Avocatul roman Alexandru Lazar a castigat locul I in cadrul Premiului juridic international

AGERPRES AGERPRES

Avocatul român Alexandru Lazăr a câștigat locul I în cadrul Premiului juridic internațional, un concurs pe teme de drept organizat în fiecare an de Institutul Superior de Drept și Economie (ISDE). El a obținut aprecierea maximă la categoria profesioniști în drept internațional public și privat, cu o lucrare legată de situația actuală care afectează familiile care nu-și mai pot plăti ipotecile și intră în procese de executare silită.

"Titlul lucrării este "Locuința, executările silite și darea în plată" și este pregătită în cadrul programului de doctorat pe care îl urmez la Școala de drept și afaceri ESADE din Barcelona. Lucrarea corespunde primei părți, adică fazei de master în științe juridice, și în aceasta cercetez situația actuală, în care se găsesc familiile care nu pot să-și plătească ipotecile și intră în executare silită", a declarat avocatul. El a precizat că în acest context, lucrarea sa este una critică, întrucât privește "studiul și critica sentințelor". Cu această lucrare, mai spune el, "propun anumite soluții la problema actuală".

Premiul juridic internațional al ISDE a ajuns la cea de-a VI-a ediție și a ajuns să fie un reper pentru comunitatea juridică internațională. Împărțit în două categorii — junior (studenți) și senior (profesioniști) — și șase ramuri de drept, premiul este acordat de una dintre primele trei instituții de prestigiu, din domeniu, la nivel european.

La 29 de ani, Alexandru Lazăr, stabilit în Spania, a lucrat în ultimii ani la două birouri de avocatură din Barcelona, după ce și-a terminat studiile de drept la Universitatea din Granada. În 2010, el câștiga același premiu, la categoria junior, cu o lucrare de drept financiar și fiscal, în care critica, din perspectiva societăților comerciale, o controversată decizie a Tribunalului Suprem din Spania.

Avocatul român a fost elev al Liceului Miguel de Cervantes Saavedra din București, și a studiat dreptul la Universitatea din Granada — pe care a terminat-o între primii 20 de absolvenți, cu aprecieri maxime la 13 materii. Masterul de avocatură internațională l-a făcut la ISDE în Barcelona, iar în a doua parte a acestuia, stagiul obligatoriu și l-a petrecut la o firmă americană de avocatură, care în cele din urmă i-a oferit un loc de muncă.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686