Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Cum a slabit Bianca Rus 25 de kilograme!

Cum a slabit Bianca Rus 25 de kilograme!

  Bianca Rus a reusit sa slabeasca 25 de kilograme intr-un timp foarte scurt, tinand o dieta foarte periculoasa. Cantareata, desi initial nu a vrut sa dezvaluie modalitatea prin care a slabit, a recunoscut intr-un final ca se infometeaza si ca nu se va opri pana cand nu va avea o silueta de invidiat.
  Insa, din punct de vedere medical, slabirea prin infometarea nu este deloc o solutie buna, asa cum explica doctorul Andrei Laslau.
  “Din punct de vedere medical si stiintific, o “dieta” de infometare inseamna post negru prelungit si exista anumite studii facute pe pacientii cu obezitate morbida care au demonstrat ca poate fi o “dieta” eficienta in anumite conditii: pacient spitalizat, supraveghere medicala, administrare de vitamine si minerale perfuzabil, urmarire a unor constante biologice.
  Dat fiind ca un om care are extrem de multe kilograme poate supravietui o perioada numai cu tesutul adipos pe care-l are, aceasta “dieta” nu ameninta initial viata. Insa renuntarea totala la mancare presupune renuntarea la tot ceea ce inseamna proteine si deci, lucrul ce va duce la o pierdere a masei musculare si a unor tesuturi conective de tip colagen (accelereaza fenomenele tip piele cazuta, tip vergeturi).
  In acelasi timp reducerea sub 30 de grame a grasimilor in fiecare zi poate produce depresii si poate afecta functionarea normala a sistemului endocrin prin reducerea secretiei de hormoni. In acelasi timp, un nivel scazut de grasime afecteaza functionarea corecta a serotoninei (hormonul fericirii) in creier, putand determina depresia.
  Totodata, privarea pe termen indelungat de mancare poate altera relatia noastra psihica legata de alimentatie, lucru ce ar putea duce la tulburari ulterioare de tip psihologico – psihiatric (anorexie, bulimie).
  Daca postul negru este tinut o perioada scurta din motive spirituale, el poate fi un ajutor pentru generarea unui comportament de disciplinare si de constientizare a actului alimentar, aratandu-i omului ca poate trai o perioada scurta si fara mancare si, in acelasi timp, facandu-l sa si constientizeze mai usor senzatia de foamea (adesea confundam pofta si setea cu foamea).In aceste conditii, poate fi de un real ajutor pentru o persoana supraponderala.
  Multiple studii au aratat ca este de preferat postul intermitent (in cadrul a 24 de ore, 8 ore ne alimentam, 16 ore nu), lucru ce imbunatateste complianta dietetica pentru foarte multi oameni si se insoteste de un control destul de bun al glicemiei.
  In concluzie, daca o perioada scurta de post negru sau mai bine post intermitent poate fi buna/utila, a tine post negru perioade indelungate fara supraveghere medicala, te poate expune unor complicatii (hipoglicemie, pierderea masei musculare, pierdere colagen si altele). Dupa o perioada de infometare, exista risul de efect “yo-yo”, adica sa recuperezi toate kilogramele pe care le-ai pierdut si inca in plus (existand posibilitatea unui apetit exagerat)” a declarat doctorul Andrei Laslau pentru WOWbiz (reginele.ro)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686