Items filtered by date: Monday, 03 August 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Muzeul National al Unirii Alba Iulia - Exponatul lunii august

Marți, 4 august 2015, ora 11.00 la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul mini-expoziţiei „Exponatul lunii august". Cu această ocazie muzeul albaiulian propune un exponat emblemă a Primului război mondial, arma Steyr Mannlicher M.1895. Inventată în 1886  de către inginerul austriac Ferdinand Ritter von Mannlicher și îmbunătățită constant, această armă avea să ajungă una dintre cele mai utilizate mai ales de țările din spațiul balcanic. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Read more...

SAH: Campionatele Europene de juniori de la Novi Sad

  • Published in Sport

Juniorii albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileana au ratat de puțin obținerea unei medalii în prima probă, cea de șah rapid individual, din cadrul Campionatelor Europene de juniori de la Novi Sad (Serbia).

La categoria juniori sub 18 ani, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 6 din 17 participanți, învingător fiind maestrul internațional Ottomar Ladva (Estonia), urmat de maeștrii FIDE Boris Markoja (Slovenia) și Balazs Csonka (Ungaria).

George Ileana s-a clasat pe locul 7 din 22 de participanți la categoria juniori sub 14 ani, secțiunea fiind câștigată de maestrul FIDE Viachaslau Zarubitski (Belarusia), junior învins de George în prima rundă, urmat de Velimir Ivic (Serbia) și Dmytro Gayun (Ucraina).

Atât Mihnea cât și George au jucat inconstant pe durata turneului, alternând partidele bune, cu altele mai puțin reușite. Cu o rundă înainte de final amândoi ocupau locul 4 la categoria de vârstă la care au evoluat, cu câte 5 victorii și 3 înfrângeri din 8 partide. Din păcate ambii au pierdut ultima partidă, decisivă pentru obținerea unei medalii, trebuind să se mulțumească cu locuri fruntașe, dar în afara podiumului.

Urmează pentru șahiștii albaiulieni alte trei probe: șah rapid pe echipe (luni și marți dimineața), rezolvări de probleme (marți după-amiaza) și blitz (miercuri dimineață).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686