Items filtered by date: Tuesday, 17 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Amnistia, intoarsa la comisie cu scandal: PNL anunta ca va vota impotriva si in februarie

  Legea amnistierii a fost retrimisa marti la Comisia Juridica, dupa ce deputatii au dat emotii introducand-o din nou pe ordinea de zi, desi pana in ultima clipa anuntasera ca amana votul pentru luna februarie.
  Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a explicat ca, astfel, legea va intra in dezbatere publica pana in februarie. Zgonea s-a aratat convins ca, pana atunci, toata lumea se va fi pus de acord ca "totul a fost transparent si predictibil".
  A fost adoptata, in schimb, reintroducerea Grupei I de munca, astfel incat mii de persoane care au lucrat in conditii grele vor iesi mai devreme la pensie. Totodata, modificarile la Legea CCR au fost respinse. Acestea ar fi prevazut, in primul rand, obligatia pentru judecatorul cauzei sa sesizeze Curtea Constitutionala cu orice exceptie de neconstitutionalitate invocata de partile din dosar.
  De asemenea, se reintroduce suspendarea dosarului, in momentul in care este sesizata Curtea. Aceasta prevedere a fost scoasa din Legea Curtii Constitutionale in anul 2010. Motivul invocat atunci a fost oprirea tergiversarii cauzelor .
 Sedinta  de astazi s-a incheiat: "Craciun fericit, Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, mai multa intelepciune. Ne revedem dupa Craciun", le-a spus Zgonea deputatilor (ziare.com).

Read more...

Ponta, despre afirmatiile lui Antonescu catre conducerea PNL: Si-a mintit colegii

  Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Crin Antonescu din sedinta de vineri a conducerii PNL aparute pe surse, ca daca acestea sunt adevarate, atunci liberalul si-a mintit colegi, informeaza Mediafax.
  Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Antonescu facute vineri in sedinta conducerii liberale si aparute pe surse, Ponta a spus: "Daca sunt adevarate, domnul Antonescu si-a mintit colegii asupra realitatii".
  "Nu ar fi pentru prima data cand domnul Antonescu spune una colegilor, alta noua si alta presei", a mai spus Ponta.
  Antonescu: Nu ii permit lui Ponta sa ma faca mincinos. Eu nu am fost dovedit mincinos
  Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu ii permite lui Victor Ponta, asa cum nu i-a permis nici luiTraian Basescu, sa il faca mincinos, spunand ca, "spre deosebire de altii", el nu a fost dovedit mincinos.
  "Victor Ponta m-a facut mincinos. Nu ii permit nici domniei sale, cum nu i-am permis nici lui Traian Basescu. De cand sunt in viata politica am spus intotdeauna adevarul. Am prezentat in fata colegilor mei situatia cum am cunoscut-o si tot ce am spus acolo e adevarat", a afirmat Antonescu.
  Liderul PNL a mai spus ca, spre deosebire de altii, el "nu a fost dovedit niciodata mincinos".
  "Imi pare rau ca premierul Victor Ponta, intr-o situatie incurcata, admit, recurge la asemenea declaratii. Eu nu am mintit, acesta e adevarul. Eu, spre deosebire de altii, nu am fost dovedit niciodata mincinos si nu ii permit nici lui Victor Ponta si nici altcuiva sa spuna acest lucru", a adaugat Antonescu.
Sursa: corectnews.com

Read more...

Poliţiştii din Abrud şi Câmpeni au reţinut 5 persoane cercetate pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

  Luni 16 decembrie, poliţiştii din Abrud au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de Daniel-Cristian O., de 32 de ani şi Gheorghe-Ovidiu S.,de 22 de ani, ambii din oraşul Abrud, cunoscuți cu antecedente penale, cercetaţi într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de  ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  În fapt, în data de 13.12.2013, în jurul orelor 22.00, Daniel-Cristian O. împreună cu Gheorghe-Ovidiu S. şi Ioan-Marcel M. (19 ani), fiind sub influenţa alcoolului, au provocat un scandal într-un local public din Abrud unde au proferat cuvinte şi expresii vulgare la adresa celorlalţi consumatori, au răsturnat mese, au spart sticle şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele pe un tânăr din Alba Iulia.
  Pentru a scăpa, tânărul din Alba Iulia s-a refugiat într-un alt local din oraşul Abrud, unde ulterior a fost urmărit de doi dintre agresori, fiind lovit de către unul dintre ei, cu o sticlă în cap.

Read more...

Mirecuri, 18 decembrie: "Sub zodia tămăduirii", la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

  Miercuri, 18 decembrie 2013, ora 12 la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziţiei Sub zodia tămăduirii. Medicină şi farmacie în judeţul Alba.
  Cu această ocazie vor fi expuse piese din epoci diverse legate de practicarea medicinei pe teritoriul actualului județ Alba. Dintre acestea amintim: un craniu asupra căruia a fost realizată acum aproximativ 5000 de ani o trepanație, instrumente chirurgicale romane, piese de farmacie romană descoperite la Apulum, documente, cărţi de medicină din secolul al XVI-lea, sau reclame ale cabinetelor medicale de la sfârşitul secolului al XIX şi începutul secolului XX.
  Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, Muzeul Municipal „Ion Raica” Sebeş, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Asociaţia Prietenii Muzeului Unirii și colecționari particulari.  

Read more...

Teoria controversata avansata de un reprezentant NASA

  • Published in Monden

  Teoria Pamantului gol este una dintre cele mai controversate si misterioase idei pe care omul le-a nutrit de-a lungul timpului. Stiinta contesta cu vehementa aceasta teorie, sustinand ca planeta noastra nu are cum sa fie goala, informeaza Realitatea.net.
  De nenumarate ori stiinta si-a aratat limitele demonstrand astfel ca omul nu este nici pe departe la un nivel avansat al intelegerii lucrurilor din Univers, scrie efemeride.ro.
  Ziarul canadian Neekley World News a publicat la 14 februarie 1995 un articol care demonstreaza din nou teoria Pamantului gol.
  Un inalt responsabil de la NASA care nu vrea sa-si dea numele afirma in acest articol ca exista sub pamant fiinte care incearca sa intre in contact cu noi. Oricine ar fi – zice el – ei dispun de o tehnologie care este capabila de a trimite semnale prin scoarta terestra, prin sute de kilometri de pamant si roca.
  Oamenii de stiinta au primit primele semnale la 30 octombrie 1995, gratie satelitilor foarte sensibili. Din acea zi, emisiile au fost reinnoite la intervale regulate, declara responsabilul de la NASA.
  Semnalele radio ar fi compuse dintr-un cod matematic foarte complex, care ne-a convins ca suntem in contact cu o colonie de fiinte vii a caror inteligenta este fara indoiala superioara celei a noastre. El precizeaza ca oamenii de stiinta nu au avut prea multe probleme de a descifra mesajele, dar a refuzat de mai multe ori de a dezvalui ce contin.
  Informatorul continua explicand ca oamenii de stiinta de la NASA sunt frustrati de faptul ca ei nu au reusit sa localizeze aceasta civilizatie subterana, si ca nu sunt in masura, cu tehnologia de care dispun, de a raspunde mesajelor.
  Responsabilul de la NASA a mai spus ca oamenii de stiinta estimeaza ca aceasta ar putea fi descoperirea cea mai importanta de secole intregi.
Sursa: corectnews.com

Read more...

Cum isi va petrece Mihaela Radulescu sarbatorile!

  • Published in Monden

  Mihaela Radulescu isi va petrece in acest an sarbatorile in Romania, spre surprinderea tuturor. Aceasta a decis sa ramana alaturi de bunica si de mama si sa se bucure de magia sarbatorilor impreuna.
  “O să fiu în ţară de Sărbători. Am decis să îmi iau copilul şi să vin aici la mama, la bunica, în Bucureşti. Din păcate, nu am avut niciodată norocul să am pe cineva la ţară, aşa aveam şi noi porc şi nu mai trebuia să mă rog de toţi să îmi aducă şi mie carne. Toată lumea crede că m-am franţuzit… Ei bine, nu o să mănânc brânză cu mucegai de Crăciun, că nu e cazul. O să mănânc din bucătăria românească, şorici, cârnaţi, sarmale. Vă spun un secret, trăieşte bunica mea, care are «centura neagră» la gătit, şi mama care, de asemenea, găteşte senzaţional, aşa că eu o să stau lată pe canapea şi o să mă uit la televizor. De Sărbători nu gătesc”, a declarat Mihaela Rădulescu pentru ziarul Ring (reginele.ro).

Read more...

Campanie de iarnă în şcolile din Vinţu de Jos, Ciugud, Berghin, Miceşti, Ighiu şi Galda de Jos

  Miercuri, 18 decembrie și joi, 19 decembrie Garda romană de la Apulum, războinicii daci, o parte din Personajele istorice (regina Maria, regele Ferdinand și primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican) vor ține o lecție vie de istorie la școlile din Vințu de Jos, Ciugud, Berghin, Micești, Ighiu și Galda de Jos. 
  Astfel copiii din mediul rural vor putea vedea pe viu prezentările de armament și tehnică militară romană și dacică, dar și mici secvențe de confruntări daco-romane. Este vorba despre un program, rod al unor reușite proiecte realizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, care a fost extrem de apreciat de turiștii prezenți vara aceasta în Cetatea Alba Carolina și care a strâns mereu un public numeros. De reținut că soldații romani și daci, dar și personajele istorice sunt interpretate atât de angajații muzeului albaiulia, dar mai ales de voluntari.
   Această manifestare gândită ca un cadou de sărbători este oferită de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Asociația Culturală Apulum Reenactment, Asociația Prietenii Muzeului și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Read more...

Idee de make-up pentru Craciun!

  • Published in Monden

  Acum ca avem rochie, pantofi si clutch  si stim cum sa asortam coafura, ne-a mai ramas doar un singur lucru de pregatit pentru seara de Craciun: machiajul. Reginele.ro iti da o idee de make-up pentru Craciun!
  Sa vedem de ce avem nevoie: crema hidratanta, baza pentru machiaj (optional), fond de ten, anticearcan (daca ai nevoie), creion dermatograf, creion pentru sprancene, farduri pentru ochi (auriu, gri, albastru, roz), rimel, blush pentru pometi, ruj.
  Sa incepem machiajul!
1.    In primul rand trebuie sa aplici o crema hidratanta si sa o lasi 15 minute sa intre bine in piele. Apoi se aplica baza pentru machiaj, daca folosesti. Daca nu, poti trece direct la aplicarea fondului de ten.
2.    Dupa fondul de ten aplici anticearcan.
3.    Cu ajutorul creionului dermatograf trasezi o linie pe pleoapa superioara, mai groasa catre coltul exterior.
4.    Tot pe pleoapa superioara se aplica fardul roz si se intinde bine.
5.    Cu un aplicator de fard intinzi bine dermatograful si fardul roz.
6.    Pe partea de sus a pleoapei superioare, inspre sprancene, se aplica un fard care sa ofere luminozitate (auriu).
7.    Fardul albastru se aplica peste creionul dermatograf si putin in exteriorul pleoapei superioare si pe pleoapa inferioara.
8.    Aplicam fard de luminozitate si in coltul interior al ochiului.
9.    Aplicam rimelul, blush pe obraz si un ruj nu foarte strident.
Sursa: reginele.ro

Read more...

Viviane Reding: Suntem foarte ingrijorati de directia gresita pe frontul anticoruptie din Romania

  Comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetateni, Viviane Reding, s-a declarat foarte ingrijorata de "directia gresita" a luptei anticoruptie din Romania si a asigurat ca masurile legislative adoptate in parlamentul de la Bucuresti vor fi discutate in luna ianuarie, informeaza Realitatea.net, citand EUOBserver.
  Romania primeste un nou avertisment de la Comisia Europeana, dupa modificarea Codului Penal.
  "Suntem foarte ingrijorati de directia gresita spre care se indreapta lucrurile pe frontul anticoruptie" din Romania, a declarat comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetateni, Viviane Reding, in Parlamentul European.
  Critici similare au mai formulat deja diplomatii din Germania, Marea Britanie, Olanda sau SUA.
  Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.
  Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea articolului 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.
  Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".
  Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Camerei si a fost votat fara ca raportul comisiei sa fie publicat si fara dezbatere in plen.
  De altfel, Comisia juridica a intocmit raportul luni seara, in aceeasi sedinta controversata in care a fost adoptat si proiectul Legii amnistierii.
Conform raportului, obtinut de MEDIAFAX, printr-un amendament propus si adoptat de Comisia juridica,presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.
  Astfel, la articolul 147 Codul Penal prevede ca "prin «functionar public» se intelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145 (autoritati, institutii publice, persoane juridice de interes public - n.r.)". De asemenea, "prin «functionar» se intelege persoana mentionata in alin. 1, precum si orice salariat care exercita o insarcinare in serviciul unei alte persoane juridice decat cele prevazute in acel alineat".
Comisia juridica a introdus un nou alineat potrivit caruia: "Sunt exceptati de la dispozitiile art. 147, Presedintele Romaniei, deputatii si senatorii, precum si persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul unei profesii liberale, in baza unei legi speciale si care nu sunt finantati de la bugetul de stat, acestia raspunzand penal, civil sau administrativ in conformitate cu dispozitiile legilor speciale in baza carora isi desfasoara activitatea, precum si cu dispozitiile dreptului comun, cu respectarea dispozitiilor prezentului alineat".
  Directia Nationala Anticoruptie a aratat ca, in urma acestor modificari aduse Codului Penal, parlamentarii trimisi in judecata pentru fapte de coruptie sau asimilate acestei infractiuni ar putea sa fie achitati, iar cei aflati in detentie, prin condamnari definitive, ar putea fi pusi in libertate.
  DNA a precizat ca presedintele, senatorii si deputatii, avocatii, notarii si executorii judecatoresti nu vor mai putea fi cercetati si sanctionati pentru infractiuni de coruptie si infractiuni asimilate celor de coruptie, cum ar fi luarea de mita si abuzul in serviciu.
  "Mentionam ca pe rolul instantelor de judecata se afla in curs de judecare sau in executarea pedepselor un numar de 28 de parlamentari, in cauze instrumentate de DNA", a aratat institutia, intr-un comunicat de presa.
Consiliul Superior al Magistraturii a criticat, la randul sau, modificarile aduse Codului Penal, subliniind ca nu le-a primit spre avizare, asa cum prevede legea.
Sursa: corectnews.com

Read more...

Al doilea atelier V.I.P. de Alba s-a desfăşurat între 13-15 decembrie în Aula Mică a Universităţii din Alba Iulia

  În perioada 13-15 decembrie 2013, a avut loc în Aula Mică a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, cel de-al doilea atelier V.I.P. de ALBA, din cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” finanţat de Comisia Europeanǎ prin ANPCDEFP în cadrul programului “Tineret în acţiune”. Echipa de proiect este formatǎ din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi de studii universitare, voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat și ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
  Scopul proiectul este creşterea nivelului de orientare pe piaţa voluntariatului, dezvoltǎrii educaţiei nonformale şi a voluntariatului în comunitate şi dezvoltarea socio-profesionalǎ a tinerilor.
  Atelierul a fost împărţit în mai multe sesiuni,fiecare sesiune bazându-se pe o anumită tema,având ca scop dezvoltarea abilităţilor necesare unui individ pentru a se descurcă în societatea din care face parte. Sesiunile au fost următoarele:activităţi de cunoaştere şi apartenenţa la grup, descrierea programului Tineret în Acţiune, competenţe şi abilităţi de comunicare,dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi, lucrul în echipă, dezvoltare personală şi autocunoaştere.
  „Mi-a plăcut tare mult că am luat parte la acest atelier, a fost bine organizat, trebuie să-i felicit pe toţi cei care s-au implicat şi a fost sincer o experienţă utilă pentru mine ca persoană. Am învăţat multe lucruri noi,atât despre voluntariatul din judeţul nostru cât şi despre metode noi de dezvoltare personală. Sugerez tuturor tinerilor să se implice în activităţi de voluntariat pentru că vor avea o mare satisfacţie, chiar dacă nu este financiară, este mai mult de atât.” a spus Precupescu Andrei.
  „Atelierul a fost foarte creativ şi m-a pus la încercare ,ajutându-mă să mă cunosc mai bine şi întărindu-mi ideea de a fi voluntar”  a spus Ana Bora.
  Proiectul „Voluntari Implicat şi Pregătit” este iniţiat de Centrul Judeţean de Voluntariat Albă, împreunǎ cu partenerii: Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686