Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 633

Jurnaliştii din Regiunea Centru în vizită la proiectele finanţate din fondurile Programului Operaţional Regional

Jurnaliştii din Regiunea Centru în vizită la proiectele finanţate din fondurile Programului Operaţional Regional

 

 

 

  In cadrul vizitei la proiecte, organizata luni, 11 noiembrie, jurnalistii din Regiunea Centru au aflat unde si pentru ce s-au alocat fondurile Regio. ADR Centru a invitat  mass media la proiectele finantate din fondurile Programului Operational Regional, pentru a vedea rezultatele implementarii acestor initiative. In cadrul acestei intalniri cu presa, a fost propusa vizitarea a cinci proiecte finantate prin programul Regio, trei dintre acestea fiind deja finalizate. Drumul modernizat cu patru benzi la iesirea din Alba Iulia catre, Cluj, 24 de strazi reabilitate din cartierul vechi al municipiului, dar si un centru social, o noua clinica medicala si  un liceu, au fost proiectele unde presa a putut vedea cum s-au investit fonduri nerambursabile si care sunt beneficiile aduse comunitatii.
   Dupa o scurta prezentare a stadiului Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru ce a avut loc la sediul ADR Centru din Alba Iulia, jurnalisti prezenti au primit informatii referitoare la proiectele derulate la nivelul municipiului Alba Iulia de catre primarie, finantate din fondurile programului Regio, respectiv cele trei cai de acces principale in oras reabilitate, strazile din centru, modernizarea centrului pentru varstnici, cetatea Vauban restaurata, dar si amenajarea Parcului Dendrologic, un proiect care se va finaliza in curand. Primele proiecte vizitate la fata locului de catre jurnalisti, au fost strazile reabilitate din centrul orasului si soseaua modernizata la iesirea din Alba Iulia catre Cluj. Urmatorul proiect vizitat de catre grupul de jurnalisti a fost Centrul social pentru Varstnici ”Sfantul Andrei” din Barabant, finalizat in proportie de 70%, unde 32 de persoane vor beneficia pe viitor de servicii sociale. 
  Vizita a continuat apoi la sediul noii clinici de urologie din Alba Iulia, proiect realizat de catre o microintreprindere, prin care s-au creat 6 locuri de munca si un numar de peste 100 pacienti vor fi tratati lunar.  „In ultimii ani am constatat ca presa este tot mai interesata de a vedea evolutia proiectelor si modul cum sunt cheltuite fondurile nerambursabile. Acest lucru se vede cel mai bine prin vizita in teren, la fata locului. Sprijinim astfel jurnalistii sa se documenteze si sa informeze corect cetatenii asupra stadiului atins in proiecte, dar si despre obiectivul acestor cereri de finantare prin care se obtin bani europeni. Trebuie ca oamenii sa afle atat valoarea sprijinului financiar nerambursabil, dar si destinatia acestor resurse. In cadrul acestor vizite reusim sa asiguram contactul direct dintre beneficiar si mass media, ambele parti avand oportunitatea de a discuta despre eforturile depuse in implementarea unui proiect finantat cu fonduri nerambursabile, care sunt problemele sau dificultatile intampinate si rezultate obtinute de catre toti. Vorbim de cheltuirea transparenta a fondurilor, de dreptul cetatenilor de a cunoaste beneficiile pe care le va obtine comunitatea prin proiectele finantate din fonduri europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
  Delegatia formata din reprezentanti ADR Centru si jurnalisti s-a deplasat la ultimul proiect propus pe agenda vizite, ce a vizat observarea stadiului lucrarilor executate pentru reabilitarea Colegiului national ”Bethlen Gabor” din Aiud. Acest proiect, are cel mai mare buget la nivel national, din fondurile REGIO destinate reabilitarii infrastructurii educationale. Bugetul solicitat, de peste 23 milioane lei, este investit in reabilitarea campusului preuniversitar, cresterea numarului de clase, dotarea lor cu echipamente IT si mobilier scolar specific, de care vor beneficia cei peste 580 de elevi ce frecventeaza colegiul.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686