Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Decorarea Drapelului de Luptă al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

 

Celebrăm 173 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând ,,Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, act care a stat la baza înființării Jandarmeriei Române. O instituție care de-a lungul timpului a devenit prestigioasă prin nobilul scop de asigurare a ordinii și siguranței publice și este astăzi o structură militară de bază a Ministerului Afacerilor Interne.

Este o aniversare aparte pentru că, prin decret prezidențial, drapelul de luptă al unității a fost decorat cu Ordinul Național Virtutea Militară cu însemne de pace pentru militari, în grad de Cavaler, în prezența Ministrului Afacerilor Interne domnul Lucian Nicolae Bode, iar Jandarmeria Alba a fost reprezentată la această ceremonie de domnul inspector șef, locotenent colonel Tudor Gheorghe Pașca.

Această înaltă distincție onorează toate generațiile de jandarmi care au slujit sub drapel și ne obligă pe noi, cei care o primim, să fim mai performanți, mai dedicați, mai implicați slujirii cetățenilor și va rămâne un punct de reper în istoria instituției noastre.

În acest moment festiv le mulţumim tuturor jandarmilor pentru munca depusă şi dedicarea de care au dat dovadă şi le urăm un călduros “La Mulţi Ani!”

 

Buletin Informativ

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN ALBA

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686