Items filtered by date: Tuesday, 28 February 2023 - Like - stiri Alba Iulia

ANOSR, CNE și CTR condamnă restricționarea accesului ONG-urilor la justiție!

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Consiliul Tineretului din România (CTR) atrag atenția asupra demersurilor legislative de natură să afecteze capacitatea organizațiilor non-guvernamentale de a formula acțiuni în justiție.

 

Ne opunem ferm proiectelor de lege toxice care au ca obiect limitarea drepturilor ONG-urilor de a proteja interesul public, impunându-se constrângeri absurde organismelor social interesate în vederea apărării intereselor generale în justiție, singurul scop al modificărilor fiind descurajarea oricăror astfel de demersuri.

 

Raportat la faptul că legislația națională deja sancționează abuzul de drept procesual, indiferent dacă abuzul este săvârșit de o persoană fizică sau juridică, este absolut evident că intenția inițiatorilor este să intimideze ONG-urile de bună-credință, să le determine să evite formularea de cereri de chemare în judecată.

 

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că pretinsa motivare a inițiatorilor, conform cărora se dorește limitarea posibilității introducerilor acțiunilor de către ONG-urile care acționează ca interpuse ale unor interese economice este ridicolă, din moment ce exact acele ONG-uri nu vor fi afectate de modificarea legislației, dispunând de suficiente resurse financiare.

 

Aducem aminte că, de-a lungul timpului, organizațiile non-guvernamentale au întreprins o serie importantă de succese în fața instanțelor de judecată, chestiune posibilă doar datorită arhitecturii normative actuale, care permite organismelor social interesate să exercite o acțiune activă, în legătură cu obiectul de activitate, atunci când consideră că un anumit comportament este nelegal.

 

ANOSR, CNE și CTR solicită Președintelui României trimiterea spre reexaminare a proiectului L679/2022, în măsura în care CCR nu va constata neconstituționalitatea acestuia, și solicită Senatului României respingerea definitivă a proiectului L857/2022.

 

ANOSR, CNE și CTR sunt fidele convingerii că rolul organizațiilor non-guvernamentale de watchdog este esențial în sistemul democratic din România și condamnă orice demers menit să reducă posibilitatea ONG-urilor de a-și îndeplini acest rol.

Read more...

Scriitorii Dumitru Mălin și Radu Todoran conferențiază la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Marcată în fiecare an pe data de 3 martie, Ziua Mondială a Scriitorilor este o sărbătoare a literaturii propusă în 1986 de către PEN Club Internațional. PEN Club International (Poeți, Eseiști și Nuveliști) a fost fondat în anul 1921 și este cea mai importantă organizație literară mondială, pledând în special pentru libertatea cuvântului și promovarea prieteniei între scriitorii de pretutindeni, indiferent de opiniile lor. În România, PEN Club a luat ființă în 1923, printre membrii fondatori numărându-se mari scriitori precum Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Mircea Eliade sau Octavian Goga.

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Scriitorilor, vineri, 3 martie 2023, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc conferința cu tema „Condiția scriitorului în România”, conferință ce va fi susținută de către scriitorii albaiulieni Dumitru Mălin și Radu Todoran, ambii membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Toți cei interesați de acest subiect sunt așteptați la conferința urmată de dezbateri pe această interesantă și incitantă temă. Intrarea la eveniment este liberă.

 

Proiectul 3.34 Conferințele bibliotecii face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ și este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

 

Radu Matei Todoran este absolvent al Universităţii Tehnice „Traian Vuia” din Timişoara, specialitatea Chimie Industrială doctor în management din anul 2009. Cu o prestigioasă activitate culturală începută în 1976, în prezent este președintele Asociației culturale „Mirabila sămânță” din Alba Iulia și director-fondator al revistei culturale ZENIT22. A publicat volumele:  „Lumina din propria-mi umbra”, „Aș vrea să fiu iarăși mesteacăn” ,, „Clopote de lemn”, „Pergamentele Uitarii”, „Conspirația clepsidrei’’. A fost recompensat pentru activitatea sa culturală cu Premiul „Calatorul” pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Alba-Hunedoara; Premiul National de Proza „Damian Izvericeanu” al Centrului Cultural Oravița, al Revistei bilingve (romana-italiana) ARTE si al Asociatiei romano-austriece Mittleeuropa, Titlul de CAVALER AL ORDINULUI CULTURAL „Eminescu-1868-Oraviţa” OPERA OMNIA la ediţia 2022 a Festivalului „Eminescu la Oraviţa”. A publicat proză scurtă, poezie și articole culturale în peste 20 de publicaţii literare din ţara si străinatate, printre care amintim: Transilvania, Arca,Pro Saeculum,Discobolul, ARTE, Sintagme Literare,Caiete Silvane, Literatura de azi, Acolada, Orizont,Insemnări Iesene, Poezia, Zenit22 etc.

 

Dumitru Mălin este profesor de limba română şi limba franceză, este doctor în filologie din 2007 și unul dintre cei mai prolifici scriitori ai județului Alba. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții publice printre care director la Biblioteca Judeţeană Alba, director la Centrul de Îndrumare a Creaţiei Populare şi a Micării Artistice de Masă, inspector la Comitetul Judeţean de Cultură, inspector şcolar, director la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural-Naţional Alba, director la Palatul Copiilor Alba Iulia. A debutat publicistic, la vârsta de 14 ani, a publicat apoi poezii în aproape toate revistele de cultură din ţară: Orizont, Lucefărul, Transilvania, Familia, Tribuna, Flacăra, Tomis, România literară, Convorbiri literare, Discobolul, Gând românesc, Ramuri, siteul Poemele de lângă noi de pe Bookblog, siteul Agonia.ro, siteul Reţeaua literară şi în ziarul local „Unirea”. Editorial a debutat în anul 1982, cu placheta de versuri „Zodia mărturisirii”, apărută la Editura „Facla”, Timişoara. Astăzi opera sa numără peste treizeci de volume de proză și poezie. A primit numeroase premii și distincții dintre care cel mai recent este premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu, în anul 2020. 

Read more...

O banca sterge peste 90 mii Euro din datoria unui consumator | Comunicat de presa CSALB Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar

Consumatorii și băncile se împacă în doar 25 de zile, de două ori mai repede decât în 2020 | Peste 90.000 Euro șterși din datoria unui consumator

 

28 februarie, București. Negocierile dintre consumatori și bănci s-au rezolvat în doar 25 de zile în anul 2022, fiind cea mai bună medie de la înființarea Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Acest lucru demonstrează disponibilitatea părților de a găsi rapid o soluție, prin compromis reciproc, dar și perfecționarea mecanismelor de conciliere prin scurtarea timpului de răspuns din partea băncilor și consumatorilor.

Deși timpul maxim de soluționare a unei negocieri în cadrul CSALB este de 90 de zile și poate depăși acest termen în cazul negocierilor mai complicate (potrivit OG nr.38/2015), în ultimii patru ani asistăm la scurtarea duratei medii în care se finalizează o conciliere. Astfel, în comparație cu anii 2019 și 2020, se ajunge de peste două ori mai repede la o soluție. 90% dintre cele 658 de negocieri dintre consumatori și bănci purtate anul trecut în cadrul CSALB s-au încheiat cu acceptarea de către ambele părți a soluțiilor propuse de conciliatorii Centrului.

Cele mai rapide înțelegeri au fost finalizate în 2022 într-o singură zi (10 cazuri), dar au existat și 13 negocieri mult mai dificile, care s-au încheiat după 150 de zile. Negocierile sunt gratuite pentru consumatori, iar decizia la care se ajunge (chiar într-un timp atât de scurt) are puterea unei hotărâri în instanță.

Conciliatorii care au soluționat negocierile cel mai rapid sunt Alexandru Ambrozie (o medie de 12,4 zile), urmat de Septimiu Stoica (12,8 zile) și Mihaela Budișteanu (13,2 zile). Conciliatorii care au intermediat cele mai multe negocieri în 2022 sunt Camelia Popa (52 dosare de conciliere), Roxana Mustățea (51 dosare) și Mihaela Budișteanu (48de dosare).

Mihaela Budișteanu, conciliator CSALB și avocat: Timpul de soluționare scăzut ține de doi factori: de răspunsul rapid și consistent din partea băncilor și de o mai bună informare din partea unei categorii tot mai numeroase de consumatori. În timp ce unii consumatori știu mai bine ce vor, băncile pregătesc încă de la desemnarea conciliatorilor o primă ofertă. Acest punct de plecare scurtează mult timpul petrecut în conciliere față de anii trecuți când nu știam care este poziția băncii și așteptam zile sau chiar săptămâni până primeam un prim răspuns. Acum, negocierile încep repede, oferta preliminară are un timp de negociere și de îmbunătățire mai mare, iar șansele ca rezultatul să fie unul mai bun cresc.

În cele aproape 50 de negocieri pe care le-am intermediat anul trecut am observat diferite abordări ale consumatorilor: unii vin bine pregătiți, își cunosc contractul și cer lucruri concrete, precum diminuarea sau eliminarea unor comisioane. Alții solicită doar scăderea ratei, neștiind maniera în care se poate face acest lucru. Aici intervenim noi, analizăm contractul de credit și propunem soluții băncii pentru a reduce efortul de plată. Este important de menționat că limitele în care băncile negociază se înscriu în calcule economice foarte riguroase pe care banca le face pentru fiecare contract în parte. De aceea sunt bănci pentru care calitatea de bun-platnic poate fi un argument pozitiv în negociere, iar pentru altele calitatea de rău-platnic a unui consumator crește șansele unei împăcări, deoarece banca își dorește, tot ca urmare a unor calcule economice, diminuarea riscului de neplată.

Atrag atenția asupra unor situații în care consumatorii, din dorința de a obține cât mai mult, depășesc limitele unei negocieri în care ambele părți vor să câștige. De exemplu, a fost de curând un caz în care banca a eliminat comisioane, a acordat sumele cerute de consumator și a anulat penalitățile de întârziere în plata ratelor. Deși consumatorului i se dăduse satisfacție totală în privința pretențiilor inițiale, invocând argumente de ordin juridic și-a crescut solicitările peste limita de negociere a băncii. Ca urmare banca s-a retras din procedură, iar consumatorul a rămas fără beneficiile obținute în prima fază a negocierilor.

Peste 90 mii de euro șterși de bancă din soldul unui credit

În cadrul CSALB o bancă a acceptat să șteargă 446.000 de lei din soldul creditului unui consumator, cu condiția ca cei doi codebitori să achite suma de 800.000 de lei și să încheie, astfel, un credit contractat în 2007.

Alina Radu, conciliator CSALB și avocat: Este un caz unic nu doar prin sumele implicate, ci și prin efortul făcut de ambele părți să ajungă la un compromis.

Consumatorul a solicitat concilierea deoarece făcuse mai multe restructurări ale acestui împrumut și nu reușise să respecte termenele de rambursare. Practic, nu mai putea plăti ratele mari la care se angajase.

Scenariul pe care l-a propus consumatorul era ca banca să reducă soldul de la 1,2 milioane de lei la 960 de mii de lei, iar datoria rămasă să fie achitată în următorii zece ani. Scenariul inițial cu care venise banca în conciliere era să prelungească doar cu câteva luni termenul de plată și să nu acorde niciun discount, ținând cont că pentru acest împrumut începuseră deja procedurile de executare. De aici au început negocierile care au durat 165 de zile și în care am purtat peste 10 runde de negocieri.

Particularitatea cazului nu este doar reducerea oferită de bancă, ci și efortul și resursele angajate de consumator. Pot spune că în negociere am ajuns la mijloc: am obținut un termen scurt de plată pentru cei 800 de mii de lei, așa cum își dorea banca și o reducere consistentă a soldului, de peste 400 de mii de lei, așa cum își dorea consumatorul. Din fericire, consumatorul a reușit să obțină un alt împrumut, de la o altă bancă, și a achitat suma de 800 de mii de lei integral, așa cum solicitase banca. A fost unul dintre puținele cazuri în care ambele părți au făcut compromisuri serioase și au implicat eforturi financiare mari.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: Cazul soluționat în cadrul CSALB, în care regăsim o sumă importantă ștearsă de o bancă din soldul unui consumator, arată două lucruri: în primul rând faptul că băncile sunt deschise la negocieri cu toate categoriile de consumatori, deoarece inclusiv cei care au o situație financiară bună pot avea dificultăți în a-și achita datoriile. În al doilea rând, cazul arată o realitate economică în care avertismentul nostru privind amânarea achiziționării unui credit ipotecar într-o perioadă a dobânzilor ridicate are relevanță în funcție de tipologia de consumatori: pentru cei cu posibilități financiare limitate decizia unui împrumut ar putea fi riscantă în raport cu propria situație. Nu la fel stau lucrurile pentru cei care iau împrumuturi pentru investiții sau care au un nivel al veniturilor ridicat. 

Din moment ce unii oameni sunt eligibili pentru a obține o finanțare care să le permită achitarea a 800 de mii de lei pentru a închide un alt credit, contractarea unui nou împrumut va crea mai puține dificultăți în cazul lor, chiar dacă vorbim în prezent de dobânzi mari și de condiții macroeconomice dificile.

Pentru consumatorii cu venituri medii, însă, orice 100 de lei în plus la rată contează. Deși ROBOR a scăzut, iar inflația pare că urmează un trend descendent, contextul ne îndeamnă să fim precauți, cel puțin anul acesta. Decât să iei un credit acum, la o dobândă mare și să te gândești că această dobândă se poate reduce într-un viitor greu previzibil, ar putea fi o variantă mai avantajoasă în acest moment să economisești la bancă sumele aferente ratelor pentru achiziția pe care o dorești. În acest fel exersezi și ușurința sau dificultatea, după caz, cu care vei achita ratele în viitorul apropiat, îți formezi o disciplină de economisire și de rambursare a unui împrumut și câștigi atât un avans mai consistent pentru creditul dorit, cât și siguranță în această perioadă de incertitudini.

Nu este deloc șocantă (așa cum au catalogat-o unele publicații media) recomandarea la cumpătare, la prudență și la analiză temeinică înaintea contractării unui împrumut pentru o perioadă îndelungată! Mai ales că această recomandare vine într-un moment de imprevizibilitate financiară, iar istoria ultimilor 15 ani ne arată că tot ce s-a petrecut pe plan internațional a fost resimțit puternic și de consumatorii români: începând cu criza financiară din 2008-2009, continuând cu dificultățile generate  de aprecierea francului elvețian din 2015 și, în final, cu criza sanitară din 2020 și cu creșterile semnificative de prețuri  generate în principal de războiul de la granițele noastre, aflat în plină desfășurare.

 

În primele două luni ale acestui an au fost înregistrate 550 de cereri de negociere (355 adresate băncilor și 195 pentru IFN-uri), din care s-au format 130 dosare de conciliere (128 în raport cu băncile și 2 în raport cu IFN-urile). Alte 75 de cereri au fost soluționate direct de către părți, după sesizarea CSALB (25 cu băncile și 50 cu IFN-urile).

Educație financiară proactivă

Începând cu acest an CSALB a adoptat o strategie proactivă în relația cu consumatorii, pentru informarea acestora pe teme de educație financiară. Astfel, cei care consimt prin intermediul unor formulare completate în platformele social media să fie contactați de CSALB, primesc informații suplimentare prin telefon – sunt sunați de operatorii din call-centerul CSALB – și prin email. Numai în luna februarie au fost contactați peste 370 de consumatori cărora li s-au dat informații despre modul în care își pot rezolva problemele apărute în contractele pe care le au cu băncile și IFN-urile.

 

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 17 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Read more...

Restaurantele mai au 2 săptămâni să își modifice meniul - noul ordin ANPC

  • produse congelate.
    Ce tip de unități au această obligativitate
    Ordinul 201/2022 se adresează în mod special: braseriilor, pizzeriilor, berăriilor, barurilor,
    cafenelelor, fast-food-urilor (inclusiv cele drive-in), unităților pentru organizarea evenimentelor,
    teraselor și grădinilor, cofetării/patiserii, bufeturilor și rotiseriilor. Menționăm că acestea sunt
    principalele unități vizate, dar ANPC stipulează că nu se va limita la această listă.
  • Deții o astfel de unitate? Iată cum să adaugi elementele de mai
    sus cât mai rapid
    AplicațiaNutriNest te ajută să calculezi declarația nutrițională pentru fiecare preparat, fără a
    apela la un nutriționist. Folosind NutriNest, vei economisi până la 70% din costuri și vei
    intra în legalitate în 3-5 ore. În medie, timpul de calcul per preparat scade de la 60 de minute
    la doar 2-3 minute.
    Peste 20.000 de ingrediente prezente la furnizorii HoReCa din România
    Cu o aplicație, ai flexibilitate totală în a-ți gestiona meniul. Poți adăuga, șterge și modifica
    rețetele, iar actualizarea meniului online se face în timp real. În plus, NutriNest lucrează
    constant la îmbunătățirea bazei de date.
    „Am creat NutriNest dintr-o nevoie proprie, eu însumi fiind nevoit să schimb toate meniurile
    restaurantelor noastre. Procesul părea din start foarte anevoios. Mă refer aici atât la
    identificarea corectă a ingredientelor, cât și la introducerea lor manuală. Fiind la o primă iterație,
    eram convinși că regulile se vor mai schimba și aveam nevoie de o platformă digitală, ușor de
    folosit și care să permită modificări în timp real.” - Geanni Suru, co-fondator NutriNest.ro
    Cod QR printr-un click
    După ce faci modificările necesare conform obligativităților Ordinului 201/2022 al ANPC, poți
    exporta direct meniul actualizat printr-un singur buton. Acesta va fi la dispoziția tuturor clienților
    prin scanarea unui QR code.
Read more...

Ucraina va învinge - Declarație a membrilor Consiliului European

În urmă cu un an, Rusia lui Putin și-a început războiul brutal de agresiune împotriva Ucrainei.

Poporul ucrainean a dat dovadă de o putere incredibilă în apărarea patriei sale și a principiilor fundamentale ale dreptului internațional împotriva agresiunii rusești. Ei au dat dovadă de hotărâre în apărarea democrației și a libertății, de rezistență în fața greutăților și de demnitate atunci când s-au confruntat cu crimele Rusiei.

Poporul ucrainean a arătat lumii că viitorul Ucrainei este la latitudinea ucrainenilor. Nicio țară nu are dreptul să își invadeze vecinul sau să îi încalce suveranitatea și integritatea teritorială. Această agresiune este o crimă împotriva păcii. Ea încalcă Carta ONU, principiile ONU și valorile umanității. Nu putem și nu trebuie să rămânem pasivi în fața unor astfel de crime.

Rusia a vizat în mod sistematic civili, a distrus orașe și a atacat identitatea ucraineană. Suntem hotărâți să ne asigurăm că toți cei care sunt responsabili de crime de război și de alte crime foarte grave comise în legătură cu războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei vor fi trași la răspundere.

Rusia a transformat în arme alimente și energie, a făcut amenințări nucleare profund iresponsabile și a răspândit narațiuni false despre război. Războiul de agresiune al Rusiei și consecințele sale au afectat în mod semnificativ multe țări, în special prin impactul asupra economiei globale, a prețurilor la alimente și la mărfuri. Uniunea Europeană va continua să colaboreze cu partenerii pentru a atenua aceste efecte și pentru a oferi asistență țărilor și persoanelor care au cea mai mare nevoie de ea.

Uniunea Europeană și partenerii săi au acționat rapid și în unitate. Și vom continua să rămânem fermi și pe deplin solidari cu Ucraina și cu poporul său atâta timp cât va fi nevoie. Toți ucrainenii merită să trăiască în pace și să își aleagă liber propriul destin. Ucraina face parte din familia noastră europeană. Ucrainenii și-au exprimat dorința de a avea un viitor în cadrul Uniunii Europene, iar noi am recunoscut acest lucru acordând Ucrainei statutul de țară candidată. Alegerea poporului ucrainean este una de pace, democrație, stat de drept, respect pentru drepturile fundamentale și prosperitate.

Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere politic, economic, umanitar, financiar și militar, inclusiv prin achiziții rapide și coordonate din partea industriei europene. Vom sprijini, de asemenea, reconstrucția Ucrainei, pentru care ne vom strădui să folosim activele rusești înghețate și imobilizate în conformitate cu dreptul UE și internațional. Vom spori în continuare presiunea colectivă asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune. În acest scop, vom adopta un al zecelea pachet de sancțiuni și vom lua măsuri împotriva celor care încearcă să eludeze măsurile UE.

Susținem formula de pace a președintelui Zelenskyy. Împreună cu partenerii noștri internaționali, ne vom asigura că Ucraina prevalează, că dreptul internațional este respectat, că pacea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional sunt restabilite, că Ucraina este reconstruită și că se face dreptate.


Până în acea zi, nu ne vom odihni.

Read more...

Cea de-a 52-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului a început în 27 februarie

eri a început cea de-a 52-a sesiune ordinară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Statele Unite au revenit în acest organism în ianuarie 2022 ca membru cu drepturi depline, îndeplinind astfel un angajament făcut de președintele Biden și reflectând centralitatea drepturilor omului și a multilateralismului pentru politica externă a națiunii noastre.

Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la adoptarea Declarației universale a drepturilor omului și 30 de ani de la adoptarea Declarației de la Viena - două documente de referință care continuă să ghideze activitatea Consiliului.

Secretarul de stat Antony J. Blinken va prezenta observații video în fața Consiliului pentru Drepturile Omului reunit și va folosi această ocazie pentru a reitera faptul că drepturile omului sunt universale și că trebuie să continuăm să promovăm drepturile economice, sociale și culturale în străinătate și acasă.

Rareori a existat un moment în care respectarea angajamentului nostru față de drepturile omului să fie mai urgentă. Provocările sunt multe și includ Rusia care își continuă războiul brutal de agresiune și crimele împotriva umanității în Ucraina, represiunea detestabilă a femeilor și fetelor de către talibani, precum și genocidul și crimele împotriva umanității în curs de desfășurare în Xinjiang din partea Republicii Populare Chineze. În plus, represiunea împotriva protestatarilor pașnici din Iran, în special a femeilor și fetelor, trebuie să înceteze. Iranienii au dreptul la libertate și justiție. Cu privire la toate aceste abuzuri și nu numai, trebuie să acționăm cu o vigoare reînnoită. Acum, mai mult ca niciodată, Consiliul trebuie să continue să facă ceea ce este necesar pentru a susține Carta ONU și Declarația Universală a Drepturilor Omului. Lumea ne privește.

Ambasadorul și reprezentantul Statelor Unite la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Michèle Taylor, va conduce delegația SUA la această sesiune. Secretarul adjunct interimar pentru democrație, drepturile omului și muncă, Erin Barclay, se va alătura delegației la Geneva, în perioada 27 februarie - 1 martie, pentru întâlniri cu omologi la nivel înalt și cu parteneri umanitari internaționali.

DECLARAȚIE DE PRESĂ

NED PRICE, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL DEPARTAMENTULUI DE STAT AMERICAN

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686