Items filtered by date: Wednesday, 03 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Panica pe Internet: Facebook a picat

Facebook a întâmpinat probleme de funcționare miercuri seara, atât în varianta de desktop, cât și în cea mobilă.
Cei care au încercat să acceseze rețeaua socială erau întâmpinați de un mesaj de eroare.

Deocamdată nu se cunoaște motivul pentru care nu a funcționat rețeaua de socializare.

Utilizatorii au luat cu asalt Twitter-ul, exprimându-și frustrările pe rețeaua de microblogging.

Facebook și-a revenit după aproximativ 20 de minute.

Probleme similare a mai întâmpinat Facebook și în luna iunie. Atunci, rețeaua de socializare a picat circa jumătate de oră. 

Read more...

Baschet feminin: CSU Alba Iulia in grupele Ligii Europei Centrale

  • Published in Sport

Doi adversari din Cehia și unul din Slovacia pentru CSU Alba Iulia în faza grupelor din Liga Europei Centrale (CEWL). Organizatorii competiției europene au efectuat la începutul acestei săptămâni tragerea la sorți a fazei grupelor din cadrul CEWL 2014/2015.

Echipa antrenată de Miroslav Popov a fost distribuită în grupa A, alături de echipele Rucon 2014 Spisska Nova Ves din Slovacia, respectiv reprezentantele Cehiei, CEZ Basketball Nymburk și Kara Trutnov.

Primul meci european din sezonul care stă să înceapă pentru trupa universitară va avea loc în data 11 noiembrie 2014, pe teren propriu, împotriva slovacelor de la Rucon Nova Ves. Tot în Sala de Sport a Universității va avea loc și cea de-a doua dispută din CEWL pentru CSU, împotriva formației CEZ Nymburk, pe data de 26 noiembrie 2014, în timp ce ultima partidă din manșa tur a grupei va aduce și prima desplasare, tocmai în Cehia, la Kara Trutnov, în 10 decembrie 2014. Returul competiției se va relua la mijlocul lunii ianuarie 2015.

În grupa B a Ligii Europei Centrale 2014/2015 își vor disputa primele două locuri care duc în playoff echipele ICIM Arad (România), Valosum Brno și SBS Ostrava (Cehia), Flying Foxes Viena (Austria) și Piestanske Cajky (Slovacia).

De reamintit faptul că CSU pornește în competiția europeană din postura de deținătoare a trofeului, cucerit în luna martie 2014 în urma Final Four-ului CEWL disputat în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia. Atunci CSU Alba Iulia învingea în finală pe ICIM Arad cu scorul de 69-59, reușind astfel să își treacă în palmares primul trofeu din istorie.

În altă ordine de idei, au fost stabilite primele două jocuri amicale ale echipei conduse de Miroslav Popov înaintea începerii sezonului competițional oficial. Astfel, CSU Alba Iulia urmează să întâlnească în data de 11 septembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, respectiv în data de 12 septembrie 2014, de la aceeași oră, pe CSM Târgoviște, campioana națională, care se pregătește pentru Supercupa României la baschet feminin. De menționat faptul că, în prima dintre dispute, joi, 11 septembrie, fiind și prima apariție a noilor sportive de la CSU în fața publicului din Alba Iulia, va avea loc și o scurtă prezentare a lotului de care dispune în acest sezon echipa universitară. 

Read more...

„Calatorim si daruim”

Astăzi, 3 septembrie, Bibliobusul Consiliului Județean Alba s-a aflat în rândul copiilor și tinerilor de la Dumbrava, comuna Unirea, pentru o nouă sesiune de lectură publică și animație de vacanță din cadrul campaniei „Călătorim și dăruim”.

De data aceasta, circa 100 de copii și tineri, din cadrul Centrului de servicii sociale, dar și din cadrul comunității locale de la Dumbrava, au avut ocazia de a asculta lecturi de vacanță și au primit în dar cărți și jucării din donatiile strânse până acum în cadrul campaniei inițiate de Consiliul Județean Alba.

Sesiunea de lectură s-a încheiat cu un atelier practic intitulat „Prietenul meu Bibliobusul” în cadrul căruia copiii și tinerii și-au exersat abilitățile practice confecționând semne de carte.

Read more...

"CRIPTA"- In cinematografele romanesti de pe 12 septembrie

"Cripta", cel de-al doilea lungmetraj de ficțiune semnat de Cornel Gheorghiță, va rula în cinematografele românești începând cu 12 septembrie, informează un comunicat al distribuitorilor transmis AGERPRES.

În "Cripta", Leduc (Serge Riaboukine), om de afaceri francez, pregătește renovarea unui vechi cartier din stațiunea Băile Herculane pentru realizarea unui nou proiect imobiliar. În subsolul unei clădiri descoperă o veche frescă datând probabil de pe vremea romanilor. Aceasta ar putea fi clasată în patrimoniul național, iar lucrările de renovare ar putea fi întârziate sau chiar abandonate. De unul singur încearcă să se descotorosească de ea, dându-i foc. Rămâne însă blocat în incinta imobilului. Filmul este realizat după un scenariu de Jean Samouillan.

Din distribuție mai fac parte Camelia Pintilie (Cătălina), Constantin Florescu, Gabriel Spahiu (Popescu) și Sanda Toma. Imaginea filmului este semnată de Dorian Drăgoi, scenografia îi aparține lui Mihnea Tăutu, iar montajul lui Nathalie Mougenot.

 

Read more...

''Medici fara Frontiere'': Lumea este pe cale sa piarda batalia impotriva EBOLA

Președinta organizației ''Medici fără Frontiere'', Joanne Liu, a declarat marți la ONU că lumea este pe cale să piardă bătălia împotriva celei mai grave epidemii de Ebola, izbucnită în urmă cu șase luni, și a denunțat lipsa de acțiune din partea comunității internaționale, relatează agenția Reuters.

''Pe 8 august, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că epidemia de Ebola reprezintă 'o urgență de sănătate publică cu bătaie mondială', dar aceasta n-a dat loc unui răspuns semnificativ'', a declarat dna Liu în fața Națiunilor Unite. ''De fapt, statele s-au raliat unui fel de coaliții mondiale a inacțiunii'', a adăugat ea. 
Președinta internațională a MSF a făcut apel la țările care dispun de resurse civile și militare specializate în catastrofe biologice să le trimită în Africa de Vest. 
Numai în orașul Monrovia, capitala Liberiei, este nevoie de 800 de paturi de spital, în timp ce în Sierra Leone corpuri neînsuflețite puternic infectate putrezesc în stradă, a afirmat dna Liu. 
''Timpul trece și virusul este pe cale de a câștiga. S-a dus vremea reuniunilor și a planificării. Este timpul acum de a acționa'', a declarat președinta internațională a MSF.

"Practic, la fiecare 34 de zile numărul cazurilor de Ebola se dublează. În actualul ritm de contagiune, sunt necesare şase-nouă luni şi 490 de milioane de dolari (373 de milioane de euro) pentru ca epidemia să fie controlată, aceasta riscând să afecteze 20.000 de persoane", a explicat, la RFI, reprezentantul OMS în România, dr. Victor Olsavszky.

Epidemia de Ebola a izbucnit la începutul anului și face ravagii mai ales în Africa de Vest. Până în prezent, boala a ucis peste 1.550 de persoane, iar trei mii sunt contaminate cu virusul Ebola.
Cele mai multe decese din această cauză s-au înregistrat în Liberia, 694. Alte țări puternic afectate sunt Guineea, cu 430 de morți, Sierra Leone, unde boala a făcut 422 de victime și Nigeria, unde 6 persoane au murit ca urmare a febrei hemoragice. 

Read more...

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia - numar record de vizitatori

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în primele 8 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 93.088 vizitatori au trecut pragul muzeului în perioada ianuarie-august 2014, o cifră impresionantă care depășește deja numărul total de vizitatori, respectiv 90.549, înregistrați de-a lungul întregului an 2013.
Până în acest moment cea mai aglomerată lună a fost august cu 30.158 vizitatori.
Muzeul Național al Unirii (MNU) Alba Iulia, unul din cele mai importante obiective culturale și turistice din județul Alba, a cunoscut în ultimii ani un trend ascendent al numărului de vizitatori, aceștia fiind atrași atât de valoarea exponatelor, cât și de activitățile de reenactment (reconstituire a unei scene) derulate de către MNU. Muzeul, prin semnificația sa istorică și prin colecțiile pe care le deține, este una dintre instituțiile de prim rang ale României. De exemplu, în patrimoniul muzeului se află zeci de bunuri cultural mobile, unele unicat, care sunt considerate, prin lege, de valoare excepțională pentru umanitate, fiind clasate de Ministerul Culturii ca tezaur.
Majoritatea vizitatorilor sunt din România, dar se înregistrează și o creștere a numărului de turiști străini care trec pragul muzeului.
Această creștere spectaculoasă confirmă odată în plus faptul că Cetatea Alba Carolina tinde să devină o destinație turistică din ce în ce mai căutată. De asemenea, nu trebuie omise numeroasele manifestări culturale desfășurate în interiorul Cetății organizate de administrația locală. Și poate nu întâmplător în luna cu publicul cel mai numeros, august, în Cetate a avut loc Festivalul Dilema Veche.  De asemenea, una dintre atracții a fost spectacolul oferit în fiecare vineri de Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului, două trupe de reenactment care au luat naștere în urma unor proiecte inițiate de muzeul albaiulian.
Read more...

Reuniune de criza la Londra

Premierul britanic David Cameron a convocat miercuri o reuniune interministerială de criză în contextul în care un ostatic britanic este amenințat cu moartea după presupusa decapitare a unui al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, revendicată de Statul Islamic (SI), transmite AFP.

De asemenea, reuniunea Comitetului Cobra, însărcinat cu răspunsurile la situațiile de urgență, ar urma să se concentreze pe soarta cetățeanului britanic ținut ostatic de SI și identificat drept David Cawthorne Haines.

Jihadiștii Statului Islamic au revendicat marți executarea sumară prin decapitare a lui Steven Sotloff, într-o înregistrare video care a stârnit 'repulsia' statelor occidentale.

În înregistrarea video intitulată "al doilea mesaj pentru America", se poate vedea jurnalistul, în genunchi, îmbrăcat cu o bluză portocalie. Lângă el, un bărbat mascat, îmbrăcat în negru și înarmat cu un cuțit condamnă intervenția SUA în Irak și duce cuțitul la gâtul jurnalistului de 31 de ani. 

"Revin, Obama, şi revin din cauza politicii tale externe arogante faţă de Statul Islamic", a declarat bărbatul mascat în această înregistrare video de cinci minute.

Această înregistrare este asemănătoare celei difuzate la 19 august - primul mesaj către America - în care un insurgent cu accent britanic îl decapita pe jurnalistul american James Foley, în vârstă de 40 de ani. Jihadiştii afirmau în această înregistrare că Steven Sotloff va fi viitorul executat în cazul în care Statele Unite nu încetează bombardarea unor poziţii aflate sub controlul SI în Irak.

Bărbatul, care vorbește cu un accent londonez, prezintă apoi un alt ostatic, un britanic, și amenință că îl va executa.

Vorbind despre situația ostaticului britanic, premierul a adăugat că Londra lucrează "intens pentru a asigura securitatea cetățenilor britanici și vom continua să facem tot ce putem pentru a ne proteja țara și populația de acești teroriști barbari".

Potrivit AFP, Casa Albă a anunțat miercuri că înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, difuzată marţi de gruparea islamistă Statul Islamic, este "autentică". "Serviciile de informaţii americane au analizat înregistrarea video difuzată recent, care îl prezintă pe cetăţeanul american Steven Sotloff, şi au apreciat că este autentică", a declarat Caitlin Hayden, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate naţională.

 

Read more...

ARMISTITIU in Ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord asupra încetării permanente a focului în estul separatist al Ucrainei, a anunțat miercuri președinția de la Kiev după o conversație telefonică între cei doi lideri, transmite AFP.

"Președintele ucrainean a discutat cu președintele rus o încetare totală a focului (...) Ei au căzut de acord asupra unei încetări a focului în Donbas", bazin minier în estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Donețk și Lugansk, se arată în comunicatul menționat.

Detaliile armistițiului sunt neclare, însă se știe că Porosenko a anunțat armistițiul după convorbirea telefonică matinală cu Putin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cei doi lideri "împărtășesc în mare aceleași opinii" cu privire la soluția de ieșire din criză.
Putin și Porosenko s-au întâlnit săptămâna trecută pentru discuții pe marginea crizei, însă acestea s-au încheiat fără o soluție, subliniind încă o dată divergența de opinii între cei doi lideri.
Ucraina și Occidentul acuză Rusia că trimite arme și oameni în estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatiștii pro-rusi. Aceștia se luptă cu trupele Kievului de la jumătatea lunii aprilie. Luptele au produs mii de morți și zeci de mii de persoane au fost dezrădăcinate de violențe. 

Read more...

PSnews.ro - Dosarul de spalare de bani al presedintelui BASESCU inchis nelegal

PSnews.ro prezintă dovada că dosarul de spălare de bani al lui Traian Băsescu, privind tranzacția imobiliară cu omul de afaceri Costel Cașuneanu, a fost închis nelegal de către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălarii Banilor (ONPCSB), în perioada în care aceasta instituție era condusă de Iulian Dragomir, cel care avea să devină peste cațiva ani judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Traian Băsescu a scăpat de acest dosar pe motiv că se bucură de imunitatea conferită de funcția de președinte, înainte de a ajunge însă președintele României. Iar acest lucru este cât se poate de limpede, după cum se va putea vedea în continuare. 

În 17 decembrie 2004, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălarii Banilor a dispus clasarea dosarului de spălare de bani în ceea ce-l privește pe Traian Băsescu. Decizia a fost dispusă prin semnătura șefului Oficiului de la acea vreme, Iulian Dragomir, cunoscut în rândul opiniei publice ca fiind “Nașu’-n suflet” și cel care în prezent este judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dragomir a aprobat clasarea dosarului lui Băsescu pe motiv de imunitate prezidențială. De altfel, în documentul ONPCSB se precizează următoarele:

De asemenea, precizăm că, în urma alegerilor prezidențiale desfășurate în data de 12.12.2004, Traian Băsescu a câștigat votul majoritar și în conformitate cu prevederile art. 82 (1) din Constituția României, rezultatul alegerilor pentru funcția de Președinte al României a fost validat de Curtea Constituțională.

Fața de cele prezentate, în baza art.84 alin.2 din Constituția României, Președintele României se bucură de imunitate”.

Într-adevăr actualul președinte câștigase alegerile din 12 decembrie 2004, dar nu era încă președinte al României. Iar asta o dovedesc documentele oficiale, inclusiv cele ale Președinției. Traian Băsescu a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al României, desfășurate în două tururi, la 28 noiembrie 2004 și 12 decembrie 2004. Alegerile au fost validate de Curtea Constituțională în data de 16 decembrie 2004, prin Hotărârea nr. 35.

În 20 decembrie 2004, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului este prezentată de către președintele CCR Hotărârea de validare a alegerii președintelui României. Tot atunci, Traian Băsescu depune jurământul în fața Parlamentului României:

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporul român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, independenţa, suveranitatea, unitatea naţională, integritatea teritorială a României.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

În aceeași zi de 20 decembrie 2004, președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, dă citire declarației Parlamentului cu privire la depunerea jurământului de către președinte:

Camera Deputaţilor şi Senatul, întrunite în şedinţă comună, la data de 20 decembrie 2004, în vederea depunerii jurământului de către candidatul la Preşedinţia României, a cărui alegere a fost validată de către Curtea Constituţională prin hotărârea nr.35/16 decembrie 2004, ţinând seama de actul de validare întocmit în conformitate cu prevederile art.25 alin.2 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, al cărui conținut a fost prezentat în fața Parlamentului de către domnul Ioan Vida, președintele Curţii Constituţionale, constatând că domnul Traian Băsescu a depus jurământul prevăzut la art.82 alin.2 din Constituție, iau act de începerea exercitării de către domnul Traian Băsescu a mandatului de preşedinte al României.

Semnează preşedintele Camerei Deputaţilor Adrian Năstase, preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu”.

Revenind la începerea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu. Mulți ar putea spune că Traian Basescu a devenit președinte al României la 12 decembrie 2004, data alegerilor. Sau poate la 16 decembrie 2004, data când a fost adoptată Hotărârea 35 a CCR de validare a alegerilor, publicată în Monitorul Oficial nr.1212 din 16 decembrie 2004. Nici una dintre aceste zile nu coincide cu începerea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu.

Data la care mandatul de președinte începe este ziua în care se depune jurământul în fața Parlamentului. Iată ce prevede Constituția României:

ARTICOLUL 82

(1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională.

(2) Candidatul a cărui alegere a fost validată depune în fața Camerei Deputaților și a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

ARTICOLUL 83

(1) Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

(2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Președintele nou ales.

(3) Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Lucrurile sunt deci clare. Mandatul de președinte al lui Traian Băsescu a început în data de 20 decembrie 2004, ziua în care a depus jurământul. De altfel, acest lucru este confirmat chiar de CV-ul lui Traian Băsescu de pe site-ul Administrației Prezidențiale, în care se precizează că acesta a devenit președinte al României la 20 decembrie 2004.

Rezultă în aceste condiții un lucru de necombătut: dosarul de spălare de bani a fost închis de ONPCSB-ul condus de Iulian Dragomir cu trei zile înainte ca Băsescu să devină președintele României. Cu alte cuvinte, lui Băsescu i-a fost închis dosarul pe motiv de imunitate, de care însa acesta nu se bucura. În 17 decembrie 2004, ziua în care dosarul de spălare de bani a fost clasat, președintele României era Ion Iliescu.

Deci, cum putea sa aibă imunitate o persoană care la acea dată nu era nici parlamentar și nici președinte? Nu putea, iar evenimentele prezentate mai sus demonstrează că dosarul de spălare de bani a fost închis nelegal.

În final trebuie să amintim că dosarul a fost redeschis de curând că urmare a unei plângeri făcută de Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

PSnews.ro

 

Read more...

Ban Ki-moon, "indignat" de executia prin decapitare a unui al doilea jurnalist american

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon și-a exprimat "indignarea" miercuri după aparenta execuție prin decapitare a celui de-al doilea jurnalist american, relatează France Presse.

"Suntem foarte indignaţi de informaţiile provenind din Irak cu privire la uciderile teribile ale unor civili" de către Statul Islamic (SI), "inclusiv decapitarea groaznică a unui alt jurnalist", a declarat el, aflat în vizită în Noua Zeelandă.

Jihadiștii Statului Islamic au revendicat marți execuția prin decapitare a lui Steven Sotloff, într-un material video ce i-a îngrozit pe occidentali. "Eu condamn cu fermitate toate crimele rușinoase de această natură și refuz să accept că comunități întregi pot fi amenințate de crime atroce pentru ceea ce sunt și pentru credința lor", a adăugat șeful ONU.

Situația din Irak este "abominabilă", a spus el, făcând apel la liderii comunităților religioase să militeze în favoarea "toleranței, respectului reciproc și respingerii violenței".

În înregistrarea video denumită "al doilea mesaj către America" poate fi văzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuțit care condamnă intervenția Statelor Unite ale Americii în Irak și duce cuțitul la gâtul ostaticului. Casa Albă a subliniat că trebuie să confirme autenticitatea acestei înregistrări video.

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686