Bogdan Popovici: Bucurosi le-om duce toate

Sursa imagine: cotidianul.ro Sursa imagine: cotidianul.ro

Asta despre Marina si mine. Ceea ce va dorim si voua, tuturor prietenilor nostri „vii”.

Noi suntem in plin razboi si „veseli luptam pentru pace” 

Indemnandu-ne mereu sa nu ne lasam, sa luptam pentru adevarul nostru, sa citim, sa scriem, sa observam cu atentie, sa ascultam suferintele si bucuriile cu atentie (ceea ce si facem) sa avem rabdare, energia uriasa care ne viziteaza, care ne hraneste cu dulceata si ne aduce ciorapi de lana, ne reconecteaza mereu la caldura omeneasca sublima este Elisabeta Bostan. Sa ne traiesti si sa sti ca te iubim cu asupra de masura. Si suntem ascultatori, cu cartile, cu scenariile, cu frumosul…

Un loc special in zilele luminoase din aceste optsprezece luni de Calatorie spre Centrul Pamantului il ocupa in viata noastra Adrian Constantinescu. Iti multumim pentru curajul, forta si pragmatismul sustinerii tale. Sa ne traiesti intru multi ani!

Trebuie sa le multumim celor cativa incredibili ambasadori romani si straini care ne-au sustinut cumare diplomatie si curaj in tot acest an si jumatate atat pe noi cat si pe familia noastra. Sa aveti toate implinirile diplomatiei oamenilor. La multi ani!

Manuela si Ion, ne face bine sa va avem alaturi. E mult mai usoara rabdarea si „reabilitarea”… si mai placute vor fi „reinsertia” si timpurile care vin. Ne pregatim cu sarguinta!

Imbarbatandu-ne continuu, vorbind public despre noi, scriind despre noi, vizitandu-ne si ajutandu-ne sa descoperim adevarul sunt inepuizabili Zexe si Sorin. Cum reusesc oamenii astia sa-si creasca minunea de copii ai lor, sa fie alaturi de prietenii lor, sa fie prezenti public, cu toate meandrele drumului social intens, sa administreze casa, cariera, familia mare, sa ne dea si noua din caldura prieteniei lor e adanca invatatura pentru Marina si mine. La multi ani, sanatosi si fericiti!

Radule, Radule mandre surprize ne-ai facut si vorba cantecului oricand „ti-am da haina de pe noi”. Sa ti se-nplineasca toate gandurile bune in tot ce ti-ai propus. La fel de Etice si tot mai Estetice sa-ti fie biruintele culturale pentru oameni!

Vesel, pozitiv si mai pragmatic decat oricand, Dinu ne-a incarcat cu energie buna, ne-a ajutat sa „survolam” toate noutatile lumii. Mai mult inca, a reusit sa ne faca sa credem in multe proiecte viitoare si-n succes. Sa primesti inmiit si sa ne bucuram impreuna!

Cum sa banuim noi ca vom vedea atatea bijuterii si opere de arta la propriu in aceasta stranie Calatorie? Iti multumim Irina Wagner pentru „scrieri”, vizita, superbul catalog despre arta nelinistita atat de linistitoare. Noi si multi altii ne bucuram de culorile pe care le-ai sadit intr-una in jurul nostru.

Spiridus inteleptit de vieti surprinzatoare, Simona ne-a fost Marinei si mie vesela prelungire. Sa ai caldura sufletesca la fel inca o suta de ani, ca meriti multe aventuri minunate. Bine sti sa descurci oamenii!

Multi altii au ganduri bune pentru noi, iar noi ne gandim cu drag, comunicam cu Anca, Dan, Mircea, Costica, Lucian, Emilia, Mariana, Robert si ceilalti.

Mirati pentru coerenta neobisnuita la romani si respectuosi fata de efortul continuu, bucurosi ca exista sansa pentru adevar si curaj am urmarit impreuna cu voi toti materialele jurnalistice lamurind situatia noastra. Sunt si jurnalisti lucizi in Romania: Cornel Nistorescu, Adina Anghelescu, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Dan Constantin. Va multumim pentru rabdare.

Ne-a emotionat profund Premiul pentru cele mai bune interviuri ale anului 2013 acordat lui Mihai Gadea pentru interviurile cu Marina la Targsor si cu mine la Rahova de catre cei mai buni profesionisti de televiziune din Romania. Dan Pita, Irina Hossu-Longin, Manuela Cernat si ceilalti membrii ai juriului, care au validat forta si talentul lui Mihai Gadea, sunt autoritati profesionale, culturale si morale in fata carora ne bucuram ca ne-am destainuit. Ne bucuram din toata inima.

Familiei noastre nu-i putem multumi indeajuns pentru dragoste si rezistenta. Putem doar sa o iubim tot mai intens si sa o asiguram ca sufletele noastre si mintile noastre sunt la fel de libere ca intotdeauna! Daca a explodat minciuna cu comunismul si Ceausescu o sa explodeze si minciuna cu Basescu si cele cateva unelte dezaxate ale lui. Rabdare avem!!

Dragi „ai nostri si prieteni”,

Sa stiti ca nu va facem de rusine! Incercam amandoi, si Marina si eu, in doua azile de saraci supraaglomerate inutil, denumite puscarii-penitenciare-inchisori-locuri de detentie, sa-i ajutam pe cei mai amarati ca noi, sa tinem cursuri, sa facem reviste, sa scriem carti si lucrari stiintifice, sa insufletim dezbateri si cenacluri, sa aducem culoare locului si sa comunicam unul cu altul cat mai intens, descoperind intensitatea unica a iubirii pe care o primim si careia ii raspundem la fel de intens.

Cred ca respectul castigat din partea ofiterilor, educatorilor, gardienilor – neasteptat de greu truditori – si a miilor de nefericite si nefericiti mutilati sufleteste inutil in aceste „azile” ne intareste si ne valideaza efortul. Carpe diem.

Am castigat si „recompense” si avem si atatea „credite” pe calculator incat ne-am fi calificat si pentru zile libere acasa, dupa …LEGE. Dar fiind „exemple de pedeapsa” de care avea nevoie Romania si napraznic „de periculosi” – asa cum voi ne stiti – datorita excesului „de scoala” si „educatie” – nici n-am cerut zilele libere. Cei care ne-au trimis in inchisoare fara probe au grija sa nu iesim prea repede.

Cu cat ne tin mai mult „ascunsi” spera sa se uite „cum” si „de ce” ne-au trimis aici.

Pare insa ca 2014 vrea sa aduca frumoase surprize tuturor.

Fiecaruia dupa cum merita! Un an bun tuturor celor buni! La multi ani! 

P.S. – Pentru Anais si Araxi, Simina, Sabin si ceilalti copii minunati din viata noastra promitem sa pornim din nou la vanatoare de comori si … ciocolata.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686