# ExchangeMatters

În perioada 22-26 martie 2021, se desfășoară sub egida “Global Ties U.S. National Meeting” evenimentul internațional " ExchangeMatters"cu sprijinul  Departamentului de Stat al Statelor Unite, la care participă și albaiulianul Gruia Ioan Bumbu în calitate de Președinte al Romanian IVLP Alumni Association.

În data de 23 martie 2021, John Kerry, trimisul prezidențial special al SUA pentru climă, a participat  ca vorbitor principal la reuniunea națională online  Global Ties SUA 2021, alăturându-se absolvenților programului internațional al Departamentului de Stat al SUA, Saad Abid din Maroc și Raisa Banfield din Panama, în sesiunea plenară: „Lupta globală împotriva schimbărilor climatice și degradarea mediului: o sărbătoare a absolvenților IVLP. ”

John Kerry este primul trimis special al președinției SUA pentru climă și primul director dedicat în întregime schimbărilor climatice care face parte din Consiliul Național de Securitate. El este, de asemenea, un fost secretar de stat al SUA, ale cărui numeroase realizări au inclus negocierea Acordului climatic de la Paris și acordul nuclear cu Iranul și îndrumarea strategiei Departamentului de Stat al SUA privind neproliferarea nucleară și amenințarea schimbărilor climatice.

Secretar Kerry, om de stat de carieră, a ocupat funcția de senator american, reprezentând Massachusetts, și a fost președinte al Comitetului pentru relații externe al Senatului.

După cum a spus secretarul Kerry în remarcile sale din 21 februarie adresate  Consiliului de Securitate al ONU : „Când vorbim despre criza climatică, vorbim despre securitatea noastră - fiecare națiune, fiecare cetățean - securitatea economică, securitatea alimentară, securitatea energetică și da, chiar siguranță fizică. Este timpul să începem să tratăm criza climatică ca pe o amenințare urgentă la adresa securității. Aceasta este literalmente provocarea tuturor generațiilor noastre. ”

Global Ties SUA (fostul Consiliul Național pentru Vizitatori Internaționali) coordonează o rețea cu peste 100 de organizații și parteneri din 45 de state ale SUA și 15 țări implicate în programele de schimburi internaționale.

Aproape 1.700 de miniștri din întreaga lume au participat de-a lungul timpului la programele de schimb și, de asemenea,  există aproximativ un milion de absolvenți ai programelor sponsorizate de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, prin acest Program se dorește crearea unei lumi pașnice și prospere, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestor programe.

 

 

Last modified onWednesday, 24 March 2021 12:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686