Items filtered by date: Tuesday, 18 February 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Peste 200 de elevi militari vor alerga astăzi la un cros cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului Militar

  • Published in Sport

Elevii de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor participa astăzi, 18 februarie 2020, la o competiție de cros în Șanțurile Cetății Alba Carolina cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului Militar. Activitatea sportivă, organizată de către catedra de educaţie fizică a colegiului militar, se va desfășura începând cu ora 15.00 și la ea vor lua parte peste 200 de elevi militari care vor alerga pe o distanță de 2,7 kilometri.

În fiecare an, în data de 18 februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Sportului Militar, această dată reprezentând data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar. Scopul principal al acestei organizații sportive internaționale, reflectat în motto-ul „Prietenie prin sport”, este promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca mijloc de întărire a păcii în lume.

 

 

 

Read more...

Prof.univ.dr. IOAN HAPLEA prezent la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba cu conferință și lansare de carte de etnomuzicologie și antropologie muzicală

Joi, 20 februarie 2020, ora 17:00, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc conferința cu tema „Despre cernere sau sita, ciurul și strecurătoarea”. Conferința va fi susținută de profesorul universitar doctor Ioan Haplea de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și va fi însoțită de lansarea lucrării „Studii de etnomuzicologie și antropologie muzicală”. Atât conferința cât și cartea ce va fi lansată cu acest prilej se adresează nu numai specialiștilor în domeniu ci și elevilor, studenților, cadrelor didactice, specialiștilor din instituțiile de cultură și tuturor celor interesați.

Ioan Haplea s-a născut la 7 august 1950 în localitatea Hăpria din comuna Ciugud, județul Alba. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. După absolvire s-a reîntors la Alba Iulia ca profesor de muzică și a fost primul dirijor al Ansamblului folcloric „Crăișorul Munților” din Alba Iulia, ansamblu cu care a acompaniat vocile de aur ale folclorului românesc și a susținut numeroase spectacole în țară și în străinătate. În prezent este conducător de doctorat și cadru didactic universitar la catedra de folclor muzical de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.  Concomitent cu activitatea didactică este autorul unor importante lucrări de cercetare în domeniul etnomuzicologiei și a antropologiei muzicale fiind autorul mai multor volume de profil.

Evenimentul de la Alba Iulia este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Activitatea face parte din Programul 4 ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.9 Lansări de carte și este parte a Programului managerial pentru perioada 2017-2020.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686