Avram Iancu a inceput traversarea Canalului Manecii

Avram Iancu a inceput traversarea Canalului Manecii

Petroșeneanul Avram Iancu, de 38 de ani, a început joi dimineața traversarea înot a Canalului Mânecii, între coasta britanică și cea franceză, antrenorul său estimând că sportivul amator ar putea finaliza cursa în lungime de 40 de kilometri în circa 15 ore.

Înotătorul a început traversarea din zona Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, și este asistat din barca ''Louise Jane'' de antrenorul său, Ioan Cordea, de pilotul Andy King și de o echipă a publicației românești ''Anunțul de UK'', care transmite evenimentul sub formă ''live text''.

Potrivit publicației menționate, valurile sunt "puțin cam mari", motiv pentru care antrenorul și pilotul navei au apreciat că traversarea Canalului Mânecii ar putea dura circa 15 ore.

Romanul porneste din Dover (Anglia) si trebuie sa ajunga la Calais (Franta).

"Fac apel la românii din Marea Britanie, în special la cei care locuiesc în Kent, în orașele Dover, Folkestone, Ashford și Canterbury, să vină să mă susțină. Am încredere că voi reuși să trec canalul, cunoscut ca Iadul de gheață din cauza temperaturii scăzute a apei, însă am nevoie de sprijinul comunității românești din Marea Britanie", a declarat "revoluționarul" din Valea Jiului pentru publicația ''Anunțul de UK''.

Traversarea se va face doar în slip și cu o cască pe cap, nefiind permisă folosirea costumului de neopren. Înotătorul ar trebui să ajungă pe coasta franceză a Canalului Mânecii în zona Cap Gris-Nez, aflată la cea mai mică distanță față de malul englez.

De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroșani, Avram Iancu își dorește să fie primul român care străbate, cu succes, Canalul Mânecii. Sportivul a luat legătura cu Channel Swimming Association, singura organizație abilitată să organizeze, să aprobe și să ateste aceste încercări ale înotătorilor.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din șase înotători, pregătiți după toate regulile vieții sportive, doar unul reușește să câștige această confruntare cu natura.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686