Items filtered by date: Friday, 19 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Campanie de vaccinare a elevilor

Ministerul Sănătății a luat toate măsurile în așa fel încât să nu existe sincope în derularea campaniei de vaccinare a elevilor, au precizat joi reprezentanți ai instituției.

În anul școlar 2013-2014 vor avea loc trei campanii de vaccinare în scoli, pentru elevii de clasa I, II, VIII si a IX-a.

Elevii de 7 ani vor trebui să facă vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), cei cu vârste de 6-8 ani — vaccinul polio inactivat (VPI) iar elevii de 14 ani — pe cel diftero-tetanic (dT).

Pentru sănătatea elevilor și pentru prevenirea bolilor infecțioase, medicii recomandă respectarea calendarului de vaccinare. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie

Potrivit calendarului național de vaccinare, ROR și VPI se fac începând cu luna noiembrie iar dT, în luna decembrie.

Numărul estimativ de doze pentru ROR este de 380.000, pentru dT — 340.000, iar pentru VPI — de 250.000.

 

Read more...

REFERENDUM ISTORIC: Scotia respinge proclamarea independentei, potrivit rezultatelor preliminare

Peste 60% dintre scoțieni au respins independența Scoției la referendumul pe această temă, relatează BBC și Reuters.

Secțiile de vot pentru referendumul asupra independenței Scoției s-au închis la ora 24.00, ora României.

Potrivit presei străine, aproape 80% din cei 4.285.323 de alegători s-au prezentat joi la vot și au răspuns la întrebarea: "Scoția trebuie să devină o țară independentă?" Mai mult de 600.000 de scoțieni au votat prin corespondență.

După numărarea voturilor în 26 din cele 32 de circumscripții, pentru independență au votat 1.176.952 de persoane. Împotriva independenței s-au pronunțat la referendum, conform numărătorii, 1. 397.077 de electori scoțieni.

Publicația The Guardian a titrat vineri "Scoțienii au respins independența" înainte de publicarea rezultatelor finale ale votului.

După închiderea urnelor, joi seara, centrul de studii internaționale YouGov a prezis că referendumul scoțian se va încheia cu victoria adepților menținerii Scoției în componența Regatului Unit.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686