschiderea procesului de înscriere la ediția a 8-a a Maratonului Nisipului, intitulată #INFINITRUN, care se va desfășura sâmbătă, 29 aprilie 2023, pe plaja Neversea - plaja Reyna din Constanța.

Cu fiecare pas alergat, dorim să ducem mai departe bucuria alergării către generația următoare. Așadar, invitația noastră se adresează tuturor celor care doresc să își ia porția de adrenalină și să simtă bucuria alergării într-un mediu unic - plaja nisipoasă, cu marele albastru în fundal și soarele în față.

Evenimentul este conceput pentru toți iubitorii de alergare, indiferent de nivelul de pregătire fizică sau vârstă. Astfel, avem pregătite mai multe probe, inclusiv cursa populară de 5 km, proba regină de maraton, cursa Family Run de 1 km și curse pe distanțe scurte dedicate copiilor și adolescenților în cadrul Campionii Școlii.

“Cu mare entuziasm și optimism, suntem încântați să anunțăm a 8-a ediție a Maratonului Nisipului! Pentru noi, acest eveniment nu este doar o cursă, ci un prilej de a celebra spiritul sportiv și de a promova un stil de viață sănătos. În acest an, sub numele #INFINITRUN, dorim să ducem mai departe bucuria alergării către generația următoare și să facem din această ediție o experiență unică pentru toți participanții. Suntem foarte mândri să organizăm acest eveniment pe plaja Neversea - plaja Reyna din Constanța, unde alergătorii vor putea să simtă briza mării și să se bucure de un mediu unic pentru a alerga, cu peisaje pitorești și aer curat.. Acesta este un moment deosebit pentru Asociația Sportivă SanaSport, deoarece astăzi împlinim 10 ani de când am organizat primul antrenament de alergare de grup. De atunci și până acum, am crescut și am organizat mai multe evenimente de succes, dar Maratonul Nisipului este cel care ne-a consolidat poziția ca organizație sportivă de referință în regiune. În acest an, avem pregătite mai multe probe, inclusiv curse scurte pentru copii și adolescenți, precum și proba regină de maraton. Așadar, indiferent de nivelul de pregătire sau de vârstă, există o probă pentru fiecare participant. Invităm toți iubitorii de alergare să se alăture nouă în acest eveniment special, să se înscrie și să își ia partea de adrenalină și bucurie”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport.

Așadar, invităm toți cei pasionați de alergare să se înscrie la ediția a 8-a a Maratonului Nisipului, care reprezintă un eveniment sportiv de referință și totodată un prilej de a sărbători deschiderea sezonului estival 2023. Înscrierile sunt deschise pe site-ul nostru https://www.maratonulnisipului.ro/.

Read more...

3 școli din județul Alba au acces la educație digitală datorită Asociației Ateliere Fără Frontiere

Ediția „Dăm Click pe România” 2022, derulată cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom,  s‐a încheiat cu succes. AFF a reușit să doteze cu 4.000 de calculatoare recondiționate 258 din  instituțiile de învățământ din România, ajungând la peste 50.000 de copii din toate județele  țării.  Dintre acestea, 55 calculatoare au ajuns la 3 școli din județul Alba, iar acum peste 300 copii au  acces  la  o  educație  digitală,  potrivită  prezentului.  Echipamentele  recondiționate  au  fost  donate către:   Școala Gimnazială Livezile   Asociatia Romilor Din Alba Iulia Aven Sheavale – Veniti Baieti   Școala Gimnazială Demetriu Radu Rădești  „AFF recondiționează 13,5% din tot ceea ce colectează, cu impact pozitiv atât asupra mediului,  cât  și  asupra  educației  digitale.  În  acest  scop,  facem  un  apel  către  toate  companiile  să  se  implice în activități  de  CSR  și  să  dezvolte  proiecte  pentru a ajuta la  digitalizarea educației.  Avem nevoie în continuare de DEEE‐uri, în special de echipamente IT, pe care companiile, dar  și persoanele fizice să ni le predea gratuit, ca noi să le recondiționăm și donăm în continuare  școlilor care au nevoie.”, declară Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere.    Anul  acesta,  programul  de  dotare  al  școlilor  cu  calculatoare  recondiționate  „Dăm  Click  pe  România” se va afla la a patra ediție și se va desfășura, la fel ca în 2022, cu susținerea financiară  a Kaufland România și OMV Petrom, cei doi parteneri strategici ai Ateliere Fără Frontiere în  lupta pentru educația digitală.  Calculatoarele  donate  prin  „Dăm  Click  pe  România”  fac  parte  din  procesul  de  economie  circulară al Ateliere Fără Frontiere,  prin  care asociația  preia echipamentele IT  uzate  și alte  DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi  recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio‐profesională, cu scopul  final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară. Companiile care vor să susțină  Asociația în acest demers pot preda echipamentele IT pe care nu le mai  folosesc printr‐un  mesaj la adresa:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Ateliere Fără Frontiere are în derulare și  un serviciu personalizat de calcul al amprentei de CO2, destinat inclusiv organizării fluxurilor  de deșeuri și de raportare a acestora. Datorită acestui program, 584.064 kg de emisii de CO2  au fost evitate în 2022.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686