Items filtered by date: Wednesday, 01 February 2023 - Like - stiri Alba Iulia

Monument al păcii înființat la Manila pentru a sprijini pacea durabilă

MANILA— Pe 24 ianuarie 2023, un monument al păcii a fost dezvelit în Plaza Asuncion din Malate, în semn de susținere pentru încetarea războiului și aderarea la pace. Este primul monument de acest fel care va fi înființat în capitala națională, precum și în centrul regional al Regiunii Capitalei Naționale.

Proiectul a fost condus de Clubul Rotary din Manila Metro (RCMM), în colaborare cu o organizație din Coreea de Sud, Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL). De la parteneriatul lor din 2021, cele două organizații au colaborat la diverse activități de pace și proiecte de voluntariat pentru o pace durabilă în Filipine.

Episcopul Justice Raoul Victorino (pensionat), decan al Facultății de Drept a Universității Creștine din Filipine și președinte al organizației pentru pace și prevenirea și rezolvarea conflictelor din cadrul Clubului Rotary din Manila Metro, a declarat: "Aceste monumente nu sunt doar niște bucăți de pietre împodobite. Monumentele servesc ca o reamintire constantă a eforturilor noastre și a angajamentului nostru de a ajunge la pacea mondială."

De asemenea, este prezent și președintele HWPL, Lee Man-hee din Coreea de Sud, care se află în vizită în Filipine pentru a 11-a oară.  El a declarat: "Așa cum am făcut turul lumii de 32 de ori și am vorbit despre încetarea războiului, deoarece trebuie să lăsăm un pământ al păcii ca moștenire pentru generația viitoare, iar această țară, Filipine, arată acest lucru. Haideți să facem tot ce putem pentru a face munca de pace."

 

Monumentul, al 11-lea monument al păcii din Filipine, servește, de asemenea, ca expresie a sprijinului pentru "Declarația de pace și încetare a războiului" (DPCW), redactată de experți internaționali în drept pentru a susține eforturile de consolidare a păcii de către cetățeni și guverne. DPCW sprijină Ordinul executiv nr. 70 al președintelui, care instituționalizează abordarea întregii națiuni în vederea obținerii unei păci incluzive și durabile.

 

O rezoluție de susținere a DPCW a fost semnată și adoptată de Consiliul Municipal din Manila și de sesiunea sa ordinară din 20 decembrie 2022. Predarea acestui document a avut loc chiar înainte de dezvelirea monumentului păcii.

 

Viceprimarul orașului Manila, John Marvin Nieto, și-a exprimat sprijinul pentru consolidarea păcii: "Primăria orașului Manila pledează pentru rezolvarea pașnică a tuturor problemelor cetățenilor noștri... Suntem una cu voi în promovarea păcii. Fără pace, nu vom atinge niciodată nivelurile de încredere, cooperare și incluziune care sunt esențiale pentru noi toți... Lăsați pacea să domnească în societatea noastră."

 

RCMM și HWPL se angajează să urmărească împreună lucrările pentru pace prin educație, proiecte de voluntariat și diverse activități pentru tineri.

HWPL POST-EVENT ARTICLE (ROMANIAN)

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686