Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Ziua cea mare a sosit! Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada A1 Orăştie-Sibiu

Ziua cea mare a sosit! Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada A1 Orăştie-Sibiu

  Traficul infernal prin centrul Sebeşului va deveni istorie începând de astăzi, pentru că se va deschide tronsoanelor I şi II din autostrada Orăştie -Sibiu.
  Sebeşul va marca cu mare fast acest moment important pentru viaţa comunităţii, atât pentru locuitri cât şi pentru agenţii economici. Dintre autorităţiile guvernamentale care şi-au anunţat prezenţa la eveniment îi amintim pe premierul Victor Ponta şi ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova.
  Turul inaugural va începe la ora 10.00 în comuna Racoviţa din judeţul Sibiu, când Victor Ponta va inaugura o nouă hidrocentrală situată pe râul Olt, iar apoi cerenonia de inaugurare a lotului IV al A1 Sibiu-Sălişte, se va desfăşura la Sibiu. În jurul orei 14.00, Ponta şi Şova vor face prima deplasare pe tronsoanele II şi III ale Autostrăţii Orăştie -Sibiu.
  Pe lângă prezenţa oficialităţiilor, primăria Sebeş va marca momentul istoric cu o petrecere populară, ce se va derula vineri. Astfel, de la ora 17.00 se va porni într-un marş motorizat prin oraş, iar apoi va avea loc un concert susținut de mai multe trupe locale și se vor închia cu focuri de artificii. La aceasta sunt aşteptaţi toţi locuitorii municipiului.
  Autostrada A1 Sibiu- Orăştie, este compusă din 4 loturi, ce însumează aproximativ 90 de kilometri.
  Lotul 1 al autostrăzii are o lungime de 24,11 kilometri şi se întinde de la Gelmar (Hunedoara) până la Vinţişoara. Lucrările sunt executate de constructorul austriac Strabag.  Autostrada are puncte de descărcare în DN7 la Vinţişoara. Valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA.
  Lotul 2 al Autotrăzii Orăștie –Sibiu cuprinde şi zona de ocolire a oraşului Sebeş şi are o lungime totală de 19,83 km. Se întinde între Vinţişoara (Sebeş) şi Cunţa. Centura Sebeşului are o lungime de 8 kilometri, începe la Vinţişoara şi se termină în zona Hotelului Fan, la ieşire din oraş spre Sibiu. Pe lângă sensul giratoriu de la Lancrăm, la ieşire din Sebeş mai există o legătură cu DN1. Este vorba doar despre două bretele care permit descărcarea traficului în DN1 de pe sensul dinspre Orăştie şi urcarea de pe DN1 pe sensul de mers spre Sibiu. La capătul tronsonului, în zona localităţii Cunţa s-a construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât, cel mai probabil, anul viitor. Valoarea lucrărilor contractate este de de 377,78 milioane de lei, fără TVA. Antreprenor general este asocierea Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Civil Engineering.
  Lotul 3 al acestei autostrăzi, de la Cunța (AB) la Săliște (SB) urma să fie finalizat la sfârşitul anului viitor.
  Lotul 4 al autostrăzii leagă Sibiul de Săliște.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686