COMUNICAT DE PRESĂ Premierul Marcel Ciolacu: Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

COMUNICAT DE PRESĂ  Premierul Marcel Ciolacu: Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Premierul Marcel Ciolacu: Apreciez sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Cooperarea bilaterală și asupra temelor comune europene și regionale a fost principala temă a întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil.

Prim-ministrul Ciolacu a apreciat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Aspectele legate de securitatea regională au constituit, de asemenea, o temă a discuțiilor. În acest context, președintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanțial acordat de țara noastră Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește tranzitul de cereale.

Oficialii celor două țări au convenit ca România și Cehia să aibă o voce comună în efortul de a readuce încrederea cetățenilor în valorile democrației și ale statului de drept pentru a diminua tendința populismului prezentă în mai multe state membre ale Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a subliniat importanța cooperării economice bilaterale, pilon central al relațiilor româno-cehe, în contextul în care, în 2022, volumul total al schimburilor comerciale a atins nivelul record de 6 miliarde euro.

Din partea Guvernului, alături de premier, au participat vicepremierul Marian Neacșu și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.  

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686