Magazinele, închise sâmbăta şi duminica după ora 16, în Alba

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a propus miercuri instituirea unor restricţii temporare pe o perioadă de 14 zile, începând de joi seara, în municipiul Aiud, care înregistrează o rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 5,99 la 1.000 de locuitori.

„Propunem instituirea unor restricţii temporare, în intervalul luni – vineri între orele 18,00 – 22,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 5,00 – 22,00, pe o perioadă de 14 zile, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Aiud şi localităţilor aparţinătoare Aiudul de Sus, Gâmbaş, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârboviţa, Sâncrai şi Ţifra, judeţul Alba, începând cu data de 25.03.2021 ora 18,00, până în data de 08.04.2021 ora 5,00, sens în care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii”, se arată în hotărârea adoptată miercuri seara, în şedinţă extraordinară, de CJSU Alba.

Una dintre măsuri vizează limitarea programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare, în intervalul luni – vineri între orele 6,00 şi 20,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 6,00 şi 16,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant, care pot avea program non-stop.

De asemenea, s-a propus ca în intervalul luni – vineri între orele 18,00 şi 22,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 5,00 şi 22,00 să se interzică circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu anumite excepţii precizate în hotărâre.

Nu vor mai putea avea loc evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise.

Va fi strict interzisă intrarea / ieşirea din localităţile menţionate prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere iar circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Anca Apostol

magnanews.ro

 

 

 

Last modified onThursday, 25 March 2021 11:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686