Items filtered by date: Saturday, 27 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Basescu, la congresul PNTCD: Problema republica sau monahie se poate transa printr-un referendum national

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis reprezentanţilor PNŢCD că problema republică sau monarhie va putea fi discutată la un moment dat şi că nu vede niciun impediment să fie organizat un referendum naţional pe această temă.

”Ştiu că în sufletul dumneavoastră este o întrebare: cum să fim împreună? Eu sunt un republican, dumneavoastră sunteţi monarhişti. Am vrut să ştiţi că ştiu acest lucru şi că, probabil în perioada după prezidenţiale, va trebuie să discutăm cinstit”, le-a transmis şeful statului reprezentanţilor PNŢCD.

”Aş spune că şi unii şi alţii susţinem acel capitalismul popular care înseamnă o şansă pentru fiecare. Problema republică sau monahie cred că va putea fi discutată la un moment dat şi, de ce nu, nu văd niciun impediment, dacă şi unii şi alţii vom avea curajul, să o şi tranşăm, să organizăm un referendum naţional pe această temă”, a declarat Băsescu.

Ideea preşedintelui a fost primită cu aplauze de participanţii la Congresul PNŢCD, iar şeful statului a ţinut să precizeze că, dacă nu ar fi venit cu această idee, este convins că apoi ar fi gândit toţi: ”Băsescu a venit, dar nu ne-a spus ce ne durea”.

Președintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la lucrările Congresului Extraordinar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat de la Poiana Brașov, la care a fost prezentă și Elena Udrea.
Șeful statului a ajuns în jurul orei 11.30 la Congresul PNTCD, fiind întâmpinat de liderul țărănist Aurelian Pavelescu și de alți reprezentanți ai PNȚCD. La scurt timp, la eveniment a ajuns și liderul PMP, Elena Udrea.

La sfârşitul lunii august, Elena Udrea şi preşedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, au semnat un protocol de constituire a alianţei politice PMP-PNŢCD, pentru susţinerea candidaturii Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

 

 

 

Read more...

Iohannis isi lanseaza candidatura la alegerile prezidentiale

Mitingul ACL pentru lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis a început, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, cu intonarea imnului naţional, participanţii la eveniment purtând pancarte cu mesaje de susţinere a candidatului Alianţei, steguri tricolore şi ale formaţiunii politice.

Mitingul ACL organizat în faţa Guvernului a început chiar la ora 11.00, aşa cum era programat, "gazdă" a evenimentului fiind cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt "energici" şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, "împreună în marea luptă".

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale să aibă loc în Piaţa Victoriei, în încercarea de a marca ideea confruntării dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Organizatorii precizau că lansarea va fi ”un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Înaintea candidatului ACL, va susţine un discurs preşedintele PDL, Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Iohannis.

 

Read more...

Bill si Hillary Clinton au devenit bunici

  • Published in Monden

Chelsea Clinton, fiica fostului președinte american Bill Clinton și a fostului secretar de stat Hillary Clinton, a anunțat sâmbătă nașterea primului său copil, Charlotte, într-un mesaj care a fost retransmis de părinții săi și președintelui Barack Obama, relatează AFP și Reuters.

"Marc și cu mine suntem plini de iubire, admirație și gratitudine pentru că celebrăm nașterea fiicei noastre, Charlotte Clinton Mezvinsky", a scris Chelsea Clinton pe Facebook. Mesajul a fost difuzat de asemenea și pe Twitter.

La sfârșitul lunii august, Chelsea Clinton a anunțat că pune capăt colaborării sale ca jurnalistă cu postul de televiziune NBC. Ea a explicat că vrea să s concentreze pe munca pentru Fundația Clinton și pe viitorul său rol de mamă.

Chelsea Clinton colabora ocazional de la sfârșitul lui 2011 cu NBC News, pe subiecte despre oameni sau organizații care acționează în beneficiul comunităților din care fac parte. În iunie, site-ul Politico a dezvăluit că ea era plătită cu 600.000 de dolari pe an, ceea ce însemna 26.724 de dolari pentru fiecare minut de apariție la TV.

Președintele Obama a afirmat marți că este dispus să pună coloana prezidențială la dispoziția lui Chelsea Clinton, unica fiică a cuplului Bill și Hillary Clinton, dacă aceasta are nevoie să-și facă loc pe străzile din New York pentru a ajunge la spital să nască.

Hillary Clinton, care a pierdut cursa pentru nominalizarea democraților la prezidențiale în fața lui Barack Obama în 2008, se va pronunța la începutul anului viitorului asupra unei eventuale candidaturi la Casa Albă în 2016. Fosta șefă a diplomației americane, în vârstă de 66 de ani, a explicat în mai multe rânduri că își dorește să aștepte nașterea primului copil al unicei sale fiice pentru a lua o decizie.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686