Mugur Isarescu, un nou mandat de guvernator al BNR

Sursa imagine: ziuaveche.ro Sursa imagine: ziuaveche.ro

Mugur Isarescu a fost avizat in unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finante-Banci din Parlament pentru al cincilea mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, cu o perioada de cinci ani, pozitie pe care ocupa de 24 de ani, informeaza Cotidianul.ro.

Luni a fost avizat noul Consiliu de Administratie al BNR.

Dupa ce a multumit actualului Consiliu pentru activitatea sa, Mugur Isarescu a precizat, intr-o alocutiune, in fata comisiilor reunite, ca in mandatul care tocmai se incheie a fost acoperita o perioada dificila in care BNR a trebuit sa tina inflatia sub control si sa se ocupe stabilitatea cursului de schimb.

”(...) si in directia pe care am observat-o la BCE am inceput sa acordam o atentie mai mare stabilitatii financiare: s-a infiintat o structura separata pentru aceasta si in toate programele pe care le-am avut incepand cu 2009, un capitol substantial a fost acordat problemelor financiare", a spus guvernatorul.

"La sfarsit de mandat, pot spune ca, cu o oarecare intaziere fata de alte tari in tranzitie, avem o situatie buna din punct de vedere al stabilitatii preturilor. Nu suntem in pericol de deflatie.

Isarescu a mai precizat ca, "din punct de vedere al stabilitatii financiare, criza care s-a abatut asupra Romaniei nu a insemnat niciun ban public care sa fie injectat in sistemul bancar romanesc".
Isarescu a spus referitor la obiectivele noului Consiliu de Administratie, respectiv aderarea Romaniei la zona euro in 2019 ca data reprezinta o "tinta ambitioasa, dar inca fezabila".
De asemenea, comisiile de specialitate i-au avizat luni pe Florin Georgescu pentru pozitia de prim-viceguvernator al BNR, precum si pe Bogdan Olteanu si Liviu Voinea pentru functiile de viceguvernatori, in timp ce candidatura actualului viceguvernator Cristian Popa a fost respinsa, potrivit Mediafax.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686