Items filtered by date: Monday, 22 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Reactia MApN la deconspirarea lui Robert Turcescu

Ministerul Apărării Naționale nu face niciun fel de comentariu pe marginea situației apărute în urma declarației lui Robert Turcescu ca ar fi ofițer sub acoperire.

"Ministerul Apărării Naționale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile țării și consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituții ale statului sunt abilitate să se pronunțe", se precizează într-un comunicat de presă al MApN.

Robert Turcescu a publicat duminică pe site-ul său o spovedanie-mărturisire în care recunoaște că este ofițer sub acoperire, cu funcția de locotenent-colonel. El a postat și câțiva fluturasș de salariu ca agent sub acoperire, în care apare cu suma de 2.400 de lei primiți pentru serviciile sale.

"Unitatea 0215", pentru care lucra Turcescu, este serviciul de informații al armatei, celebrul "Doi și un sfert". 

Read more...

Mondialele de gimnastica ritmica de la Izmir - Alexandra Piscupescu, reprezentanta Romaniei

  • Published in Sport

Alexandra Piscupescu va reprezenta România la ediția a 33-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică ritmică de la Izmir (Turcia), care va avea loc în perioada 23-28 septembrie.

Piscupescu care are în plan calificarea în finala individuală a primelor 24 de gimnaste ale lumii și speră ca, apoi, să intre și în finala de 8, potrivit AGERPRES.

În perioada 23 — 28 septembrie, TVR 2 și TVR HD transmit finalele Campionatelor Mondiale, competiție la care participă 300 de gimnaste de talie mondială, din 55 de țări, de pe toate continentele.

Transmisiunile TVR 2, TVR HD şi TVR+, în direct de la Izmir - comentate de Monica Bucur - vor avea loc după următorul program:

  • marţi, 23 septembrie, de la ora 20.00 - Finale la cerc şi minge
  • joi, 25 septembrie, de la ora 20.00 - Finale la măciuci şi panglică
  • vineri, 26 septembrie,
    • de la ora 16.30 - Individual compus - Grupa B - Locurile 13 – 24
    • de la ora 20.00 - Individual compus - Gupa A - Locurile 1-12
  • sâmbătă, 27 septembrie,
    • de la ora 15.00 - Individual grup
    • de la ora 17.45 - Individual grup (în direct la TVR 2, TVR+  şi înregistrat la TVR HD în 28.09 de la ora 10.00)
  • duminică, 28 septembrie,
    • de la ora 15.00 - Finale pe obiecte – grup
    • de la ora 16.50 - Gala şi ceremonia de închidere

 

Read more...

Elena Udrea si-a depus candidatura la BEC

Președintele PMP, Elena Udrea, și-a depus, luni, la BEC, candidatura la alegerile prezidențiale, arătând că a strâns peste 400 de mii de semnături și că pentru ea au semnat inclusiv președintele Traian Băsescu şi fostul premier Emil Boc.

Ea a declarat că își dorește o “Românie frumoasă”, că urăște comunismul și că nu are secrete de ascuns nici în CV, nici în altă parte. Nu a ezitat să îl atace pe premierul Victor Ponta, făcând referire la lansarea sa grandioasă.

“Cu Victor Ponta România care moare încet, o Românie baronilor locali, o Românie a sărăciei – asta oferă Victor Ponta. Nu îmi propusesem să candidez în 2014. E vorba de destin”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea este al cincilea candidat la prezidențiale care își depune candidatura, primul fiind Victor Ponta, miercuri. Au urmat Klaus Iohannis, sâmbătă, Monica Macovei, duminică, și Călin Popescu Tăriceanu, luni. 

 

Read more...

Autocar cu romani rasturnat in Ungaria

Doi cetățeni români au fost răniți grav și alți 11 au suferit răni ușoare după ce autocarul în care se aflau, cu 32 de persoane la bord, a alunecat într-un șanț în localitatea Mako din Ungaria, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Accidentul s-a produs în condițiile în care în zonă ploua torențial. Autocarul circula pe ruta Roma-România și a căzut într-un șanț de pe marginea drumului, informează delmagyar.hu.

Accidentul s-a produs în apropiere de localitatea Mako, pe autostrada M43. La fața locului au ajuns imediat echipe de intervenție și elicoptere.

Pompierii au îndepărtat ferestrele mașinii pentru a evacua pasagerii din autocarul care s-a răsturnat pe o parte.

Accidentul a blocat traficul pe autostrada unde a avut loc, iar coloana de mașini se întinde pe câțiva kilometri.

Este al doilea incident grav în care sunt implicați români în ultimele zile.

Duminică dimineața, în Bulgaria, un autocar plin cu turiști români a căzut într-o prăpastie.

Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, mai precizează MAE.

Totodată, o echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

 

Read more...

Calin Popescu Tariceanu si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și-a înscris luni candidatura la președinție la Biroul Electoral Central (BEC). Tăriceanu intră astfel oficial în cursa electorală.

“Este un moment emoționant, sunt prima dată într-o asemenea postură de candidat la președinția țării. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au dat susținerea, colegilor care au făcut efortul pentru strângerea semnăturilor, din păcate unele nu vor putea fi folosite pentru că au fost strânse pe PLR care încă mai are câteva obstacole juridice. Am depus 279.000 de semnături, efortul a fost mult mai mare dar ne-am îndeplinit obiectivul.

România are nevoie de un proiect de țară, un proiect ambițios – proiectul meu este: România a șaptea putere a Europei. Vreau o țară caracterizată prin bunăstare.

În orice competiție nu mi-am subestimat contracandidații. Efortul meu va trebui să fie înzecit pentru a depăși obstacolul pus de forța structurilor celorlalte partide.

Ponta va fi cel mai puternic contracandidat”, a fost declarația lui Călin Popescu Tăriceanu după depunea candidaturii la sediul BEC.

Read more...

Ce risca Robert Turcescu dupa ce s-a deconspirat

Jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit duminică seara că a fost locotenent-ofițer sub acoperire și se va retrage din viața publică.

În intervenția de aseară de la B1TV Robert Turcescu a repetat obsesiv ca vrea să ajungă în fața unui judecător în fața căruia va răspunde la toate întrebările, în ciuda apelurilor repetate de a dă lămuriri mai consistente cu privire la gestul său:

“Mă supun judecătorilor adevărați care vor judeca cu dreaptă măsură ceea ce s-a întâmplat. (…) Voi spune tot ce știu. Voi spune tot, dar în fața unui judecător. El este singurul care poate să dea un verdict. Nici eu nu pot să îmi dau un verdict. Nu știu dacă sunt vinovat sau nu”, a spus Robert Turcescu la B1 Tv.

Potrivit Codului Penal, gestul jurnalistului îl poate costa ani buni de închisoare. Fiindcă e vorba de un militar se va sesiza sau va fi sesizat Parchetul Militar și pedepsele variază între 2 ani de închisoare până la 12 ani și interzicerea unor drepturi.

Noul Cod Penal care prevede sancțiuni dure pentru persoanele care divulgă informații secrete sau nepublice:

Art. 303/Noul Cod Penal – Divulgarea informaţiilor secrete de stat

(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 304/Noul Cod Penal – Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice

(1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

(3) Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

Duminică, în jurul prânzului, pe blogul lui Robert Turcescu a apărut o postare prin care acesta dezvăluia că a fost locotenent-colonel sub acoperire, anunțul fiind însoțit de fotografii ale unor state de plată și livretul militar, în acesta din urma menționându-se că Turcescu ar fi fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militară 02515 B. 

 

 

Read more...

Actul de casatorie al lui Napoleon vandut cu jumatate de milion de euro

Actul de căsătorie al Josephinei cu Napoleon Bonaparte a fost vândut cu 437.500 de euro (inclusiv taxele aferente) la o licitație de manuscrise din epoca lui Napoleon, care a avut loc la Rueil-Malmaison.
Acest document unic, copie personală a Josephinei, semnat la 8 martie 1796, a fost estimat între 80.000 și 100.000 de euro. El a fost achiziționat de Muzeul de Litere și Manuscrise din Paris, a declarat casa de licitație.
Articolul I din actul de căsătorie precizează că "nu va fi nici o proprietate comună între viitorii soți", relatează publicația La Libre.
Ceremonia de nuntă între Bonaparte și Josephine a avut loc la 9 martie, iar actul de căsătorie a fost înregistrat la Paris pe 18 martie 1796.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686